Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου - Λεβερκούζεν 1-1: Γκέλα με αυτογκόλ του Μίλερ - Δείτε τα γκολ

Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου - Λεβερκούζεν 1-1: Γκέλα με αυτογκόλ του Μίλερ - Δείτε τα γκολ

Το αυτογκόλ του Τόμας Μίλερ έμελλε να τελικά να στοιχίσει για τη Μπάγερν, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στη μαχητική Λεβερκούζεν και έδωσε την ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να την πλησιάσει στους έξι βαθμούς - Ξεκόλλησε η Βόλφσμπουργκ, τεσσάρα η Άιντραχτ

25393865
Είναι σπάνιο (και ειδικά τη φετινή σεζόν) για τον Τόμας Μίλερ να βρίσκεται στους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Και είναι ακόμα πιο σπάνιο να πέφτει σε τέτοιο μοιραίο λάθος. Το απόγευμα ωστόσο στην «Allianz Arena» δεν ήταν ένα συνηθισμένο για τον Γερμανό και για τη Μπάγερν, αφού χάρη στο αυτογκόλ του η Λεβερκούζεν κατάφερε να φύγει όρθια από τη Βαυαρία (1-1) και να δώσει την ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους έξι βαθμούς!

Müller's Own Goal Tied the Game | FC Bayern München - Bayer 04 Leverkusen 1-1 | All Goals | MD 25


Η αρχή της αναμέτρησης πάντως βρήκε τη Μπάγερν σε ρόλο οδηγού, με τους Βαυαρούς να ψάχνουν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ και τελικά να ανοίγουν το σκορ χάρη σε άψογο τελείωμα του Ζίλε (18΄). Η διαφορά του ενός γκολ ωστόσο παρέμενε εύθραυστη και όσο τα λεπτά κυλούσαν, η Λεβερκούζεν γέμιζε με θάρρος και αυτοπεποίθηση, εξορμώντας πολλές φορές προς την αντίπαλη περιοχή για την ισοφάριση. Ο τρόπος όμως με τον οποίο τελικά εκείνη επετεύχθη ήταν ο πλέον ανέλπιστος!

Στο 35΄ οι Ασπιρίνες εκτέλεσαν το φάουλ, ο Μίλερ δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Ούλραϊχ και έστειλε τη μπάλα με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1. Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά Τσαντλί (42΄) και Αρανγκουίθ (45΄) δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με αμφότερες τις ομάδες να σπαταλούν ευκαιρίες και να διεκδικούν τη νίκη! Αφού όμως Τσαντλί (56΄) και Λεβαντόφσκι (80΄) δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις καλύτερες στιγμές των δυο πλευρών, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τη Λεβερκούζεν παίρνει πολύτιμο βαθμό στη μάχη της τετράδας και τη Μπάγερν να στραβοπατά και να πηγαίνει στο +9 από τη δεύτερη στη βαθμολογία Ντόρτμουντ, αλλά με ματς παραπάνω.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ζίλε, Ρίτσαρντς, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Γκνάμπρι, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Λεβερκούζεν(Τζεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Τα, Ταπσόμπα, Χινκαπι, Φρίμπονγκ, Αρανγκουίθ, Ντεμιρμπάι, Μπάκερ, Βιρτζ, Ντιαμπί, Αντλί.

Με σημαιάκια στα χρώματα της Ουκρανίας η «Allianz Arena»

Η Μπάγερν Μονάχου στόλισε την «Allianz Arena» με σημαιάκια στα χρώματα της Ουκρανίας στο ματς με τη Λεβερκούζεν, ως μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον λαό της χώρας που υποφέρει μετά τη ρωσική εισβολή.



Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν μένει αμέτοχος μπροστά στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μέσα από κινήσεις συμβολισμού προσπαθεί να δείξει την αλληλεγγύη του προς τον ουκρανικό λαό.

Κάτι ανάλογο έπραξε και και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έντυσε την «Allianz Arena» με δυο μεγάλες σημαίες της Ουκρανίας για τον αγώνα με τη Λεβερκούζεν, ενώ στα ίδια χρώματα ήταν και όλα τα σημαιάκια του κόρνερ!

Ζωντανή στο 90΄η Λειψία στο ντέρμπι της τετράδας
Βαθμό που την κράτησε σε τροχιά Champions League κατάφερε να «κλέψει» η Λειψία, η οποία ισοφάρισε στο 90΄τη Φράιμπουργκ (1-1) με δράστη τον Ανχελίνο και παρέμεινε εντός τετράδας. Παρά το γκολ των φιλοξενούμενων με τον Ντεμίροβιτς στο 38' , οι αναγεννημένοι Ταύροι του 2022 δεν τα παράτησαν ποτέ και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, στιγμές πριν από την εκπνοή. Και τον ρόλο του... ήρωα έπαιξε ο Ανχελίνο, ο οποίος λύτρωσε τη Λειψία με τη συμπλήρωση του 90λεπτου και την διατήρησε στην τέταρτη θέση της Bundesliga, σε ισοβαθμία με τη Φράιμπουργκ.

Ανάσα για Βόλφσμπουργκ
Απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη η Βόλφσμπουργκ κι ας... άργησε. Οι Λύκοι πήραν σπουδαία νίκη επί της Ουνιόν Βερολίνου με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Αβονιγί από το 24' και ξεμάκρυναν στο +8 από τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Οι Βερολινέζοι είχαν τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν ίσως και κάτι παραπάνω, είδαν το γκολ του Μπέκερ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ στο 55', αλλά τελικά έμειναν με άδεια χέρια κι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τετράδα.


Διέσυρε τη Χέρτα η Άιντραχτ
Το πιο εύκολο απόγευμά της στη φετινή Bundesliga πέρασε η Άιντραχτ μακριά από τη Φρανκφούρτη, διαλύοντας με 4-1 την παραπαίουσα Χέρτα Βερολίνου. Οι Αετοί έκαναν «πάρτι» απέναντι στους πρωτευουσιάνους, προηγήθηκαν με τον Κνάουφ στο 17' και σφράγισαν το τρίποντο με δύο γκολ στο ξεκίνημα του β' μέρους από Τούτα (48') και Λίντστρομ (56'). Το γκολ της προσωρινής μείωσης του σκορ από τον Σέλκε (61') ήταν σαν να μη μέτρησε ποτέ για τη Χέρτα, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Σάντος Μπορέ ανέβασε ξανά τη διαφορά του σκορ στα τρία γκολ (1-4). Στο -6 από την εξάδα και... τρέχει να προλάβει η Άιντραχτ, ένατη σερί αποτυχία για τη Χέρτα (χωρίς νίκη ακόμα στο 2022) η οποία... φουλάρει για υποβιβασμό (16 με 23 β.).

Μετρά αντίστροφα για... παραμονή η Μπόχουμ
Ακόμα ένα βήμα προς τη μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας έκανε η Μπόχουμ. Η ομάδα των Κώστα Σταφυλίδη (μπήκε αλλαγή στο 74') και Βασίλη Λαμπρόπουλου (στον πάγκο) έκανε το... καθήκον της εντός έδρας κόντρα στην ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ και πήρε τη νίκη με 2-1, παίρνοντας απόσταση εννέα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Λάιτς άνοιξε το σκορ στο 35' για τους γηπεδούχους, το αυτογκόλ του Μπέλα-Κότσαπ στο 64' έφερε από το πουθενά το ματς στα ίσα, αλλά η ανωτερότητα της Μπόχουμ επισφραγίστηκε με το γκολ του Λοσιγιά στο 71'. Στο -9 από τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ η Γκρόιτερ Φιρτ, η οποία πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 04/03
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Άουγκσμπουργκ 0-1 (50’ Καλιγκιούρι)

Augsburg Claims Significant 3 Points! | Bielefeld - Augsburg 0:1 | All Goals | MD 25 – BL 21/22


Σάββατο, 05/03
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 1-1 (18' Ζίλε - 36' αυτ. Μίλερ)

Müller's Own Goal Tied the Game | FC Bayern München - Bayer 04 Leverkusen 1-1 | All Goals | MD 25


Λειψία-Φράιμπουργκ 1-1 (90' Ανχελίνιο - 38' Ντεμίροβιτς)



Βόλφσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0 (24' αυτ. Αβονίγι)



Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-4 (61' Σέλκε - 17' Κνάουφ, 48' Τούτα, 56' Λίντστρεμ, 63' Μπορέ)



Μπόχουμ-Γκρόιτερ Φιρτ 2-1 (35' Λάιτς, 71' Λοσιγιά - 64' αυτ. Μπέλα-Κοτσάπ)



Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (19:30)


Κυριακή, 06/03
Μάιντς-Ντόρτμουντ (16:30) αναβολή
Κολωνία-Χόφενχαϊμ (18:30)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Στη ΓΑΔΑ τρεις ύποπτοι για την απαγωγή Κυπαρίσση

Αναβάλλεται η εκκένωση της Μαριούπολης - Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, λένε οι Ουκρανοί

Αυτοί είναι οι απατεώνες που έστησαν κέντρο απεξάρτησης στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης