Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023, Τουρκία-Ελλάδα 67-76: Γαλανόλευκος θρίαμβος στην Πόλη!

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023, Τουρκία-Ελλάδα 67-76: Γαλανόλευκος θρίαμβος στην Πόλη!

Στην κατάμεστη «Σινάν Ερντέμ Αρένα» της Κωνσταντινούπολης η εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε για δεύτερη φορά την Τουρκία μέσα σε τρεις ημέρες και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην  επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Εκπληκτική εμφάνιση απ' όλους τους διεθνείς, αλλά κορυφαίοι όλων οι Αγραβάνης (22 πόντοι), Παπαγιάννης (21 πόντοι)

5527458
Η Ελλάδα πέτυχε τεράστια νίκη επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη με 67-76, έκανε το 2/2 στις αναμετρήσεις με τους «γείτονες» και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στη β' φάση των «παραθύρων»

Ο αγώνας
Οι Τούρκοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς με την Ελλάδα, με περισσότερη ενέργεια και πιο σωστές επιλογές στην επίθεση. Εξ ου και το νταμπλ σκορ στα πρώτα λεπτά (10-5, 4:27), με τον Μπιρσέν να κάνει τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Ορχούν Ενέ επέμειναν πολύ στο περιφερειακό σουτ αλλά δεν δικαιώθηκαν μετρώντας 2/9 τρίποντα.

Μετά το 4' της αναμέτρησης, η Εθνική βρήκε ρυθμό στην επίθεση και χάρη στο τρίποντο του Κουζέλογλου, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ της 15-17 έχοντας ως σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της τον Δημήτρη Αγραβάνη (8π., 4/7δίπ., 7ριμπ.).
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως το πρώτο για την Ελλάδα, ήτοι με διαδοχικές χαμένες προσπάθειες για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Η Τουρκία ανέτρεψε τη διαφορά, με τον Σέιν Λάρκιν να ηγείται της προσπάθειας των γηπεδούχων ωστόσο η Εθνική πέτυχε πέντε διαδοχικούς πόντους και έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο, σημειώνοντας 8 πόντους και τρία ριμπάουντ, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό που πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 33-36. Ακολούθως η Εθνική βρήκε ρυθμό στην επίθεση, με τον Μωραϊτη να δίνει το σύνθημα με δυο «κολλητά» τρίποντα.

Κλείσιμο


Η «γαλανόλευκη» έβγαλε ένταση στην άμυνα και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά όταν ο Αγραβάνης ευστόχησε σε νέο τρίπονο για το 44-54 στο 27'.

Ο Σλούκας έβαλε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το +14 ενώ ο Παπαγιάννης δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα για την Εθνική που έκανε τέλειο δεκάλεπτο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στους Τούρκους που τα είχαν... χαμένα!

Οι Έλληνες διεθνείς ήταν εντυπωσιακοί στο τρίτο δεκάλεπτο με 6/10 τρίποντα και προηγήθηκαν με 46-62 στο 30', παίζοντας σπουδαία άμυνα στους κοντούς της Τουρκίας.

Παρ' όλα αυτά, η Εθνική έκανε... καταστροφικό ξεκίνημα στην τέταρτη περίοδο πάνω που έμοιαζε να «δένει το ματς» ενώ εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι οι Παπαγιάννης και Αγραβάνης πέρασαν στον πάγκο για να πάρουν ανάσες.

Οι Τούρκοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο Sinan Erdem Dome, «τρέχοντας» σερί 14-0 μέσα σε πανδαιμόνιο και μειώνοντας σε 60-62 με το τρίποντο του Μελίχ Μαχμούτογλου στο 34:25!

Το μομέντουμ ήταν με τους γηπεδούχους, πριν η Εθνική πετύχει πέντε σερί πόντους με τους Αγραβάνη και Παπανικολάου, κόβοντας τον ρυθμό. Ο Μπιρσέν κάρφωσε για το 62-67 ενώ τα διαδοχικά τρίποντα των Αγραβάνη και Μαχμούτογλου διαμόρφωσαν το 65-70 στο 1:30.

Στα 64" για το φινάλε, ο Παπαγιάννης κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια να τελειώσει τη φάση κοντά στο καλάθι, με τον Μαχμούτογλου να διαμαρτύρεται έντονα και να χρεώνεται με τεχνική ποινή! Έτσι η Ελλάδα ξέφυγε με 65-73 με τις βολές των Σλούκα και Παπαγιάννη, διατηρώντας το προβάδισμα ως το φινάλε κι επικρατώντας με 67-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-36, 46-62, 67-76

Τα αποτελέσματα (4η αγωνιστική)
Τουρκία - Ελλάδα 67-76
Μ. Βρετανία - Λευκορωσία αναβλήθηκε

Η κατάταξη στον 2ο όμιλο
1.Ελλάδα 3-1
2.Τουρκία 1-3
3.Λευκορωσία 1-1
4.Μ.Βρετανία 1-1

Οι επόμενες αγωνιστικές μέχρι το τέλος
αγωνιστική
Ελλάδα - Μ.Βρετανία (30/6)
Τουρκία - Λευκορωσία (30/6)

6η αγωνιστική
Μ.Βρετανία - Τουρκία (3/7)
Λευκορωσία - Ελλάδα (3/7)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Θα πατήσει ο Πούτιν το «κόκκινο κουμπί» για την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης