Stoiximan Basket League, Ιωνικός-ΠΑΟΚ 66-69: Τρίποντη «απόδραση» από τη Νίκαια

Stoiximan Basket League, Ιωνικός-ΠΑΟΚ 66-69: Τρίποντη «απόδραση» από τη Νίκαια

Ο ΠΑΟΚ (6-7) απέδρασε με το ροζ φύλλο από τη Νίκαια, επικρατώντας με 66-69 του Ιωνικού (3-10) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Basket League - Μεγάλα τρίποντα από Ρίβερς και Γκριν στο τελευταίο λεπτό

5506953
Ο Ιωνικός έδωσε τον πρώτο του επίσημο αγώνα δίχως τον Νίκο Χουγκάζ αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι για τον ΠΑΟΚ, τον οποίο δυσκόλεψε σφόδρα σχεδόν σε όλο το 40λεπτο.

Παρ' όλα αυτά ο Δικέφαλος του Βορρά άφησε πίσω του το κακό πρώτο μέρος και βγήκε στο παρκέ μετά την ανάπαυλα αλλαγμένος προς το καλύτερο αμυντικά και πιο αποφασισμένος γενικότερα για τη νίκη, η οποία έφερε την υπογραφή του νεοφερμένου Φιλ Γκριν (18π., 5/6 τριπ., 2ρ., 2α.), καθώς και των Μάρβιν Τζόουνς (17π., 4ρ.) και Ντεμέτρις Ρίβερς (11π., 3ρ.).

Πλέον ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 6 νίκες στην Basket League - δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας - και εδραιώνει εαυτόν στην ζώνη των playoffs, τη στιγμή που ο Ιωνικός έφτασε τις 10 ήττες σε 13 ματς και παραμένει σε δεινή θέση βαθμολογικά όσον αφορά τη σωτηρία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chromghkw261-sf)


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Κλείσιμο
Οι Νικαιώτες προηγήθηκαν με 8-0 στο πρώτο τετράλεπτο, με τους ψηλούς Γόντικα και Γκιουζέλη να ξεκινούν αποτελεσματικά στην επίθεση, δείχνοντας με το... καλησπέρα πως το έργο του Δικεφάλου δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση με Γιάνκοβιτς και Χριστοδούλου (12-8 στο 7') ωστόσο ο Ιωνικός κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος του δεκαλέπτου το προβάδισμα του βρίσκοντας ορισμένους εύκολους πόντους με Τζέρμαν και Πάρκερ από την γραμμή των βολών (19-15 στο 10').

Μάλιστα ο Ιωνικός δεν άργησε να φτάσει και σε διψήφια επίπεδα (25-15 στο 13') με τρίποντο του Τζέρμαν, ενώ λίγο αργότερα ο Πάρκερ σκόραρε κι εκείνος από τα 6.75μ. για να εκτοξεύσει την διαφορά στο +13 (31-18 στο 15'). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει λαμβάνοντας λύσεις από Τζόουνς και Ρίβερς (35-27 στο 19'), αλλά ήταν μια πραγματικότητα πως το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους παίκτες του Κούρο Σεγούρα (40-31 στο 20') που πήγαν στα αποδυτήρια με ένα δίκαιο +9 στον πίνακα του σκορ.

Στην επανάληψη, οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, ανέβασαν στροφές κι επέστρεψαν για τα καλά στο ματς με καλάθια των Γιάνκοβιτς, Τζόουνς και Ρίβερς (41-37 στο 23'). Πάντως το δίδυμο των Τζέρμαν και Πάρκερ συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά στο σύνολο του Άρη Λυκογιάννη (49-40 στο 26'), βάζοντας... φρένο στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Φιλ Γκριν μπήκε στην επιθετική εξίσωση του ΠΑΟΚ για να ροκανίσει την διαφορά με συνεχόμενα καλάθια (54-50 στο 28'), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο -4 για τους Ασπρόμαυρους χάρη σε όμορφο κάρφωμα του Άντονι Λι (56-52 στο 30').

9 λεπτά πριν το φινάλε, ο Χριστοδούλου ισοφάρισε σε 58-58 και 5' πριν το τέλος ο Τζόουνς έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (60-61) για πρώτη φορά στο ματς. Οι παίκτες του Λυκογιάννη έγιναν πιο στιβαροί στα μετόπισθεν, ενώ στον αντίποδα ο Ιωνικός είχε χάσει την επαφή του με το καλάθι. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η νευρικότητα κυριαρχούσε στο παρκέ. Με 1'20'' να απομένουν στο ρολόι, ο Ρίβερς σκόραρε ένα κρίσιμο δίποντο για το 62-63, διατηρώντας το ισχνό προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος παίκτης πήρε το σουτ του αγώνα κι «εκτέλεσε» τον Ιωνικό για το 62-66 στα 42'', χαρίζοντας το ροζ φύλλο στον Δικέφαλο. Τη σκυτάλη πήρε ο Γκριν στα 15'', βάζοντας με νέα τρίποντη βόμβα οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες διατηρούσαν οι Νικαιώτες για νίκη ή παράταση (64-69).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 40-31, 56-52, 66-69.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τελευταίο λεπτό οι Ρίβερς και Γκριν πήραν και έβαλαν τα σουτ της βραδιάς, αλλά στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο (26-38) ήταν ανώτερος του Ιωνικού, με όπλο του την άμυνα, όπως και στο Λαύριο.

O MVP: Ο νεοαποκτηθείς Φιλ Γκριν ήταν ο πιο συνεπής σκόρερ του Δικεφάλου στο κλειστό του Πλάτωνα, με 18 πόντους, 5/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακός επιθετικά ο Μουσταφά του Ιωνικού με 1/6 τρίποντα και 5 πόντους σε περίπου 29 λεπτά δράσης.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Οι Τζόουνς (17π., 4ρ.) και Ρίβερς (11π., 3ρ.) μοιράζονται τον εν λόγω τίτλο, καθώς αμφότεροι υποστήριξαν άρτια την δράση του Φιλ Γκριν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Δεν είναι μόνο τα δύο τρίποντα στο φινάλε, αλλά συνολικά η απόδοση του ΠΑΟΚ πίσω από τα 6.75μ. με 9/19 τρίποντα (47%) σε ολόκληρο το ματς, το οποίο ήλθε σε πλήρη αντιδιαστολή με το φτωχότερο 30% των γηπεδούχων (8/26).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Γκριν, αν και διανύει ακόμη στάδιο προσαρμογής, επιβεβαίωσε τις συστάσεις που τον συνοδεύουν ως έναν πολύ καλό σκόρερ. Μάλιστα ο Αμερικανός κάλυψε επάξια και την κακή βραδιά το Λοβ (4π., 1/7 σουτ σε 17').

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν... πελάγωσε από το κακό πρώτο μέρος και τη χαμηλή πτήση των Λοβ, ΝτιΛέο. Αντίθετα βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη και βρήκε νέους πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Γκριν και Ρίβερς. Ο Ιωνικός έκανε μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια, αλλά όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του ματς, υπήρξε κι ο παράγοντας της κούρασης που επηρέασε τους βασικούς του.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο τριών κοριτσιών μέσα σε 3 μόλις χρόνια στην ίδια οικογένεια στην Πάτρα

Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους - «Βρέθηκε γυμνό με τον ομφάλιο λώρο» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Πυρηνική σύντηξη: Οι επιστήμονες πανηγυρίζουν «σημαντικό βήμα» προς την απόλυτη πηγή ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης