Super League 1, Άρης-Λαμία 0-0: Δεν σκοράρει, δεν κερδίζει

Super League 1, Άρης-Λαμία 0-0: Δεν σκοράρει, δεν κερδίζει

Οι Θεσσαλονικείς μετά το 0-0 του Κυπέλλου με την Λαμία, είχαν ίδιο αποτέλεσμα και στο ματς του πρωταθλήματος στο «Κλ. Βικελίδης». Eντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε. Βαθμός χρυσάφι για την ομάδα του Γρηγορίου στη μάχη της παραμονής στη Super League 1

aris
Ο Άρης εμφανίζει εικόνα βαριά άρρωστης ομάδας η οποία δεν αντέχει την πίεση με συνέπεια να αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα στο γήπεδο.

Πιο ενδεικτικό γεγονός από τον αγώνα με τη Λαμία κυριολεκτικά δεν υφίσταται καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε στο σημείο να μην κάνει τελική προσπάθεια. Η Λαμία πήρε αυτό που ήθελε, στην πραγματικότητα θα μπορούσε να πάρει περισσότερα βάσει των στιγμών που είχε στις αντεπιθέσεις.

Οι αλλαγές του Γρηγορίου και η έκπληξη με Καμαρά

Συγκριτικά με τον αγώνα του Κυπέλλου, οι 11αδες των δύο ομάδων δεν είχαν πολλές αλλαγές. Η παρουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην αποστολή του Άρη προφανώς στοιχειοθέτησε έκπληξη καθώς ο Μαυριτανός επέστρεψε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, εντούτοις ήταν και ενδεικτική της… απελπισίας των ανθρώπων του Άρη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στο γκολ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πιο αμυντικό τον προσανατολισμό του με τη χρησιμοποίηση του Τζανδάρη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έδωσε φανέλα βασικού και στον Μπαγκουρά αντί του Αραμπούλι.

Ο Άρης την κατοχή, η Λαμία τις στιγμές

Το πρώτο ημίχρονο δεν διέφερε από το παιχνίδι του Κυπέλλου σε ότι αφορά τον ρόλο κάθε ομάδας στο γήπεδο, καθώς ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και τη δυσκολία διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας της Λαμίας.

Αυτή τη φορά οι «κίτρινοι» δεν είχαν δημιουργία στο παιχνίδι τους, στην πραγματικότητα έβγαζαν απελπισία και ταυτόχρονα έπαιζαν με τη φωτιά κάθε φορά που είχαν κακή απόφαση στον τρόπο επίθεσης ή έκαναν λάθος στη μεσαία γραμμή. Η Λαμία παρατάχθηκε για να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και είχε τις στιγμές του πρώτου μέρους. Με την κεφαλιά του Τιρόνε στο 10ο λεπτό, ενώ στο 15’ ο Μπανγκουρά πέταξε στα σκουπίδια τη σπουδαιότερη στιγμή κάνοντας τη χειρότερη επιλογή όταν βρέθηκε ολομόναχος σε απόσταση 25 μέτρων από τον Μάριο Σιαμπάνη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και από στατικές φάσεις με τις κεφαλιές των Τζανετόπουλου, Γκόλεμιτς.

Η ευκαιρία του Μάνου

Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του μετά το 25’, αλλά σε κάθε τελική προσπάθεια έδειχνε την πίεση που νιώθει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται τις προϋποθέσεις καθώς με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Δημήτρη Μάνου στο 27’ δεν βρήκε τελική φάση σε ροή αγώνα. Απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Χουάν Ιτούρμπε στο 35’ και γενικώς δεν είχε τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα τη Λαμίας. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-0.


Το ημίχρονο της κακοποίησης του ποδοσφαίρου

Κλείσιμο
Η αντικατάσταση του Χουάν Ιτούρμπε με τον Ματέο Γκαρσία αποτέλεσε την πρώτη παρέμβαση του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο, στις αρχές του δεύτερου μέρους για να ακολουθήσουν αυτές με την είσοδο στον αγώνα των Ντιαγέ, Καμαρά καθώς η ομάδα του δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα στο γήπεδο και επιδόθηκε σε διαδοχικά λάθη.

Κι έτσι το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους πέρασε δίχως υποψία ευκαιρίας για τις δύο ομάδες καθώς η Λαμία έχασε το στοιχείο που την χαρακτήρισε στο πρώτο ημίχρονο με τις απειλητικές αντεπιθέσεις. Στο 67’ ο Τζέγκο υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Τιρόνε να σουτάρει ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σιαμπάνη. Στο 69’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε επαφή αμυντικού της Λαμίας με το χέρι μετά από σουτ του Ντιαγέ.

Ο Άρης συνέχισε να χτυπάει το κεφάλι του στο αμυντικό τοίχος της Λαμίας και να κάνει διαδοχικά λάθη, ενώ η Λαμία προσπάθησε να βρει γκολ από τις στατικές φάσεις. Στο 80’ και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπανγκουρά δεν αντιλήφθηκε την πορεία της μπάλας και δεν έκανε την επαφή που θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αραμπούλι επίσης πέταξε στα σκουπίδια μια καλή στιγμή στο 90’ καθώς από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Γενικώς η Λαμία είχε περισσότερες δυνάμεις και καλύτερη ψυχολογία στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν πιο απειλητικοί από τους γηπεδούχους.

Στις καθυστερήσεις ο Μάριος Σιαμπάνης έσωσε την ομάδα του σε σουτ του Τσούκαλου και ουσιαστικά κράτησε τον βαθμό (!) για την ομάδα του η οποία δεν έκανε τελική στο δεύτερο ημίχρονο.

Την κιτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Σούντγκρεν (Άρης) Σαραμαντάς, Ρόμανιτς (Λαμία)

Ο MVP: Ο άξονας της Λαμίας με τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο και Τιρόνε.

Στο ύψος του: Οι στόπερ του Άρη καθώς Φαμπιάνο, Μπράμπετς ήταν όαση σε σχέση με την υπόλοιπη ομαδα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Τραγική εμφάνιση των αριστερών μπακ του Άρη (Λούμορ, Γκάνεα) ακόμη πιο απογοητευτική η μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη.

Η «γκάφα»: Αυτή του Λούμορ στο 32’ από την οποία βγήκε η σπουδαία στιγμή της Λαμίας με τον Μπανγκουρά.

Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Άρης είναι βαθιά άρρωστος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ενώ η Λαμία έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων δίχως να αξιοποιήσει τις στιγμές της.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λούμορ (72’ Γκάνεα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούκας Σάσα, Τζέγκο (69’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο (58’ Ντιαγέ), Ιτούμπε (46’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (57’ Καμαρά)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Καραμάνος (72’ Αραμπούλι), Τιρόνε (76’ Νούνιες), Ρόμανιτς, Μπανγκουρά (90’ Τσούκαλος)

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης