Super League 1, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4: Άλωσε και το Γεντί Κουλέ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4: Άλωσε και το Γεντί Κουλέ - Δείτε τα γκολ

Η μαγική εβδομάδα του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στο Ηράκλειο και βλέπει πλέον μέχρι και τα πλέι οφ της Super League 1 - Οι Αγρινιώτες επικράτησαν του ΟΦΗ με 4-2 στο Γεντί Κουλέ παίζοντας άριστα τις αντεπιθέσεις, Οι Κρητικοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 3-3 αλλά το πέναλτι του Νέιρα το απέκρουσε ο Μελίσσας με τη βοήθεια του δοκαριού

5486664
Ο Παναιτωλικός άλωσε το Ηράκλειο. Νίκησε 4-2 τον ΟΦΗ για τη 19η αγωνιστική της Super League 1 και κατέκτησε τρίτη διαδοχική νίκη, μαζί με το Κύπελλο. Οι Κρητικοί έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, είχαν δύο δοκάρια και έφυγαν από το γήπεδο με κάτω το κεφάλι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chcdytud78gp-sf)


Έτσι έπαιξαν
Ο Μπόι Βάτερμαν ήταν κάτω από τα γκολπόστ για τον ΟΦΗ. Δεξιός μπακ ήταν ο Μαρινάκης, αριστερός ο Μπαλογιάννης και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Διαμαντής και Βούρος. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτίστηκε από τους Μεγιάδο, Τοράλ και Ντε Γκούζμαν, στα δύο «φτερά» αγωνίστηκαν οι Νέιρα (αριστερά) και Τσιλιανίδης (δεξιά), ενώ στην κορυφή πήρε θέση ο Λάμπρου.

Για τον Παναιτωλικό τερματοφύλακας ήταν ο Μελίσσας. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκροτούνταν από Λούι, Μαλή, Κορνέλιους και Χουχούμη. Φλόρες και Αντούνες συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Μπαρμπόσα, αριστερός ο Μόρσεϊ, ενώ ο Μεντόσα πήρε θέση πίσω από τον Καρέλη.

Κλείσιμο
Μεντόσα ξανά, για τρίτη φορά
Ο Χαβιέρ Μεντόσα έβαλε γκολάρα κόντρα στην ΑΕΚ, σκόραρε στο Κύπελλο εναντίον του Ολυμπιακού και το έκανε για τρίτο διαδοχικό ματς στο Ηράκλειο εναντίον του ΟΦΗ. Ο Μόρσεϊ έσκασε ντρίμπλα στον Μαρινάκη, αυτός τον γκρέμισε και ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Βάτερμαν έπεσε στην αριστερή γωνία και απέκρουσε μετά την εκτέλεση του Μεντόσα, αλλά ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1 στο 8'.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει αιφνιδιασμένα στο παιχνίδι αλλά μετά το γκολ που δέχτηκαν άρχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο. Έβαλαν τη μπάλα κάτω και έψαχναν τρόπο να ισοφαρίσουν. Στο 14' ο Λάμπρου είχε δοκάρι, ύστερα από κεφαλιά - πάσα του Ντε Γκούζμαν. Οι Κρητικοί με συνδυαστικό ποδόσφαιρο επιχειρούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Αγρινιωτών. Ο Καρέλης στο 23' έκανε καλοτραβηγμένο σουτ αλλά αστόχησε. Το πρέσινγκ του ΟΦΗ συνεχίστηκε, ο Παναιτωλικός αμυνόταν, ενώ όταν του δινόταν η δυνατότητα έφευγε μπροστά για να χτυπήσει, όπως έγινε στο 29' με γυριστό του Μαλή.

Ο Κορνέλιους... ακύρωσε το γκολ του Νέιρα
Ο Αναστασίου άλλαξε πλευρές σε Μόρσεϊ και Μπαρμπόσα, τα σουτ των Τσιλιανίδη (32') και Βούρου (36') δεν έφεραν αποτέλεσμα, το ίδιο κι εκείνο του Νέιρα στο 38'. Ό,τι δεν πέτυχε σε εκείνο το σημείο ο Αργεντινός, το πέτυχε στο 43'. Ο Βούρος έκανε πάσα, η μπάλα από το πόδι του Φλόρες έβγαλε τον Νέιρα απέναντι από τον Μελίσσα. Ο Αργεντινός έσκαψε και ισοφάρισε σε 1-1.

Δεν το χάρηκαν για πολύ το γκολ οι γηπεδούχοι, αφού στο 45' ο Κορνέλιους με κεφαλιά, μετά από φάουλ του Μπαρμπόσα έγραψε το 1-2. Η φάση ελέχθηκε στο VAR για τουλάχιστον 2,5 λεπτά, ο στόπερ του Παναιτωλικού δεν ήταν οφσάιντ και το τέρμα του μέτρησε.

MVP: Χαβιέρ Μεντόσα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ και έδωσε την ασίστ στο 1-3. Βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση ο Νοτιοαμερικανός και οδηγεί τον Παναιτωλικό από νίκη σε νίκη.

Στο ύψος του: Νίκος Καρέλης. Ο στράικερ του Παναιτωλικού σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, για τρίτη φορά από πάσα του Μεντόσα και έφτασε τα επτά εφέτος, μαζί με εκείνα του πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΟΦΗ δεν λειτούργησε καθόλου σωστά. Ο Μαρινάκης έκανε το πέναλτι στον Μόρσεϊ, ο Διαμαντής απέτυχε στο φινάλε να αντιμετωπίσει τον Βέργο, ενώ στο 1-3 η μπαλιά του Μεντόσα για τον Καρέλη είχε γίνει στην πλάτη του. Σαφέστατα δεν ήταν μόνο οι δυο τους που φέρουν ευθύνη για το αποτέλεσμα, καθώς συνολικά η ανασταλτική λειτουργία των Κρητικών ήταν κακή.

Η «γκάφα»: Ο Νέιρα είχε βάλει δύο γκολ, βρέθηκε μια... ανάσα από το χατ τρικ, αλλά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Το «στραγάλι»: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ήταν κοντά στις φάσεις, μοίρασε σωστές κίτρινες κάρτες. Ο ρέφερι από τη Ρόδο πέρασε

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και το πιστοποίησε στο Ηράκλειο. Παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που δέχτηκε, διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση και κατάφερε να φύγει νικητής από το Ηράκλειο έχοντας βάλει τέσσερα γκολ.

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (82' Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (60' Φαν Ντάινεν), Μεγιάδο, Τοράλ (82' Ναμπί), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα (71' Τσιγγάρας), Μεντόσα (67' Ντουάρτε), Μόρσεϊ (82' Αποστολάκης), Καρέλης (82' Βέργος).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης