Super League 1, Λαμία - Ιωνικός 2-1: Τον έκανε «πελάτη» και έκανε σεφτέ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Λαμία - Ιωνικός 2-1: Τον έκανε «πελάτη» και έκανε σεφτέ - Δείτε τα γκολ

Η Λαμία επικράτησε με 2-1 και με την 4η (!!!) φετινή νίκη επί του Ιωνικού (2 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο) πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην μάχη της παραμονής. Πρώτη εντός έδρας νίκη στη Super League 1 για την ομάδα του Γρηγορίου

5480969

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (15/1) η Λαμία, καθώς επικράτησε 2-1 του Ιωνικού, τον «έπιασε» στους 14 βαθμούς και παράλληλα «πήρε» την ισοβαθμία μαζί του ότι και αν συμβεί στο παιχνίδι τους που απομένει στα play out, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν. Παράλληλα έφτασε το 4χ4 εναντίον των Νικαιωτών στη χρονιά, αφού εκτός του πρώτου γύρου που είχε κερδίσει ξανά 2-1, μετρά και 2 νίκες εναντίον του στο Κύπελλο Ελλάδος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch6f8s64uu55-sf)


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Γκόλεμιτς, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Νούνιες στον άξονα, τους Καραμάνο Ρόμανιτς στα άκρα, τον Τιρόνε στο «10» και τον Αραμπούλι φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομαό, Κάνιας στον άξονα, τους Λένις, Καμπράλ στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον Τουράμ.

Κλείσιμο
Δραστήρια η δεξιά πλευρά της Λαμίας και 1-0
Σέντρα στο ματς και η Λαμία ξεκίνησε με το... πόδι στο γκάζι. Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και «φόρτωσαν» τη δεξιά τους πλευρά που ήταν οι Προβυδάκης, Καραμάνος. Ιδιαίτερα ο μπακ της πήγαινε στο 1 vs 1 και οι δυο τους «βρέθηκαν» όμορφα για το 1-0 του Ρόμανιτς. Πιο συγκεκριμένα στο 11' ο 25χρονος ακραίος οπισθοφύλακας έπαιξε κάθετα για τον Καραμάνο που εκείνος «έκοψε» στον Σέρβο μεσοεπιθετικό που σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Η Λαμία συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, στην «εξίσωσή» της έμπαινε σταδιακά και η αριστερή της πτέρυγα και μόνο μετά το 20λεπτο ο Ιωνικός άρχισε να ισορροπεί.

Δεν απειλούσε ο Ιωνικός
Οι φιλοξενούμενοι σε φάση ανάπτυξης «γύρναγαν» σε 3-4-3 και προσπαθούσαν να απλώσουν παιχνίδι, όμως μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφεραν να γίνουν ουσιαστικά απειλητικοί. Κάθετα οι γηπεδούχοι «μπλόκαραν» κάθε απόπειρά τους να βρουν τον Τουράμ, ενώ και ορισμένες παράλληλες των Μύγα, Καμπράλ δεν απέφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα, Μόνο σε 1 περίπτωση έβαλαν δύσκολα στον Σαράνοφ και αυτή ήταν φάση τρανζίσιον του Λένις που υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ, ενώ ο Κολομβιανός πιστώνεται ένα κομβικό stop επί του Ρόμανιτς σε αντίστοιχη της Λαμίας.

Στο δεύτερο μισό το ματς πήγε στη δύναμη
Στο δεύτερο μισό η αναμέτρηση απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κίτρινη κάρτα, ενώ στο δεύτερο από το 46' ως το 60΄ο ρέφερι Παπαπέτρου έδειξε 3. Το ματς είχε αρκετές διακοπές και «φωνές», ενώ ο Ιωνικός κρατούσε μεν μπάλα όμως η Λαμία ήταν εκείνη που «φλέρταρε» με το 2-0 όταν ο Μπεχαράνο σούταρε άουτ από καλή θέση, ύστερα από «στρώσιμο» του Ρόμανιτς (53'). Στο 64' ο Σάντσες παραλίγο να την στείλει άθελά του στα δίχτυα του Χουτεσιώτη και ο αγώνας είχε πάει στη «δύναμη», ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν ουσιαστικά παρά μόνο με μακρινά σουτ. Στο 70' με την είσοδο του Μάντζη «γύρισαν» σε 4-4-2, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα με τον Αντέτζο και 5-4-1 και υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο.

Το 2-0 στη δεύτερη επαφή του Μπανγκουρά με την μπάλα
Οπου στο 85' ο Μπανγκουρά έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας και έλαμψε το άστρο του. Στο 86' και μόλις στη 2η επαφή του με τη μπάλα ο 30χρονος εξτρέμ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ύστερα από ωραία ασίστ του Σαραμαντά σε φάση τρανζίσιον και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι «τελείωσε» εκεί.

Μείωσε ο Ιωνικός, ευκαιρίες για το 3-1 η Λαμία
Με τη συμπλήρωση των 90' ο Ιωνικός που πλέον έπαιζε με 3 φορ μείωσε σε 2-1 όταν ο Μάντζης πλάσαρε με τη μία ύστερα από κάθετη του Αοσμαν και τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων ... πήραν «φωτιά». Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν όλοι ψηλά χωρίς όμως να απειλήσουν, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν κενούς χώρους και με τους Σαραμαντά, Τσούκαλο «φλέρταραν» με το 3-1. Ομως αυτό που ήθελαν περισσότερο ήταν να κρατήσουν το 2-1 και το πέτυχαν, βάζοντας και 4ο στόπερ (τον Σκόνδρα).

MVP: Ο Μπανγκουρά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λαμίας μπήκε στο 84' (έκανε ντεμπούτο), έβαλε γκολ στο 86' , «έφτιαξε» τη μεγάλη ευκαιρία του Τσούκαλου στο 90'+2' και κράτησε μπάλα όταν οι φιλοξενούμενοι θέλησαν στο φινάλε να φανούν απειλητικοί.

Στο ύψος του: Οι Προβυδάκης, Σαραμαντάς. Πολύ καλό ματς από τους 2 μπακ της Λαμίας. Οχι μόνο ανασταλτικά άγγιξαν το τέλειο, αλλά επιθετικά ο πρώτος «ξεκίνησε» το 1-0 και ο δεύτερος είχε την ασίστ για το 2-0.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης