Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιαννιώτης σταμάτησε τους Γιαννιώτες!

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιαννιώτης σταμάτησε τους Γιαννιώτες!

Όλα ήταν υπόθεση δύο λεπτών στους «Ζωσιμάδες» - Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο πρώτο με τον Κουλούρη, ο Περέα ισοφάρισε στο δεύτερο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους χάρη στις καταπληκτικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ανδρέα Γιαννιώτη!

5482481
Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Ατρόμητος από τα Γιάννινα, καθώς στο ντεμπούτο του Κόλμαν στον πάγκο του απέσπασε 1-1 από τον ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν με τους τον Σούλη στο τέρμα, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Γκαντάβσκι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Στάνκο στον άξονα, τους Μπρένερ, Σνάιντερ στα άκρα και τους Μορέιρα, Περέα επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρούγγη, Βασιλαντωνόπουλο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντένιτς, Καρτάλη, Σάλομον στον άξονα, τους Σπιριντόνοβιτς, Μπεντινέλι στα άκρα και τον Κουλούρη στο «9».

Δείτε ΕΔΩ τα καλύτερα στιγμιότυτα και τα γκολ του αγώνα.

Σε 159 δευτερόλεπτα το 0-0 έγινε 1-1
Σέντρα στο ματς και σε διάστημα 159 δευτερολέπτων τα είδαμε (σχεδόν) όλα. Οι φιλοξενούμενοι πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού άνοιξαν το σκορ, όταν ο Κουλούρης πήρε τις «κόντρες» μετά από πρώτο λάθος του Σνάιντερ και πλάσαρε εύστοχα. Ομως η χαρά των Περιστεριωτών κράτησε «σκάρτο» 1,5 λεπτό, καθώς πριν τη συμπλήρωση του 3' ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Ατρόμητου «έκατσε» και ο Περέα στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε από κοντά.

Επαιζε από τα δεξιά ο ΠΑΣ, μεγάλη ευκαιρία του Στρούγγη
Κλείσιμο
Τα παραπάνω άφησαν «υποσχέσεις» πως πάμε για ματσάρα, αλλά κάπου εκεί έπεσε ο φρενήρης ρυθμός και οδηγηθήκαμε σε ποιο σετ παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μεν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους (κατοχή σε επίπεδα 57%) αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν πολύ από τη δεξιά τους πλευρά με τους Σάλιακα, Μπρένερ, δημιουργούσαν ρήγματα και παρουσιάζονταν ένα «κλικ» πιο επικίνδυνοι (οι Περέα, Σνάιντερ αστόχησαν ευρισκόμενοι σε καλή θέση).

Ολα αυτά όμως μέχρι το 42', καθώς τότε ο Ατρόμητος βρέθηκε «φάτσα» με το 2-1 αλλά ο Σούλης «νίκησε» τον Στρούγγη στο μεταξύ τους τετ α τετ, σε μία φάση που ξεκίνησε από κόντρα της μπάλας στο «τείχος» ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ (πο συγκεκριμένα στο χέρι του Μορέιρα που ήταν εκτός περιοχής).

Στο δεύτερο μισό ο Γιαννιώτης.... κατέβασε ρολά
Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκε άρδην. Ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα και το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος κύλησε στο μισό του Ατρόμητου, που ευτύχησε να έχει τον γκολκίπερ του Γιαννιώτη σε πολύ καλή βραδιά. Ο 30χρονος πορτιέρε αντέδρασε σωστά/ουσιαστικά/εντυπωσιακά στα καλά σουτ των Μπρένερ (48'), Σάλιακα (59') και κυρίως του Καραχάλιου («βολίδα» στο 75' πήγαινε στο «Γ» του), ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 71' αλλά και στο τετ α τετ που είχε με τον Λώλη στο 73', ύστερα από λάθος της άμυνάς του. Την ίδια στιγμή με σωστές εξόδους «καθάρισε» αρκετές από τις πολλές στατικές μπάλες που κέρδισε μετά την ανάπαυλα ο ΠΑΣ και κράτησε... όρθια την ομάδα του. Η οποία μόνο μετά το 80' προσπάθησε να επισκεφθεί με αξιώσεις τα καρέ του Σούλη, σε 1-2 περιπτώσεις το έκανε (με Κουλούρη, Μπεντινέλι) όμως δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία.

MVP: Ο Γιαννιώτης. Στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μέχρι το 75' ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έδειχνε να... παίζει μόνος του κόντρα στον ΠΑΣ.

Στο ύψος του: Ο Σάλιακας. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων «έφτιαξε» το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησε αρκετές «επικίνδυνες» καταστάσεις στα καρέ του Ατρόμητου και φλέρταρε δις με το γκολ (59', 71').

Αδύναμος κρίκος: Ο Καστάνιος. Ο αριστερός μπακ των φιλοξενουμένων είχε αρκετά ανασταλτικά προβλήματα, ενώ και δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Ατρόμητου στο 73' όταν και... έβγαλε τον Λώλη τετ α τετ, όμως ο Γιαννιώτης «διόρθωσε» το λάθος της.

Το «στραγάλι»: Λίγα φάουλ και διακοπές στο ματς, ο ρέφερι Μανούχος και οι βοηθοί του πέρασαν απαρατήρητοι. Οπως και στο VAR είχαν ένα... ήρεμο βράδυ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά (1-1 στο 3'), στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις (εκείνη του Στρούγγη πιο κλασική) αλλά το δεύτερο «ανήκε» στον ΠΑΣ. Ο Γιαννιώτης πιστώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό το βαθμό που απέσπασε η ομάδα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης