Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 3-2: Με «σόου» Μουνιαΐν οι Βάσκοι απέκλεισαν την κάτοχο του Copa del Ray - Δείτε τα γκολ

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 3-2: Με «σόου» Μουνιαΐν οι Βάσκοι απέκλεισαν την κάτοχο του Copa del Ray - Δείτε τα γκολ

Η Αθλετικ έριξε στον «λάκκο των λεόντων» τη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας - Τραυματίστηκε ξανά ο Ανσού Φατί

muniain
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έριξε στο... καναβάτσο την περσινή νικήτρια του Copa del Rey Μπαρτσελόνα, τη νίκησε στο «San Mames», γνωστό και ως ο «Λάκκος των Λεόντων»,  με 3-2 στην παράταση του τελευταίου αγώνα για τη φάση των «16» (2-2 η κανονική διάρκεια), παίρνοντας «ρεβάνς» για την ήττα της απ' τους «μπλαουγκράνα» στον περσινό τελικό και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βάσκους, ήταν ο Ίκερ Μουνιαΐν, ο οποίος άνοιξε το δρόμο προς τη μεγάλη νίκη τους σκοράροντας μόλις στο 2ο λεπτό (από ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς), ενώ «σφράγισε» την πρόκριση της Αθλέτικ με το εύστοχο πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης (χέρι Ζόρντι Άλμπα).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chavxbx7autd-se)


Η «Μπάρτσα» που μετά το Super Cup, χάνει άλλον έναν εφετινό στόχο της μέσα σε μία εβδομάδα, ισοφάρισε στο 20' με το πρώτο γκολ του Φεράν Τόρες με τη φανέλα της, όμως είδε τους Βάσκους να ανακτούν το προβάδισμά τους στο 86' με τον Ίνιγο Μαρτίνεθ.

Ο Πέδρι «έσωσε» προσωρινά τους Καταλανούς ισοφαρίζοντας ξανά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του κανονικού αγώνα μετά την ασίστ του Ντάνι Άλβες, όμως στην παράταση ο Μουνιαΐν «μίλησε» τελευταίος, ήταν ψύχραιμος απ' την άσπρη «βούλα» κι έστειλε την Αθλέτικ στα προημιτελικά του Κυπέλλου και την «Μπάρτσα» εκτός συνέχειας.

Κλείσιμο
Σαν να μην έφτανε ο αποκλεισμός για την Μπαρτσελόνα είχε και το τραυματισμό του Ανσού Φατί, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του ύστερα από τρίμηνη απουσία, ένιωσε τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει δακρυσμένος προς τα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chav28pw0dht-se)


Οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά και θα μάθουν σε λίγες ώρες τον αντίπαλό τους (Παρασκευή 21/01, 13:30) είναι οι εξής: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βαλένθια, Κάντιθ, Μαγιόρκα, Μπέτις, Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa del Rey:

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-1

Τζιρόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2

Σπόρτινγκ Χιχόν-Κάντιθ 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

Μπέτις-Σεβίλη 2-1

Ατλέτικο Μπαλεάρες-Βαλένθια 0-1

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Ελτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 παρ. (0-0 κ.α.)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 3-2 πάρ. (2-2 κ.α.)


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, πέθανε βρέφος 52 ημερών με κορωνοϊό

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Άφηνε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας να υποφέρουν και τους έλεγε πως έχουν... ψύξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης