Εμπίντ: «Λυσσασμένος» για MVP και πρωτάθλημα

Εμπίντ: «Λυσσασμένος» για MVP και πρωτάθλημα

O Tζοέλ Εμπίντ παίζει σαν... αφηνιασμένος για να πάρει το MVP που έχασε πέρυσι. Το Gazzetta γράφει για τον σταρ της Φιλαδέλφεια που φέτος τα θέλει όλα.

embid_wannabe_mvp
Οι Σίξερς ενώ ξεκίνησαν μουδιασμένα τη σεζόν λόγω της κατάστασης με τον Μπεν Σίμονς και τα τερτίπια του, έχουν βρει μια σταθερότητα και εντυπωσιάζουν το τελευταίο διάστημα.

Πλέον διεκδικούν θέση στην πρώτη 4άδα της Ανατολής και για αυτό υπεύθυνος είναι ο φοβερός και τρομερός Τζοέλ Εμπίντ που δεν σταματα να κάνει όργια.

Το Gazzetta υποκλίνεται στον ηγέτη της Φιλαδέλφεια που θέλει σαν τρελός το MVP που έχασε πέρυσι, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του ξέρει καλά πως φέτος έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει πρωτάθλημα και να αλλάξει το status του.

Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο

Κλείσιμο


Ο Εμπίντ έχει σπάσει ορισμένα ρεκόρ με τα πεπραγμένα του τον τελευταίο καιρό. Ο Τζοέλ μέτρησε 4 συνεχόμενα ματς με τουλάχιστον 35 πόντους και 10 ριμπάουντ στα τέλη Γενάρη, όντας ο τέταρτος παίκτης της ιστορίας με τέτοιο σερί από τη σεζόν 1976-77. Μαζί του οι Σακίλ Ο'Νίλ και Άντονι Ντέιβις, ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Καρλ Μαλόουν με πέντε τέτοια ματς.

Επιπλέον ο ηγέτης των Σίξερς έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ για 17ο σερί παιχνίδι, πιάνοντας έναν θρύλο της ομάδας, τον τεράστιο Άλεν Άιβερσον. Πλέον παρέα έχουν το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του συλλόγου.

Παπάδες έκανε και στη νίκη των Σίξερς επί των Καβς, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως παραμένει μεγάλο φαβορί για να πάρει το βραβείο του MVP. Πέτυχε triple double με 40 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ και οι Σίξερς (35-22) νίκησαν τους Καβς με 103-93.

Με αυτό τον τρόπο πέτυχε την πρώτη triple double στην ιστορία της ομάδας μετά τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν το 1968. Ποιος είναι όμως ο εν ενεργεία παίκτης με τις περισσότερες 40άρες; Ο νέος του συμπαίκτης στους Σίξερς, ο Τζέιμς Χάρντεν, κάτι που λέει πολλά.

Μυθικά πράγματα το τελευταίο δίμηνο

Joel Embiid 50 pts 12 rebs 3 blks vs Magic 21/22 season


Joel Embiid 40 pts 14 rebs 10 asts vs Cavs 21/22 season


Τους δύο τελευταίους μήνες, οι εμφανίσεις του Καμερουνέζου έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Τον Γενάρη είχε 34 πόντους μέσο όρο, ενώ στον Φλεβάρη μετρά 30.6 ανά παιχνίδι.

Από την 1η Γενάρη μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε 20 ματς. Σε μόλις 5 από αυτά τα παιχνίδια έχει μείνει κάτω από τους 31 πόντους. Τον Γενάρη μόλις σε δύο περιπτώσεις έμεινε κάτω από τους 31, ενώ είχε και δύο 40άρες και μία 50άρα. Στον μήνα που διανύουμε τώρα έχει μία 40άρα και δύο 30άρες σε έξι εμφανίσεις. Μάλιστα ο Φλεβάρης είναι και με διαφορά ο καλύτερος του μήνας σε ριμπάουντ και μπλοκ. Μετρά 13.6 ριμπάουντ ανά ματς και κάνει 2 τάπες κατά μέσο όρο.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και δύσκολα θα χάσει το βραβείο του MVP. Μόνο οι Νίκολα Γιόκιτς και Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνουν να τον απειλούν λιγάκι αυτή τη στιγμή.

All in για πρωτάθλημα και MVP



Το 2019 οι Σίξερς βρέθηκαν μια ανάσα από τους τελικούς της Ανατολής, ωστόσο ο Καουάι Λέοναρντ τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα κι έστειλε στους Ράπτορς κόντρα στους Μπακς, αφού πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο Game 7. Πλέον η ομάδα της Φιλαδέλφεια αναζητά τρόπο να φτάσει στους τελικούς περιφέρειας και στη συνέχεια μέχρι τον τίτλο.

Έπαιξε τα... ρέστα της με την απόκτηση του Τζέιμς Χάρντεν, δημιουργώντας παρέα με τον Εμπίντ ένα εκ των κορυφαίων δίδυμων σκόρερ στην ιστορία της λίγκας. Οι Σίξερς και ο Τζοέλ θέλουν σαν τρελοί το πρωτάθλημα για να καταφέρουν ότι δεν έπραξε ο Άλεν Άιβερσον το 2001.

Ο Εμπίντ εδώ και χρόνια θεωρείται ένας από τους 2-3 κορυφαίους σέντερ στο ΝΒΑ, αλλά ουδέποτε είχε την ευκαιρία να φτάσει σε τελικούς. Φέτος οι Σίξερς δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα με Μάξεϊ, Χάρντεν, Τάιμπουλ, Χάρις, Εμπίντ στην πεντάδα και Μίλτον, Κορκμάζ, Γκριν, Νιανγκ και Μίλσαπ να έρχονται από τον πάγκο. Ίσως αν αποκτηθεί και ένας ακόμη σέντερ για να δίνει ανάσες στον Εμπίντ να γίνει πιο εύκολο το έργο τους.

Ο Τζοέλ ονειρεύεται το δαχτυλίδι, ενώ με 29.9 πόντους, 11.1 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 2 τάπες ανά ματς είναι και το φαβορί για να κατακτήσει το βραβείο του MVP. Με την ευχή να μην τον... φρενάρει πάλι ένας τραυματισμός στα κρίσιμα ματς των playoffs.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης