Χάνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Καραλής

Χάνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Καραλής

Ο 4ος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, χάνει λόγω τραυματισμού το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί στις 18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι

5525669
Μία μεγάλη απώλεια μετράει η ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει στο Βελιγράδι, καθώς η επανεξέταση που έκανε την Τετάρτη (16/3) στον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χισσα, έδειξε πως δεν είναι έτοιμος να μπει σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, όπως το παγκόσμιο κλειστού.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο τραυματισμός (θλάση στον δικέφαλο) δεν έχει υποχωρήσει στο απόλυτο, κάτι που σημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει σοβαρή υποτροπή, που θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του ακόμη και στον ανοιχτό στίβο.



Ο Καραλής έχει περάσει φέτος τα 5,81μ. και μπορούσε να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον απευθείας τελικό του επί κοντώ. Ο αθλητής θα συνεχίσει τις θεραπείες του κι έπειτα θα προετοιμαστεί για τους αγώνες της θερινής περιόδου.

«Τα αποτελέσματα της μαγνητικής της Δευτέρας έδειξαν ότι η μυική μου καταπόνηση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι ένιωσα. Είπα στην ιατρική μου ομάδα ότι θα έδινα το 120% μου για να μπορέσω να ανταγωνιστώ, έτσι διπλασίασα την ανάρρωσή μου, την ενδυνάμωση και την αυτοπεποίθησή μου με πλήρεις ελπίδες. Δυστυχώς ο πόνος ξεπέρασε το πάθος μου για το άθλημα και κατέληξα να ολοκληρώσω τη σεζόν εδώ.

Είμαι πληγωμένος.. Είμαι κουρασμένος.. Αυτό δεν είναι δίκαιο.. Όλα ήταν τέλεια μέχρι τώρα. Γιατί τώρα; Ήξερα ότι θα έπαιζα στα καλύτερά μου στον κόσμο και θα έκανα τη χώρα μου υπερήφανη.

Αλλά δεν χάνω την ελπίδα μου. Ξέρω ότι ο δρόμος που διάλεξα είναι σκληρός και γεμάτος εμπόδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα εξιλεωθώ στο μέλλον.
Κλείσιμο
Ξέρω ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό.... Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα μηνύματα. Πραγματικά εκτιμώ τον καθένα από εσάς. Θα σας δω όλους σύντομα...», έγραψε ο Manolo. 

Το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού θα γίνει από 18 έως 20 Μαρτίου στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή 372 αθλητών και 308 αθλητριών από 137 χώρες.

Ανάμεσα τους και ο Μίλτος Τεντόγλου που με 8,25 μ. έχει την κορυφαία επίδοση μεταξύ των 16 αθλητών που θα συμμετάσχουν στον απευθείας τελικό του μήκους.

Συνολικά 49 εμποδιστές θα συμμετάσχουν στα 60 μ. εμπ., μαζί τους και ο Κώστας Δουβαλίδης στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Στα 60 μ. των Γυναικών θα πάρουν μέρος 49 αθλήτριες από 38 χώρες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 7.23 έχει την 18η επίδοση. Στα 400 μ., εκεί όπου θα τρέξει η Ειρήνη Βασιλείου, θα εκκινήσουν 35 αθλήτριες, ενώ στα 60 μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα ξεκινήσει στα προκριματικά μαζί με άλλες 45 αθλήτριες. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει ο Νίκος Ανδρικόπουλος που με 16,36 μ. έχει την 15η επίδοση.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν έξι αθλητές και αθλήτριες από την Ουκρανία.



Ειδήσεις σήμερα:

Η σορός 23χρονου μοντέλου που είχε χαρακτηρίσει ψυχοπαθή τον Πούτιν, βρέθηκε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της

Omicron 2: Αυξήθηκαν 63% τα κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης