Serie A, Αταλάντα - Νάπολι 1-3: Πέρασε από το Μπέργκαμο, φουλάρει για τίτλο - Δείτε τα γκολ

Serie A, Αταλάντα - Νάπολι 1-3: Πέρασε από το Μπέργκαμο, φουλάρει για τίτλο - Δείτε τα γκολ

Ο Ινσίνιε «καθάρισε» στο πρώτο μέρος με γκολ και ασίστ, ο Ελμάς «έσπασε» οριστικά την πίεση της Αταλάντα στο 81' και η Νάπολι έφυγε με τεράστιο διπλό από το Μπέργκαμο (1-3), πιάνοντας ξανά τη Μίλαν στην κορυφή της Serie A

FPbSYoYXsAo_6qv
Λένε πως αν το πιστέψεις, μπορείς να το πετύχεις. Και η Νάπολι επιτέλους το πιστεύει, έχοντας φτάσει να ισοβαθμεί στην κορυφή επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι στην Αταλάντα (1-3), εδραιώθηκε στη 2η θέση περιμένοντας χωρίς ανησυχία το αποτέλεσμα των Γιουβέντους-Ίντερ και συνεχίζει να «πιέζει» τη Μίλαν στους 66 βαθμούς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj0p4upb38ch)


Έστω και χωρίς τον Βίκτορ Οσιμέν, τον MVP που είχε σκοράρει και τα τέσσερα γκολ στις δύο προηγούμενες νίκες, οι Παρτενοπέι εμφανίστηκαν «κυνικοί» και με «όπλο» τις αντεπιθέσεις βρήκαν από το πρώτο μέρος ασφαλές προβάδισμα. Ελλείψει του Νιγηριανού «killer», ο κάπτεν, Λορέντσο Ινσίνιε ανέλαβε τα ηνία και συνεισέφερε με όποιον τρόπο μπορούσε. Στο 14', άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μέρτενς και στο 37' έβγαλε την ασίστ στον Πολιτάνο για το 0-2, με υπέροχη σέντρα στο πρώτο δοκάρι από μακρινό φάουλ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj0ntgy60b6p)
Κλείσιμο


Οι Μπεργκαμάσκι αιφνιδιάστηκαν, πλήρωσαν για άλλη μια φορά τα αμυντικά τους προβλήματα κι έχοντας πετάξει ένα ημίχρονο προσπάθησαν να επανορθώσουν στο δεύτερο. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς σχετικά γρήγορα, καθώς στο 58' μετά από διαρκή πολιορκία στα καρέ του Οσπίνα, ο Ντε Ρόον τελείωσε με κεφαλιά τη φάση από το ιδανικό γέμισμα του Μίραντσουκ και μείωσε σε 2-1. Κι ενώ συνέχισε να πιέζει με την ίδια ένταση για την ισοφάριση, μία αντεπίθεση των Παρτενοπέι έμελλε να καθορίσει οριστικά το παιχνίδι.

Μετά από... σύγχυση στην περιοχή της Νάπολι, ο Κουλιμπαλί ελευθέρωσε φανταστικά στον Λοσάνο από τα δεξιά, εκείνος βρήκε τον επερχόμενο Ελμάς στην περιοχή κι ο τελευταίος πλάσαρε άνετα για το τελικό 1-3.

Ξέσπασε η Ουντινέζε κόντρα στην Κάλιαρι

Η Κάλιαρι έκανε το... λάθος να προηγηθεί στη «Dacia Arena» κι αυτό ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» την Ουντινέζε. Οι Μπιανκονέρι συνέτριψαν τους Ροσομπλού με ανατροπή και το εμφατικό 5-1, γυρίζοντας τον διακόπτη από τη στιγμή που ο Ζοάο Πέδρο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 32' (στον πάγκο ο Μπάμπης Λυκογιάννης). Χάρη στα γκολ των Μπεκάο και Μπέτο οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να ανατρέψουν την κατάσταση πριν από την ανάπαυλα και μέχρι το 73' πέτυχαν ακόμη τρία γκολ, με τον Μπέτο να συμπληρώνει χατ-τρικ (38', 49', 73'). Έτσι, η Ουντινέζε ανέβηκε στη 12η θέση με 33 βαθμούς, αφήνοντας την Κάλιαρι στην επικίνδυνη 17η θέση και το +5 από Τζένοα-Σπέτσια με ματς περισσότερο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj0o0anebt1d)


Φιορεντίνα - Έμπολι 1-0: Νίκησε και βλέπει πεντάδα

Η Φιορεντίνα μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 1-0 επί της Έμπολι και να φτάσει στο -2 από την πρώτη πεντάδα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλασσε γκολ και θέαμα. Η Φιορεντίνα ναι μεν μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο η Έμπολι ήταν καλά διαβασμένη και προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Στο 39’ μάλιστα κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Ο Φεντερίκο ντι Φραντζέσκο έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έπειτα από χρήση VAR η προσπάθειά του ακυρώθηκε, καθώς υπήρξε φάουλ νωρίτερα στη φάση. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «βιόλα» ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Νίκολας Γκονσάλες άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με το γκολ να ελέγχεται ξανά από το VAR. Αυτή τη φορά ωστόσο ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Λίγο πριν την επίτευξη του γκολ, η Έμπολι έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Σεμπαστιάνο Λουπέρτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την Φιορεντίνα να φτάνει τους 50 βαθμούς, ούσα στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και στο -2 από την πέμπτη Λάτσιο και την Έμπολι να παραμένει στους 33 βαθμούς και την 12η θέση.


Αναλυτικά η 31η αγωνιστική:

Σάββατο 2/4
Σπέτσια-Βενέτσια 1-0 (90'+4' Γκιασί)

Λάτσιο-Σασουόλο 2-1 (17' Λατσάρι, 51' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - 90'+4' Τραορέ)

Σαλερνιτάνα-Τορίνο 0-1 (18' πεν. Μπελότι)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj01uh45a46x)


Κυριακή 3/4
Φιορεντίνα-Έμπολι 1-0 (58’ Γκονζάλες)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj0mewulegfl)


Αταλάντα-Νάπολι 1-3 (58’ Ντε Ρόουν – 14’ πέν. Ινσίνιε, 37’ Πολιτάνο, 81’ Ελμάς)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj0p4upb38ch)


Ουντινέζε-Κάλιαρι 5-1 (38’ Μπεκάο, 45’, 49’, 73’ Μπέτο, 59’ Μολίνα – 32’ Ζοάο Πέδρο)

Σαμπντόρια-Ρόμα 19:00
Γιουβέντους-Ίντερ 21:45

Δευτέρα 4/4
Ελλάς Βερόνα-Τζένοα 19:30
Ίντερ-Μπολόνια 21:45

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Κορυφή του παγόβουνου η δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πρίγκιπας Άντριου: Αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο - Τουρκάλα εκατομμυριούχος κατέθεσε 750.000 λίρες «δώρο» στην πριγκίπισσα Βεατρίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφεδρείες για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας - Σχέδιο στέγης για νέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης