Super League 1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Άνοστη σούπα στη Λεωφόρο

Super League 1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Άνοστη σούπα στη Λεωφόρο

Μηδέν γκολ, φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού το 0-0 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν δίνει δικαιώματα για πολλά - Παραμένουν αήττητοι στη  Super League 1 και στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ οι ερυθρόλευκοι

osfp-main2
Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League 1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.
Σ' ένα παιχνίδι χωρίς τις μεγάλες φάσεις ο Ολυμπιακός κράτησε το αήττητο στο πρωτάθλημα και είναι πλέον στο +9 από τον ΠΑΟΚ και στο +10 από την ΑΕΚ 

Έτσι έπαιξαν
Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την θέση του σέντερ φορ στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στο αποψινό ντέρμπι, με τον Καρλίτος να παραμένει στον πάγκο. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κότσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Ο Παλάσιος στο αριστερό φτερό, ο Αϊτόρ στο δεξί και στο ᾽᾽9᾽᾽ ο Μακέντα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch7cmyzmtr3l-sf)


Στην αντίπερα όχθη, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τελικά το σενάριο με την τριάδα στο κέντρο της άμυνας και την χρησιμοποίηση του Τικίνιο και όχι του Ελ Αραμπί στη κορυφή της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βατσλίκ. Αριστερός μπακ ο Ρεάμπτσουκ, δεξιός ο Λαλά και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα στο κέντρο των μετόπισθεν. Εμβιλά και Μαντί Κάμαρα οι δύο κεντρικοί μέσοι. Δεξιός εξτρέμ ο Μασούρας, αριστερός ο Ρόνι Λόπες και… φουνταριστός ο Τικίνιο.

Η… κλωτσοπατινάδα και η ευκαιρία του Μακέντα
Κλείσιμο
Τι θα θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο του αποψινού ντέρμπι; Ξύλο ποδοσφαιρικό, ένταση, δύναμη, καθόλου ρυθμός και ελάχιστες ωραίες συνεργασίες, ελάχιστες φάσεις και ευκαιρίες. Αυτό ήταν το σκηνικό. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατέθεσαν πάνω στο χορτάρι εικόνες από ντέρμπι που περισσότερο θύμιζε Λατινική Αμερική παρά Ευρώπη. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch7azy25emax-sf)


Τις φορές που μία από τις δύο ομάδες έσπαγε την πίεση και έβγαζε παίκτες στα μεσοδιαστήματα, είτε θα γινόταν ένα πούλημα της μπάλας από μία κακή επιλογή είτε η ανασταλτική συμπεριφορά θα ήταν πιο αποτελεσματική από τις επιθετικές κινήσεις. Δύο φάσεις είχε όλες κι όλες το σαρανταπεντάλεπτο. Στο 32’ o Mαουρίσιο από τα όρια της περιοχής σούταρε άουτ αν και αμαρκάριστος και στο 41’ στη μία και μοναδική μεγάλη ευκαιρία, από την ατομική ενέργεια και την σέντρα του Χουάνκαρ, ο Μακέντα έβαλε τόσο λάθος το σώμα του, όσο χρειάζονταν για να στείλει την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, άουτ.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός, άμυνα για σεμινάριο ο Ολυμπιακός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε τον Ιωαννίδη στο ματς αντί του Μακέντα και ο Μαρτίνς έβαλε τον Ελ Αραμπί αντί του Λόπες. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να επιλέγουν έναν αρκετά παθητικό ρόλο, με αρκετό παιχνίδι πίσω από την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν εξαιρετικός στην άμεση επανάκτηση της κατοχής, έβαλε και τους δέκα παίκτες πάνω από την σέντρα, πίεσε ασφυκτικά αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα οι πράσινοι έπεφταν στις αλληλοκαλύψεις των ερυθρολεύκων και δεν είχαν σε καμία περίπτωση εκείνη την ποιοτική επαφή που θα έκανε την διαφορά στην δημιουργία.

Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας, το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να φτιάξει καμία σημαντική ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε αλλά και από την άλλη δεν είχε καθαρό μυαλό να βγάλει την μπάλα σωστά και να εκμεταλλευθεί τους χώρους. Σε ένα ντέρμπι που γρήγορα θα ξεχαστεί το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MAN OF THE MATCH: Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας στόπερ είχε τις λύσεις στα δύσκολα, καθάρισε πολλές φάσεις και ήταν εξαιρετικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό ο Χουάνκαρ έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ανασταλτικά ήταν άριστος, δημιουργικά έφτιαξε την καλύτερη στιγμή του ματς. Για τον Ολυμπιακό, ο Εμβιλά έκανε σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κένι Λαλά. Πολλές λάθος πάσες στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ανάγκασε τον Μαρτίνς να τον κάνει αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μακέντα στο 41’ σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Ένας ποδοσφαιριστής με το δικό του συμβόλαιο και την δική του αξία, θα έπρεπε να την στείλει στο πλεκτό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Πάβελ Ρατσκόβσκι και των βοηθών του. Όταν το παιχνίδι πήγε να ξεφύγει, το κράτησε πειθαρχικά, δεν του έκατσε η δύσκολη φάση και είχε ένα ήρεμο βράδυ στη Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακό σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι έμειναν στο μηδέν. Το Τριφύλλι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανώτερο αλλά… βραχυκύκλωσε από τον Ολυμπιακό που τον περίμενε στο μισό γήπεδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (81' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66' Βιτάλ), Μακέντα (46' Ιωαννίδης), Παλάσιος.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθοπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Λαλά (66' Καρμπόβνικ), Μασούρας (58' Βαλμπουενά), Τικίνιο (85' Βρουσάι), Λόπες (46' Ελ Αραμπί).

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης