La Liga, Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Διπλό» με τρία πέναλτι και στο +12 - Δείτε τα γκολ

La Liga, Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Διπλό» με τρία πέναλτι και στο +12 - Δείτε τα γκολ

Με τρία πέναλτι υπέρ της, δύο εκ των οποίων μετέτρεψε σε γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης «απέδρασε» από το Βίγκο κόντρα στην εξαιρετική Θέλτα - Η Ρεάλ είναι στην κορυφή της La Liga και απέχει πλέον δώδεκα βαθμούς από την δεύτερη Σεβίλλη, η οποία δοκιμάζεται την Κυριακή (03/04, 22:00) στην Βαρκελώνη κόντρα στην τρίτη Μπαρτσελόνα

25521028
Δώστε στην Ρεάλ… πέναλτι! Η Βασίλισσα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της ισπανικής La Liga που της σφυρίζουν τουλάχιστον τρία πέναλτι υπέρ σε εκτός έδρας αγώνα, μετά την Βαγιαδολίδ (τέσσερα υπέρ της κόντρα στην Οβιέδο, στις 19 Μαΐου του 1996).

Ο Καρίμ Μπενζεμά ευστόχησε στα δύο και, παρ’ ότι ο Ματίας Ντιτούρο του απέκρουσε το άλλο, οδήγησε την Βασίλισσα σε νίκη - ανάσα επί της πολύ καλής Θέλτα μέσα στο Βίγκο (2-1), χάρη στην οποία η ομάδα του απόντα (λόγω κορονοϊού) Κάρλο Αντσελότι (τον αντικατέστησε ο γιος του, Ντάβιντε) έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Resumen de RC Celta vs Real Madrid (1-2)


Με τη νίκη αυτή, με την οποία οι Μαδριλένοι άφησαν πίσω τους την τεσσάρα από την Μπαρτσελόνα στο «Clasico», ξέφυγαν δώδεκα βαθμούς από την δεύτερη Σεβίλλη, η οποία το βράδυ της Κυριακής (03/04, 22:00) δοκιμάζεται στην έδρα των «φουριόζων» Μπλαουγκράνα.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν, η επιτυχία της Ρεάλ θεμελιώθηκε πάνω στα χέρια του Τιμπό Κουρτουά και στα πόδια του Μπενζεμά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο και ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα, φτάνοντας τα 24 γκολ το πρωτάθλημα και τα 34 σε όλες τις διοργανώσεις, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με την λευκή φανέλα.

«Τείχος» Κουρτουά, «killer» Μπενζεμά
Η Θέλτα, η οποία βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και, βάσει εμφανίσεων, ίσως να άξιζε κάτι καλύτερο, ήταν ανώτερη από την Ρεάλ στο πρώτο μέρος, αλλά όλες οι καλές της προσπάθειες σταματούσαν πάνω στον Κουρτουά.
Κλείσιμο
Ο Βέλγος, με δύο φανταστικές αποκρούσεις, αρνήθηκε το γκολ σε εκτελέσεις φάουλ - φαρμάκι του Ιάγο Άσπας, αλλά και σε μια προσπάθεια του Μπράις Μέντεθ, επιβεβαιώνοντας ότι, αυτή την στιγμή, είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο.

Ό, τι δεν έκανε γκολ η Θέλτα ελέω Κουρτουά, το έκανε η Ρεάλ ελέω… Μπενζεμά. Ο Γάλλος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Μαδριλένων, αλλά στη δεύτερη δεν συγχώρεσε. Ο Έντερ Μιλιτάο ανατράπηκε… ελαφρά από τον Νολίτο και ο Καρίμ, από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Ντιτούρο για το 0-1 (19’).

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να νικήσουν τον Κουρτουά με τον Τιάγκο Γκαγιάρδο (40’), ένα γκολ όμως που ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Ιάγο Άσπας, ο οποίος επηρέαζε την φάση.

Δύο πέναλτι, ένα γκολ
Παρ’ ότι πήγε στα αποδυτήρια ευρισκόμενη πίσω στο σκορ, η Θέλτα μπήκε αποφασισμένη να παλέψει στην επανάληψη και, στο 52’, έφτασε στην (δίκαιη) ισοφάριση, όταν ο (εξαιρετικός) Χάβι Γαλάν βρήκε τον Νολίτο μέσα στην περιοχή και ο Σεβιλιάνος από κοντά νίκησε τον Κουρτουά για το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά, η Θέλτα έψαξε την ανατροπή και την άγγιξε με τον Ιάγο Άσπας (63’), λίγα δευτερόλεπτα προτού ο διαιτητής Πάμπλο Γονθάλεθ υποδείξει δεύτερο πέναλτι υπέρ της Ρεάλ, σε ανατροπή του από τον Τζέισον Μουρίγιο.

Ο Μπενζεμά έστησε ξανά την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά αυτή την φορά ο Ντιτούρο τον… ψάρεξε και έφτασε τις τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι στο πρωτάθλημα, κάτι που σε μια σεζόν δεν έχει καταφέρει άλλος τερματοφύλακας της Θέλτα στο παρελθόν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το τρίτο (και καθοριστικό) πέναλτι. Ο Φερλάν Μεντί πέφτει ύστερα από μονομαχία με τον Κέβιν, ο Μπενζεμά παίρνει ρεβάνς από τον Ντιτούρο και σφραγίζει μια δύσκολη, όσο και πολύτιμη νίκη για τους Μαδριλένους (70’).

Η Ρεάλ συμπλήρωσε εννέα διαδοχικά ματς χωρίς ήττα στο Βίγκο (επτά νίκες - δύο ισοπαλίες) για πρώτη φορά στην ιστορία της και, για τέταρτη φορά, πήρε τρία πέναλτι σε ένα ματς πρωταθλήματος, πρώτη όμως μακριά από την Μαδρίτη.

Θέλτα (Εντουάρντο Κοουντέτ): Ντιτούρο - Κέβιν Βάθκεθ, Αϊντόο, Μουρίγιο, Χάβι Γαλάν - Μπελτράν (73’ Σάντι Μίνα) - Μπράις Μέντεθ (81’ Πινέδα), Ντένις Σουάρεθ, Νολίτο (73’ Σάντι Μίνα) - Ιάγο Άσπας, Τιάγκο Γκαγιάρδο (60’ Τσέρβι).


Ρεάλ Μαδρίτης (Ντάβιντε Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ (61’ Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο (85’ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί - Μόντριτς (74’ Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Κρόος (85’ Ντάνι Θεμπάγιος) - Ασένσιο (61’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 29 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (30) 69, Σεβίλλη 57, Μπαρτσελόνα (28) 54, Ατλέτικο Μαδρίτης 54, Μπέτις 50, Ρεάλ Σοσιεδάδ 48, Βιγιαρεάλ (30) 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 41.

Επιστροφή στις νίκες για Χετάφε με Μαγιοράλ
Τον δρόμο προς τις νίκες βρήκε και πάλι η Χετάφε, η οποία επικράτησε 1-0 της Μαγιόρκα και σκαρφάλωσε στη 14η θέση της La Liga. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαγιοράλ στο 82΄για τους Μαδριλένους, οι οποίοι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 63΄εξαιτίας της αποβολής - πέναλτι του Ρούσο. Ο Ουνάλ ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα, με τον Μαγιοράλ να λυτρώνει τελικά τη Χετάφε στο φινάλε και να της χαρίζει τους τρεις βαθμούς.

Ο Μοράλες «καθάρισε» τη Βιγιαρεάλ, 2-0 η Λεβάντε
Κάζο ολκής για τη Βιγιαρεάλ, η οποία ηττήθηκε 2-0 από την ουραγό Λεβάντε και έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην πρώτη εξάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Βαλένθια ο Μοράλες, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους. Αρχικά στο 69΄πρόσφερε το πρώτο... σοκ στο Κίτρινο Υποβρύχιο και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο (02/04)
Χετάφε-Μαργιόρκα: 1-0 (82' Μαγιοράλ)

Glomex Player(, )


Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης: 1-2 (53' Νολίτο - 19', 69' πεν. Μπενζεμά)

Resumen de RC Celta vs Real Madrid (1-2)


Λεβάντε-Βιγιαρεάλ: 2-0 (69', 91' Μοράλες)

Resumen de Levante UD vs Villarreal CF (2-0)


Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλαβές: 22:00

Κυριακή (03/04)
Μπιλμπάο-Έλτσε: 15:00
Μπέτις-Οσασούνα: 17:15
Γρανάδα-Βαγιεκάνο: 19:30
Βαλένθια-Κάντιθ: 19:30
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη: 22:00

Δευτέρα (04/04)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ: 22:00

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το θέατρο της Ρούλας μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - «Φως στο τούνελ»: Ανατριχιαστικό μήνυμα on air, «Νικολούλη ψόφα!»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αυτή είναι η δεύτερη ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα - Δείτε την τοξικολογική εξέταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης