ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Super League 1, Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Αγκάλιασε την παραμονή

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Αγκάλιασε την παραμονή

Ο Αστέρας προηγήθηκε (5' Ριέρα) , αλλά ο Ιωνικός, όπως και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ αλλά και στην κανονική περίοδο της Super League 1 πάλι στην Τρίπολη, πέτυχε τρία γκολ (29' Τσιγκρίνσκι, 41'-52' Μάντζης) και έφυγε με εκτός έδρας τρίποντο, καθώς οι γηπεδούχοι απλώς κατάφεραν να μειώσουν (87' Μουνάφο)

5563179
Τέλος στο όποιο άγχος υπήρχε για την παραμονή, έβαλε στη Τρίπολη ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες επικράτησαν μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του Αστέρα με 3-1, έφτασαν τους 33 βαθμούς και με την Λαμία να έχει 21, μόνο με «αυτοκτονία» δεν θα είναι και τη νέα χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Για την ακρίβεια ακόμα και να χάσουν όλα τα υπόλοιπα ματς οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού, θα πρέπει η Λαμία να τα κερδίσει όλα, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως ο Ιωνικός με το τρίποντο αυτό, σφράγισε την σωτηρία του. Από την πλευρά του ο Αστέρας που έτσι και αλλιώς είχε σωθεί και μαθηματικά, μπορεί να προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αντίπαλό του και με την ήττα αυτή έμεινε στους 39 βαθμούς και την 9η θέση.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Για τον γηπεδούχο Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα δοκάρια και είχε μπροστά του τους Γκαρθία, Χριστόπουλο, Αντζουλά και Άλβαρες. Παρτενέρ του Βαλιέντε στη μεσαία γραμμή ήταν ο Σανταφέ. Τιλίκα και Σόνι ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ριέρα είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ασιέρ Μπενίτο.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Σπανός έστησε τον Ιωνικό σε σύστημα 3-5-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν στην εστία και η τριάδα μπροστά του αποτελούταν από τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες. Μύγας - Βαλεριάνος κάλυψαν τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερή αντιστοίχως) και οι Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν ήταν στον άξονα. Ο Ρεϊνάλντο Λένις πλαισίωσε τον Βασίλη Μάντζη στην γραμμή κρούσης.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και γκολ με το «καλημέρα» ο Αστέρας
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5'. Στο λεπτό αυτό οι Αρκάδες έκλεψαν την μπάλα, έφυγαν στην κόντρα και ο Ριέρα με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Χουτεσιώτη κάνοντας το 1-0.

Κλείσιμο
Φοβερή αντίδραση και ανατροπή πριν το τέλος του ημιχρόνου
Μετά το 1-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους όσο περνούσαν τα λεπτά όμως να ανεβάζουν ταχύτητα. Οι «κυανόλευκοι» μετά το 25' είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να κάνουν μεγάλη ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Αρχικά ισοφάρισαν στο 29' με τον Τσιγκρίνσκι με τον Ουκρανό μετά από κόρνερ του Άοσμαν και την πρώτη κεφαλιά του Μύγα να νικάει τον Τσιφτσή με δεύτερη κεφαλιά. Ίδιο ήταν το γκολ με το οποίο ο Ιωνικός έκανε το 1-2 με τον Μάντζη στο 41'. Ο Άοσμαν εκτέλεσε στημένη φάση, ο Σάντσες έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάντζης έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή κάνοντας έτσι το 1-2.

Το «καθάρισε» ο Μάντζης
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο ο Ιωνικός. Με γκολ δηλαδή και με τον ίδιο σκόρερ. Ο Μάντζης συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και στο 52' μετά από κλέψιμο του Τουράμ και ασίστ που του έγινε, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 1-3 για τους Νικαιώτες. Ουσιαστικά αυτό το γκολ σήμανε και το τέλος του ματς, καθώς από εκείνο το σημείο και ως το 87' οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Στο 87' ο Μουνάφο με σουτ μείωσε σε 2-3, αλλά στα λεπτά που έμεναν ο Ιωνικός κράτησε άνετα το σκορ παίρνοντας τη νίκη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι περιμένει «σθεναρή» παγκόσμια αντίδραση στην επίθεση στο Κραματόρσκ - Τι υποσχέθηκε για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανακτηθεί το τάμπλετ - Τρισάγιο για τα τρία κοριτσάκια

Η «μυστική» κόρη του Πούτιν έβαλε ενοικιαστήριο στο πολυτελές ρετιρέ της στην Αγία Πετρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης