Super League 1, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό στη Λεωφόρο για τους Αρκάδες - Δείτε βίντεο

Super League 1, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό στη Λεωφόρο για τους Αρκάδες - Δείτε βίντεο

Γκέλα για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αν κι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 73' (κόκκινη Μουνάφο) το τριφύλλι ηττήθηκε σ' αγώνα της 20ης ημέρας της Super League 1  με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης με το γκολ - πέναλτι του Μπαράλες.

barales
Ήττα για τον Παναθηναϊκό από τον Αστέρα στη Λεωφόρο. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Ρούμπεν, Μαουρίσιο η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στα άκρα της επίθεσης ο Αϊτόρ με τον Παλάσιος και... φουνταριστός ο Καρλίτος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi9epfyn92x-sf)


Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Τασουλής, στο δεξί ο Καρμόνα και ο Χριστόπουλος με τον Ατιένθα οι δύο στόπερ. Μουνάφο και Βαλιέντε οι δύο κεντρικοί μέσοι. Τιλίκα, Ρεγκίς, Καπίγια η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Σονί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi6ocvys6ip-sf)
Κλείσιμο


Τον μπλόκαρε ο Αστέρας
Ο Παναθηναϊκός είχε να νικήσει από το 2019 τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του και τα περισσότερα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, διαχρονικά είναι κλειστά και στην κόψη του ξυραφιού. Οι Αρκάδες με την εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και οργάνωση που τους χαρακτηρίζει πίσω από την μπάλα, έβαλαν δύσκολα στο Τριφύλλι και τους περιόρισαν αρκετά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi6vvkstrah-sf)


Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας, έφτασαν στο επιθετικό τρίτο αλλά εκεί οι χώροι ήταν ελάχιστοι και οι ποιοτικές αποφάσεις/επιλογές ακόμη πιο λίγες. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Μία με τον Παλάσιος στο 23᾽ όπου η μπάλα βρήκε στον Χριστόπουλο και πέρασε λίγο άουτ και μία στο 38᾽ με τον Αϊτόρ όπου δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, πέρα από το άριστο παιχνίδι πίσω από την μπάλα έβγαλαν και φάσεις χάρη στο άμεσο ποδόσφαιρό τους. Στο 10᾽ ο Σονί, στο 19´ο Τιλίκα και στο 46᾽ ο Καπίγια νικήθηκαν από τον πάντα έτοιμο και σταθερό Μπρινιόλι. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε από τις κακές επιλογές των παικτών του στο επιθετικό τρίτο αλλά και την αποτελεσματικότατη αμυντική συμπεριφορά του Αστέρα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi7afrj2oy1-sf)


Ο Φακούντο... κρέμασε τον Παναθηναϊκό, ο Μπαράλες απογείωσε τον Αστέρα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια κατοχή αλλά δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες. Του έλειπε η ενέργεια, το καθαρό μυαλό, οι ποιοτικές επιλογές και περίμενε τα πάντα από τον Αϊτόρ. Σοβαρή φάση το Τριφύλλι δεν είχε αλλά στο 76' βρήκε από το πουθενά το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Μουνάφο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi8h3g018w9-sf)


Το γήπεδο έγειρε για τα καλά, οι πράσινοι πίεζαν ασφυκτικά και μία στιγμή έφερε τα πάντα... τούμπα. Ο Φακούντο Σάντσες υπέπεσε σε χαζό πέναλτι πάνω στον Ριέρα, ο Μπαράλες από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε και ο Αστέρας Τρίπολης από το πουθενά βρήκε ένα χρυσό γκολ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi8fshsg34p-sf)


Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναθηναϊκός είδε το VAR ορθά να του ακυρώνει ένα γκολ του Αϊτόρ, τον Λούντκβιστ να σουτάρει μόνος του εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα... πάγιο και τον Σάντσες να αστοχεί με το κεφάλι από καλή θέση. Οι ηρωικοί Αρκάδες κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους 1-0 και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη μέσα στην Λεωφόρο. Μία νίκη που τους φέρνει στο -1 από την τέταρτη θέση και το Τριφύλλι που έκανε τρομερό πισωγύρισμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi8ucuxrfqx-sf)


MAN OF THE MATCH: Αντριάν Ριέρα. Κυνήγησε μια... σκοτωμένη μπάλα, πίεσε τον Σάντσες, του τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε ένα πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι. Αυτή η στιγμή ήταν που χάρισε στον Αστέρα την ευκαιρία να νικήσει και την οφείλει στον Ισπανό εξτρέμ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χερόνιμο Μπαράλες. Ήρθε από τον πάγκο, ήταν εκείνος που έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με... κρύο αίμα νίκησε τον Μπρινιόλι, άνοιξε το σκορ και χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο και παρέμεινε δίχως καμία λογική πάνω στο χορτάρι μέχρι και το 88'. Στην ίδια κατηγορία και όλες οι αλλαγές του Παναθηναϊκού (Βιτάλ, Λούντκβιστ, Ιωαννίδης) που δεν έδωσαν το παραμικρό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chi8yxwq97ih-sf)


Η ΓΚΑΦΑ: Η πρώτη γκάφα είναι του Μουνάφο, ο οποίος έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα απλώνει το χέρι για να κόψει μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Η δεύτερη ανήκει στον Φακούντο Σάντσες, ο οποίος σε μια 100% δική του φάση... κατάφερε να κάνει πέναλτι στον Ριέρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Σιδηρόπουλος είχε μερικές ακατανόητες αποφάσεις στην Λεωφόρο. Όπως μια κίτρινη στον Χουάνκαρ όπου δεν υπήρχε καν υποψία φάουλ ή το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό έξω από την περιοχή του Αστέρα. Στο δεύτερο όπου του... έκατσαν όλες οι κρίσιμες και δύσκολες φάσεις ήταν σωστός. Ορθά απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Μουνάφο, ορθά με την βοήθεια του on field review έδωσε πέναλτι υπέρ του Αστέρα ενώ σωστά ακυρώθηκε από το VAR το γκολ του Αϊτόρ στο φινάλε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Αστέρας Τρίπολης... πάγωσε την Λεωφόρο, πήρε ένα τεράστιας σημασίας διπλό, σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός ήταν το αφεντικό, είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά μια ποδοσφαιρική ανοησία του Φακούντο Σάντσες έκρινε τα πάντα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ - Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ) – Παλάσιος (76’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής (73’ Άλβαρες) – Μουνάφο, Βαλιέντε – Τιλίκα (89’ Ιγκλέσιας), Καπίγια (67’ Ριέρα), Κρεσπί – Σονί (73’ Μπαράλες)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης