Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντοπέ το κορίτσι-«θαύμα» του καλλιτεχνικού πατινάζ - Έκανε για πρώτη φορά τετραπλό άλμα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ντοπέ το κορίτσι-«θαύμα» του καλλιτεχνικού πατινάζ - Έκανε για πρώτη φορά τετραπλό άλμα

Σύμφωνα με δύο ρωσικές εφημερίδες, τα δημοσιεύματα των οποίων αναπαράγει το Reuters, η 15χρονη Βαλίεβα, που έκλεψε την παράσταση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης - Αναβλήθηκε, προς το παρόν, η τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου της

kamila-valieva3
Το όνομα της Καμίλα Βαλίεβα είναι το πιο πολυσυζητημένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο -και όχι άδικα.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.

Υπό αμφισβήτηση το χρυσό της «ντοπέ» 15χρονης Ρωσίδας


Για τον λόγο αυτό, αίσθηση προκαλoύν τα δημοσιεύματα δύο ρωσικών εφημερίδων, τα οποία αναπαράγει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που γράφουν ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η RBC και η Kommersant δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους για την πληροφορία ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Κλείσιμο
Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να αναβληθεί η τελετή απονομής του χρυσού μεταλλιού στην 15χρονη αθλήτρια, λέγοντας ότι διεξάγονται «νομικές διαβουλεύσεις».

Η Τατιάνα Βολοσόζαρ, η οποία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, στο Σότσι, έσπευσε μέσω Instagram να συμπαρασταθεί στη Βαλίεβα, χρησιμοποιώντας το hashtag #iwillneverbelieve (σ.σ. ποτέ δεν θα πιστέψω) αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η 15χρονη αγωνίστηκε ντοπέ στο Πεκίνο. Η ίδια η Βαλίεβα έκανε «like» στην ανάρτηση της Βολοσόζαρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης