Europa League: Η Μπαρτσελόνα απέδρασε από την Πόλη με τη νίκη (2-1) και την πρόκριση

Europa League: Η Μπαρτσελόνα απέδρασε από την Πόλη με τη νίκη (2-1) και την πρόκριση

Με γκολ των Πέδρι και Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ανατροπή, τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ (2-1) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League - Το εισιτήριο για την οκτάδα πήραν Αταλάντα (1-0 την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν), Μπράγκα (1-1 με την Μονακό) και Ρέιντζερς (παρά την ήττα με 2-1 από τον Ερυθρό Αστέρα)

25450259
Τα φαβορί έκαναν τα… αυτονόητα και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League. Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Μπράγκα και Ρέιντζερς έκαναν την αρχή στις ρεβάνς της φάσης των «16» και αντάμωσαν με την Λειψία, η οποία είχε προκριθεί άνευ αγώνων, μετά τον αποκλεισμό της Σπαρτάκ Μόσχας.

Στις τέσσερις το πρωί της Πέμπτης (17/03), οπαδοί της Γαλατάσαραϊ πέταξαν κροτίδες έξω από το ξενοδοχείο της Μπάρτσα, προκειμένου να μην αφήσουν τους παίκτες του Τσάβι να κοιμηθούν καλά και να ξεκουραστούν, ενόψει της ρεβάνς του 0-0 στο «Καμπ Νόου» που ακολουθούσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο… θόρυβος συνεχίστηκε και στον αγώνα σε ένα κατάμεστο «Nef Stadium», με τους Μπλαουγκράνα όμως να αντέχουν την πίεση και το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, για να φτάσουν στη νίκη (2-1) και την πρόκριση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cimepx7qbv3t)


Πολύ καλός ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, στην οποία η Γαλατά άγγιξε το γκολ μόλις στο έκτο λεπτό με τον Μπαφετιμπί Γκομίς, με την Μπάρτσα να απαντάει με εξίσου μεγάλη ευκαιρία του Φρένκι Ντε Γιονγκ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας (έφτασαν στο 70%), χωρίς όμως να απειλούν με ουσία την εστία του Ινιάκι Πένια. Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, έκαναν λίγες επιθέσεις και (πολύ) καλές, αφού στο 28’ άνοιξαν το σκορ, όταν ύστερα από κόρνερ του Αλεξάντρου Τσικαλντάου, ο Μαρκάο με κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η αντίδραση των Μπλαουγκράνα, παρ’ ότι δεν ήταν σε καλή ημέρα, άργησε μόλις εννέα λεπτά (37’), με τον Πέδρι να τελειώνει εξαιρετικά με διπλή προσποίηση από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και κάθετη πάσα του Φεράν Τόρες.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, μάλιστα, οι Καταλανοί άγγιξαν την ολική ανατροπή, όταν η μπάλα μετά από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της τουρκικής εστίας.

Κλείσιμο
Αυτό που δεν κατάφερε ο Γκαμπονέζος επιθετικός στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, το πέτυχε στο 49’ όταν, ύστερα από φάση διαρκείας και δύο καταπληκτικές αποκρούσεις του Πένια, ο Ντε Γιονγκ σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον «Όμπα» με κεφαλιά - πάσα.

Μετά το «φουριόζικο» ξεκίνημα οι Καταλανοί, στους οποίους τραυματίστηκε ο Σερζίνιο Ντεστ (εκτός απροόπτου, χάνει το «Clasico» της Κυριακής με την Ρεάλ Μαδρίτης), ήλεγξαν τον ρυθμό και απειλήθηκαν μόνο από ένα μακρινό σουτ του Πάτρικ Φαν Άανχολτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ (60’), αλλά και μια προσπάθεια του πολύ δραστήριου Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος μόνος του προ του Τερ Στέγκεν επέλεξε να πασάρει, αντί να σουτάρει (82’).

Γαλατάσαραϊ (Ντομένεκ Τορέντ): Ινιάκι Πένια - Μποέι, Νέλσον, Μαρκάο, Φαν Άανχολτ (85’ Μπαϊράμ) - Κουτλού, Ανταλιαλί - Μπάμπελ (74’ Ντερβίσογλου), Τσικαλντάου (74’ Μορουτσάν), Ακτούρκογλου - Γκομίς (63’ Μοχαμέντ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντεστ (56’ λ. τρ. Αραούχο), Πικέ (82’ Λενγκλέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Πέδρι, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (68’ Γκάβι) - Ανταμά Τραορέ (46’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (82’ Ντεπάι), Φεράν Τόρες.

Απέκλεισε και τη Λεβερκούζεν η Αταλάντα, μόνο νίκες στα νοκ-άουτ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cimepx7zsp61)


Ασταμάτητη χαράζει πορεία στα προημιτελικά του Europa League η Αταλάντα. Μετά τον Ολυμπιακό, οι Μπεργκαμάσκι έληξαν το ευρωπαϊκό ταξίδι και της Λεβερκούζεν, κάνοντας το δύο στα δύο με διπλό μέσα στη «Bay Arena» (0-1). Οι Ασπιρίνες κυνηγούσαν τη νίκη που θα τους οδηγούσε τουλάχιστον στην παράταση, είχαν την κατοχή και τις περισσότερες φάσεις, αλλά δεν είχαν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και το πλήρωσαν στο φινάλε. Ο «δαιμόνιος» Μπογκά άρχισε κούρσα πίσω από τη σέντρα, πέρασε σαν σταματημένο τον πολύ πιο αργό και βαρύ Τζόναθαν Τα και πλάσαρε άψογα για το 0-1 στο 90+1'. Για πρώτη φορά στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης η Αταλάντα από το 1991!

«Όρθια» εκτός έδρας και στους «8» η Μπράγκα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cimepx87c2gh)


Επιστροφή στα προημιτελικά του Europa League για τη Μπράγκα μετά από έξι χρόνια. Οι Πορτογάλοι υπερασπίστηκαν τη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο ματς και έμειναν «όρθιοι» στο Πριγκιπάτο απέναντι στη Μονακό (1-1), σφραγίζοντας άνετα την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού. Το γκολ του Ρουίς από το 20ο λεπτό έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ, η οποία είχε αποκλείσει στα πέναλτι τη Σέριφ των Αθανασιάδη-Ευαγγέλου στα play-offs. Το μόνο που πέτυχαν οι Μονεγάσκοι ήταν να ισοφαρίσουν στο 90' με τον Ντισασί, γκολ που δεν απέτρεψε το τέλος της ευρωπαϊκής τους πορείας.


«Γλυκιά» ήττα για τη Ρέιντζερς

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cimf0rz5kxgx)


Το 3-0 στις αποσκευές της φάνταζε αρκετό για να αντέξει την πίεση στο Βελιγράδι. Κι έτσι αποδείχθηκε για τη Ρέιντζερς, η οποία μπορεί να έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα (2-1), αλλά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Το γρήγορο γκολ του Ίβανιτς στο 10' πρόσθεσε έξτρα άγχος στους Προτεστάντες κι έκανε την ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς να πιστέψει στο «θαύμα», ωστόσο, ο Κεντ έβαλε τέλος στα όνειρα των Σέρβων με γκολ στο 56' που ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση της Ρέιντζερς στην επόμενη φάση. Το τελικό 2-1 έγραψε ο Μοχάμεντ Μπεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Παρθενική πρόκριση στους «8» του Europa League για τη Ρέιντζερς και πρώτη στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση από τη σεζόν 2007/08, όταν και έφτασε μέχρι τον τελικό (ηττήθηκε από τη Ζενίτ).

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Financial Times «προειδοποιούν» για τον Πούτιν - Κερδίζει χρόνο στις συνομιλίες, όσο συγκεντρώνει στρατό

Στο Αυτόφωρο ο 67χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη

«Δεν ξέρουμε γιατί πήγε και την σκότωσε», λένε συγγενείς της Ειρήνης από την Τήλο που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης