O Σακίλ Ο' Νιλ αποκάλυψε ότι κινδύνεψε να πεθάνει από υπνική άπνοια

O Σακίλ Ο' Νιλ αποκάλυψε ότι κινδύνεψε να πεθάνει από υπνική άπνοια

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, Σακίλ Ο' Νιλ, μίλησε για την υπνική άπνοια αλλά και την πολύχρονη αποχή του από τις επισκέψεις στον γιατρό

8253456
Στα 50 του χρόνια ο Σακίλ Ο' Νιλ εξακολουθεί να είναι θέμα συζήτησης στο ΝΒΑ με την κριτική και τις δηλώσεις του.

Ο Αμερικανός σέντερ που κατέκτησε 4 πρωταθλήματα NBA μίλησε πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό GQ και αποκάλυψε την ασθένεια που λίγο έλειψε να τον στείλει στον ... άλλο κόσμο αλλά και την άρνηση του να επισκέπτεται τον γιατρό.



Ο Σακίλ σημείωσε ότι είχε πάει στον γιατρό για περισσότερα από 10 χρόνια: «Όταν παίζεις, πηγαίνεις στον γιατρό για να σε ελέγξουν και κάνεις εξετάσεις για τη φυσική σου κατάσταση, σωστά; Δεν έχω παίξει εδώ και 11 χρόνια, οπότε αν δεν έπαιζα, γιατί να πάω στο γιατρό, σωστά; Ε, αυτό ήταν λάθος».

Όταν το αποφάσισε βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη: «Όταν πήγα στο γιατρό μετά από τόσο καιρό, υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν ήξερα καν. Μου είπε, «Ε, φίλε, έχεις άπνοια ύπνου. Η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση ή εγκεφαλικά, μπορεί να πεθάνεις." Είπα, "Τι;" "Θα μπορούσες να πεθάνεις. Τώρα πρέπει να κοιμάμαι με ένα μηχάνημα».

Κλείσιμο
Η υπνική άπνοια είναι μία κατάσταση κατά την οποία οι μυς του φάρυγγα στο πλάι και στο πίσω μέρος του λαιμού χαλαρώνουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου που η αναπνοή σταματά για μερικά δευτερόλεπτα. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα και ξυπνά τόσο ώστε να διεγείρει τους μυς και να πάρετε βαθιά αναπνοή.

αμπο


Εν συνεχεία μίλησε και για τα χάπια που έπαιρνε αφού είχε πρόβλημα στα νεφρά: «Τα νεφρά μου ήταν πολύ αδύναμα, οπότε δεν έπαιρνα άλλα αναλγητικά. Μερικές μέρες που δεν μπορούσα να κουνηθώ, έπαιρνα ένα ή δύο, μόνο για να φύγει ο πόνος. Αλλά όχι πια. Όταν σου λένε την λέξη «θάνατος» αλλάζεις πολλά πράγματα».

Τον περασμένο Ιούνιο είχε μιλήσει για την αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες μετά τις δυσκολίες που είχε βιώσει το 2020 με τον θάνατο του Κόμπι και της αδερφής του, που τον οδήγησαν στο να μην θέλει να κάνει τίποτα περισσότερο «από το να βλέπει Netflix και να φάει».



Μιλώντας για εκείνη την περίοδο σημείωσε: «Όλα άλλαξαν όταν είδα ένα έναν γέρο περίπου 70 ετών με μύες στον καθρέπτη. Άρχισα να τρώω καλύτερα. Έτρωγα μόνο σάντουιτς. Για μεσημεριανό, για βραδινό, για σνακ. Και όταν όλα ήταν όλα ήρθε πάνω μου πέρυσι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, σηκώθηκα και έφτιαξα ένα σάντουιτς στις 3 το πρωί. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι».

Όπως τονίζει «τώρα τρώω μόνο φρούτα, σέικ πρωτεΐνης, σαλάτες, ψάρι, κοτόπουλο, σπαράγγια και άλλα λαχανικά».



Ειδήσεις σήμερα:

«Η κοινή γνώμη είναι αυτή που κρατά στη φυλακή τον Πέτρο Φιλιππίδη», λέει ο Δημητρακόπουλος

Αφρικανική σκόνη μέχρι και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, δείτε βίντεο με την πορεία του φαινομένου

Κιρίλ Σαμάλοφ: Ο πρώην γαμπρός του Πούτιν γιορτάζει τα 40α γενέθλιά του με νέο αμόρε στο Ντουμπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης