Δείτε όλα τα γκολ από τους χθεσινούς αγώνες του Europa και του Conference League

Δείτε όλα τα γκολ από τους χθεσινούς αγώνες του Europa και του Conference League

Ο Ινιάκι Πένια, ο οποίος αγωνίζεται στην Γαλατάσαραϊ ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα, σταμάτησε τους Μπλαουγκράνα μέσα στο «Καμπ Νόου» (0-0) στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Europa League - Έκλεισε εισιτήριο για την οκτάδα του Europa League η Ρέιντζερς (3-0 τον Ερυθρό Αστέρα), προβάδισμα πρόκρισης για Μπράγκα (2-0 τη Μονακό) και Αταλάντα (3-2 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν)

25418182
Η Μπαρτσελόνα ψάχνει για την επόμενη σεζόν έναν τερματοφύλακα που θα είναι ανταγωνιστικός στον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ο λόγος για τον 23χρονο Ινιάκι Πένια, ο οποίος τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός από τους Μπλαουγκράνα στην Γαλατάσαραϊ και, στην επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος, κράτησε όρθια την τουρκική ομάδα (0-0), δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη (17/03).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigii0kxd6td)


Κλείσιμο
Ο Τσάβι επέλεξε το ροτέισον και άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ουσμάν Ντεμπελέ και Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ενώ δεν είχε στην διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον Γκάβι.



Ο Ντόμενεκ Τορέντ, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της Μπάρτσα ως βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στην «χρυσή» τετραετία 2008-2012, προτίμησε τον Πένια αντί του ανέτοιμο (προέρχεται από τραυματισμό) Φερνάντο Μουσλέρα και ο νεαρός Ισπανός δεν τον απογοήτευσε.



Στο πρώτο ημίχρονο είπε «όχι» σε δύο πολύ επικίνδυνα σουτ του Μέμφις Ντεπάι, στις μοναδικές πάντως ευκαιρίες άξιες αναφοράς των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι είχαν αργή κυκλοφορία και δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την τουρκική άμυνα.

Η Γαλατά, παρά την άθλια πορεία της στο τουρκικό πρωτάθλημα (είναι μόλις… δωδέκατη!) στάθηκε πολύ καλά στο «Καμπ Νόου» με διπλή ζώνη άμυνας και, μάλιστα, άγγιξε το γκολ (τη… γκολάρα για την ακρίβεια) σε καταπληκτική ατομική ενέργεια του Μουχαμέντ Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος πέρασε τρεις αντιπάλους, με την μπάλα από το σουτ του να κοντράρει στην προβολή του Έρικ Γκαρθία και να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.


Μετά την ανάπαυλα, ο Τσάβι έβαλε μαζί Πικέ, Μπουσκέτς και Ντεμπελέ, λίγο αργότερα τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά, με τον Πένια να αποτρέπει το γκολ σε κοντινή κεφαλιά του Μπουσκέτς και την άμυνα της Γαλατάσαραϊ να κρατάει με αρκετή άνεση και μέχρι τέλους την «φούρια» των καταλανικών επιθέσεων.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντεστ, Αραούχο (46’ Πικέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Νίκο (46’ Μπουσκέτς), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πέδρι - Ανταμά Τραορέ (80’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες (46’ Ντεμπελέ), Ντεπάι (61’ Ομπαμεγιάνγκ).

Γαλατάσαραϊ (Ντομένεκ Τορέντ): Πένια - Μπόι, Βίκτορ Νέλσον, Μαρκάο, Φαν Άανχολντ - Ανταλιαλί, Κουτλού - Μπάμπελ (68’ Κίλιντς), Φεγκουλί (79’ Τσικάλνταου), Ακτούρκογλου - Μοχάμεντ (68’ Γκομίς).

Προβάδισμα πρόκρισης με Ελ Χανταντί για την Σεβίλλη

Το γκολ του Ελ Χανταντί έκανε τη διαφορά για τη Σεβίλλη κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-0) στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία και χάρισε προβάδισμα πρόκρισης στους Ισπανούς για τα προημιτελικά του Europa League.

Μπορεί στη La Liga τις τελευταίες εβδομάδες να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μετράει συνεχώς απώλειες βαθμών, όμως στο Europa League φροντίζει πάντα να... μεταμορφώνεται. Η Σεβίλλη άλλωστε είναι δεδομένα η μοναδική που κατέχει σε τέτοιο βαθμό το «know how» για να προκρίνεται με συνέπεια από όλα τα στάδια της διοργάνωσης, γνώση που τελικά χρησιμοποίησε και στην πρώτη της «μονομαχία» απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Χάρη σε γκολ του Ελ Χανταντί στο δεύτερο μέρος, οι ανώτεροι Ισπανοί κατάφεραν να υποτάξουν τους Λονδρέζους και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά, με το ισχνό 1-0 ωστόσο να αφήνει άπλετο ενδιαφέρον για τη ρεβάνς του Λονδίνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigfeffbuao1)


Η πρώτη καλή στιγμή πάντως στο παιχνίδι άνηκε στους Άγγλους που είδαν τον Μπόνο να αρνείται το γκολ στο Βλάσιτς (11΄), με τη Σεβίλλη να ανεβαίνει σταδιακά και να σπαταλά την πρώτη της καλή στιγμή με τον Ακούνια.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν, οι γηπεδούχοι γέμιζαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και θάρρος για να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ και το γκολ έμοιαζε απλώς θέμα χρόνου. Τελικά με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ελ Χανταντί εκτέλεσε εν κινήσει τον Αρεόλα και χάρισε το προβάδισμα στους Σεβιγιάνους (60΄), οι οποίοι σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ στα επόμενα λεπτά, δίχως ωστόσο να καταφέρνουν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.


Ο Μουριέλ έδωσε τον πρώτο λόγο στην Αταλάντα

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Λεβερκούζεν, όμως με μπροστάρη τον Μουριέλ (δυο γκολ) η Αταλάντα επικράτησε 3-2 στο θρίλερ του Μπέργκαμο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Έπειτα από το γκολ του Αρανγκουίθ (11΄), οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και μέσα σε δυο λεπτά έφτασαν στην ανατροπή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigh1ffcu51t)



Αρχικά ο Μαλινόφσκι ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ (25΄) και και στο 27΄ο Μουριέλ έγραψε το 2-1. Στις αρχές του δευτέρου μέρους μάλιστα, ο Κολομβιανός ανέβασε στο 3-1 τον δείκτη του σκορ (49΄) με υπέροχο τελείωμα προτού ο Ντιαμπί (63΄) μειώσει στο τελικό 3-2 έπειτα από φοβερή ενέργεια και πλασέ στη γωνία του Μούσο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cighxk4uscb5)


«VARβάτη» τριάρα για τη Ρέιντζερς
Με το ένα πόδι στα προημιτελικά βρίσκεται πλέον η Ρέιντζερς, η οποία επικράτησε 3-0 του Ερυθρού Αστέρα με πρωταγωνιστή το... VAR. Κι αυτό διότι η τεχνολογία φρόντισε να ακυρώσει τρία (!) γκολ των Σέρβων, οι οποίοι τελικά έμειναν μοιραία στο μηδέν. Αρχικά ο Τάβερνιε έβαλε σε θέση οδηγού τους Σκωτσέζους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (11΄), προτού ο Μορέλος διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του πέντε λεπτά αργότερα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciggvgncldc1)



Στο 24΄ο Κάταϊ (ο οποίος είχε σημειώσει δυο γκολ που ακυρώθηκαν στο 3΄και στο 13΄) δεν κατάφερε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ σε εκτέλεση πέναλτι, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο. Στο 51΄ο Μπαλογκάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τη Ρέιντζερς, η οποία κράτησε μέχρι τέλους αυτό το 3-0 και έχτισε γερές βάσεις πρόκρισης για τους «8».

Βάσεις πρόκρισης η Μπράγκα, 2-0 τη Μονακό
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Μπράγκα επικράτησε 2-0 της Μονακό και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο που θα τη στείλει στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciggvb4p9esh)


Το σκορ για τους Πορτογάλους άνοιξε μόλις στο 3΄ ο Ρουίθ, με τον Ολιβέιρα να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του στο 89΄και να χρίζει ξεκάθαρο φαβορί τη Μπράγκα, ενόψει της ρεβάνς επί γαλλικού εδάφους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigjfxvu3kvd)



Conference League: «Ντόρτια» για Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη, προβάδισμα για Μπόντο

Αλύγιστη η PSV, επέστρεψε από το 1-3 κι από το 3-4 κόντρα στην Κοπεγχάγη και τα άφησε όλα ανοιχτά για την πρόκριση σε απίθανη ματσάρα (4-4). Νίκησε και την Άλκμααρ στο 90+1' η ασταμάτητη Μπόντο με «μοιραίο» Χατζηδιάκο, προβάδισμα για Λέστερ και Μαρσέιγ.


Το πιο καθηλωτικό ματς των νοκ-άουτ του Conference League έλαβε χώρα στο «Philips Stadion». Η Αϊντχόφεν γλίτωσε την ήττα παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρία γκολ από το ημίχρονο κόντρα στην Κοπεγχάγη (4-4) και άφησε ανοιχτή την παρτίδα ενόψει της ρεβάνς στη Δανία μια και δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Η ομάδα των σταθερά εκτός δράσης, Ζέκα και Οικονόμου, έκανε «θραύση» στο πρώτο 45λεπτο, προηγήθηκε μόλις στο 6’ από το γκολ του Γιοχάνεσον και παρά την ισοφάριση του Γκάκπο στο 21’ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με δύο γκολ μπροστά. Ο Μπιέλ σκόραρε στο 23’ κι έδωσε την ασίστ στον Λεράγκερ για το 1-3, βάζοντας πολύ δύσκολα στο σύνολο του Ρόγκερ Σμιντ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και τα άλλαξαν όλα με την είσοδο των Ζάχαβι-Μαντουέκε στο 46’. Μόλις στο 50’ ο Ντοάν μείωσε σε 2-3 και στο 70’ ο Γκάκπο επανόρθωσε για το χαμένο πέναλτι του 62’ με γκολ από ασίστ του Μάριο Γκέτσε για την ισοφάριση (3-3)! Η Κοπεγχάγη σκόραρε και τέταρτη φορά ξανά με γκολ του Μπιέλ στο 78’, όμως και πάλι η PSV αρνήθηκε να ηττηθεί, διαμορφώνοντας το τελικό 4-4 στο 85’ από γκολ του Ζάχαβι και ασίστ του Γκάκπο.

«Μοιραίος» ο Χατζηδιάκος, προβάδισμα για Λέστερ-Μαρσέιγ

Η Άλκμααρ με βασικούς τους Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο ήταν μερικά λεπτά μακριά από το να γίνει η πρώτη ομάδα που βάζει «φρένο» στη Μπόντο Γκλιμτ μέσα στη Νορβηγία. Ωστόσο, λύγισε στο 90+1’ (2-10, από μία αμφισβητούμενη φάση με «μοιραίο» τον Έλληνα στόπερ, η οποία ελλείψει VAR στο Conference League δεν εξετάστηκε ποτέ δεύτερη φορά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigj0mb57501)


Οι εντυπωσιακοί φέτος Νορβηγοί πήραν προβάδισμα από το 39’ με τον Πελεγκρίνο, όμως, η AZ είχε απάντηση χάρη σε γκολ του παίκτη που αντικατέστησε τον Παυλίδη, Αμπουκλάλ, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα στο 73’.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cighib6ycavl)


Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι Ολλανδοί θα αντέξουν, στο 90+1’ ο Μαυροβούνιος ρέφερι Νταμπάνοβιτς καταλόγισε πέναλτι σε τάκλιν του Χατζηδιάκου που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να βρίσκει τη μπάλα κι ο Σολμπάκεν εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-1. Σκορ που πάντως αφήνει περιθώρια ελπίδας στην Άλκμααρ για πρόκριση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigi9tv795wp)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» έκαναν Λέστερ και Μαρσέιγ εντός έδρας. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 2-0 της Ρεν και πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βρετάνη, έχοντας για πρωταγωνιστή την… παλιοσειρά, Μαρκ Ολμπράιτον.

Ο 33χρονος Άγγλος πλάγιος χαφ χρίστηκε σκόρερ στο 30’ και στο 90+3’ έβγαλε την ασίστ για το 2-0 του Ιεανάτσο, το οποίο και χάρισε μεγάλο αβαντάζ στις Αλεπούδες. Την ίδια ώρα στη Μασαλία, ο Αρκάντιους Μίλικ έβαζε την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι στις ράγες της πρόκρισης, με δύο γκολ στο 19’ και το 68’ κόντρα στη Βασιλεία. Οι Ελβετοί, όμως, ανέκτησαν μερικές από τις πιθανότητές τους για τη ρεβάνς με το γκολ που πέτυχαν στο 79’ (Εσποζίτο) για το τελικό 2-1.


Τα αποτελέσματα στο Europa League (Φάση των «16»)

Τετάρτη 9/3

Πόρτο-Λιόν 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciflndurg8hl)

Μπέτις-Άιντραχτ 1-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cifloucy8v3d)


Πέμπτη 10/3

Σεβίλλη-Γουέστ Χαμ 1-0
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigg27g8uj75)


Μπαρτσελόνα-Γαλατασαράι 0-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigiwy883lpl)

Ρέιντζερς-Ερυθρός Αστέρας 3-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigj7j7wxj5t)

Μπράγκα-Μονακό 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigj5ysurf0h)

Αταλάντα-Λεβερκούζεν 3-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigixp4b4sr5)


Τα αποτελέσματα στο Europa Conference League (Φάση των «16»)

Πέμπτη 10/3

ΠΑΟΚ-Γάνδη 1-0
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigg3qe0sxy1)


Μαρσέιγ-Βασιλεία 2-1
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigixp4m6esp)


Μπόντο/Γκλιμπ - Αλκμααρ 2-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigj4eztjnuh)

Αϊτχόφεν-Κοπεγχάγη 4-4

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigjuvksnmmp)

Παρτιζάν-Φέγενορντ 2-5

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigg7jrluqk9)

Σλάβια Πράγας-ΛΑΣΚ 4-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciggc4n1btop)

Λέστερ-Ρεντ 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigjak1tg75d)

Φίτεσε-Ρόμα 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciggf741tcw9)



Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Αν επιμείνετε στις κυρώσεις, οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν κι άλλο

Άτυπη Σύνοδος Κορυφής στη σκιά της εισβολής Πούτιν και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης