Stoiximan Basket League, Ιωνικός Νικαίας - Απόλλων 82-96: Ανάσα για τους Πατρινούς

Stoiximan Basket League, Ιωνικός Νικαίας - Απόλλων 82-96: Ανάσα για τους Πατρινούς

Ο Απόλλων Πάτρας πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Πλάτωνα, επικρατώντας του Ιωνικού με σκορ 82-96 και κάνοντας το 2/2 στις φετινές αναμετρήσεις με τους Νικαιώτες -Σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο πριν από το παιχνίδι

patra
Ο Απόλλων Πάτρας είχε καλύτερες επιλογές στο φινάλε του αγώνα με τον Ιωνικό, όταν οι γηπεδούχοι πήγαν να γυρίσουν το ματς κι εν τέλει πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη στο κλειστό του Πλάτωνα, φτάνοντας τις 5 νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με όπλο την εξαιρετική ευστοχία.

Πριν από το τζάμπολ, οπαδοί της Προοδευτικής και του Ιωνικού συνεπλάκησαν έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και καταστροφές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chj67luq604x-sf)


Ο αγώνας
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς στο κλειστό του Πλάτωνα (25-25, 10'), εκεί όπου το δίδυμο των Γόντικα (12π., 5/7 δίπ.), Μουσταφά (8π., 3ριμπ.) πέτυχε τους 20 εκ των 25 πόντων του Ιωνικού σε αυτό το διάστημα. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων βρήκε λύσεις πίσω από τα 6μ.75, σουτάροντας 5/10 τρίποντα και μοιράζοντας 7 ασίστ, έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Γιώργο Τσαλμπούρη.

Ακολούθως ο Απόλλων Πάτρας προηγήθηκε με +8 με τον Τσαλμπούρη, ο οποίος τελείωσε τη φάση με κάρφωμα για το 32-40 στο 15' ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-47, συνεχίζοντας να εκτελούν με καλό ποσοστό στο τρίποντο (9/18). Στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Νίκος Δίπλαρος ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα για τον Απόλλωνα, κάνοντας το 45-57.

Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Βετούλα προηγήθηκε με 16 πόντους (50-64) στο 27' ωστόσο δέκα σερί πόντοι από τον Ιωνικό στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν στην ανατροπή και τη νίκη. Ο Ιωνικός έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει μειώνοντας σε 73-76 ενώ στα 6:12 για το τέλος, ο Βετούλας αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή αφού έπιασε την μπάλα που ερχόταν προς το μέρος του, νομίζοντας πως είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου!

Η καθοριστική φάση συνέβη στα 3:48 για το φινάλε, όταν ο Μήτρου-Λονγκ ευστόχησε σε τρίποντο, κέρδισε φάουλ από τον Γόντικα, ευστόχησε στη συμπληρωματική βολή κι έκανε το 74-85. Εν τέλει ο Απόλλων διατήρησε το προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη με το υπέρ του 82-96.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αντίδραση του Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά του ματς, όταν ο Ιωνικός μείωσε σε 73-76 στο 34'. Οι Πατρινοί είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, βρήκαν λύσεις με το μακρινό σουτ και έχτισαν ξανά διαφορά ασφαλείας.

O MVP: Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έκανε τη διαφορά για τον Απόλλωνα Πάτρας, αφού τελείωσε το ματς με 30 πόντους (1/2 βολ., 7/7 δίπ., 5/10 τρίπον.), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 36', συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακή βραδιά επιθετικά ο Νίκος Χουγκάζ, που είχε 2 πόντους με 0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2/4 βολές, κάνοντας 2 λάθη.

Κλείσιμο
Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Δίπλαρος βοήθησε τον Απόλλωνα με 12 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 50% στο τρίποντο του Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, οι Πατρινοί σημείωσαν 15/30 τρίποντα στο κλειστό του Πλάτωνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη εμφάνιση του Τσαλμπούρη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Απόλλων πέτυχε τεράστια νίκη ενόψει της συνέχειας που του επιτρέπει να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 41-47, 61-66, 82-96.

Πηγή: www.gazzetta.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης