Ο Ναδάλ ξεκαθαρίζει πως το Australian Open είναι πιο πάνω από τον Τζόκοβιτς

Ο Ναδάλ ξεκαθαρίζει πως το Australian Open είναι πιο πάνω από τον Τζόκοβιτς

Ο Ράφα Ναδάλ τόνισε πως πρέπει ν' ασχοληθούν και με το τένις και ξεκαθάρισε ότι το Australian Open είναι πιο σημαντικό από κάθε παίκτη 

nadal_1
Για την ιστορία του Νόβακ Τζόκοβιτς, για το εμβόλιο και για τα τουρνουά και το άθλημα που είναι πιο ψηλά από τους παίκτες μίλησε στη Μελβούρνη ο Ράφα Ναδάλ. 
Ο Ισπανός που κατέκτησε το Australian Open το 2009 και επιστρέφει από Δευτέρα στη δράση τοποθετήθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου  για την υπόθεση που απασχολεί το τένις το τελευταίο διάσημα. 

«Δεν ξέρω, θεωρώ ότι η κατάσταση ξέφυγε πολύ. Ειλικρινά με κούρασε, γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για τένις. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είχα μια καλή σχέση μαζί του σε όλη την καριέρα μου. Κάναμε σημαντικά πράγματα για το tour, κάναμε φιλανθρωπίες, ήμασταν μαζί όποτε κάτι άσχημο συνέβαινε εδώ στην Αυστραλία, ή και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι περίπλοκη. Κατά την άποψή μου υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Και πιστεύω πως θα είναι καλό για την εικόνα του να ξεκαθαρίσουν άμεσα τα πράγματα. Όσον αφορά το ίματζ του, ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του. Τον σέβομαι πολύ ως άνθρωπο και ως αθλητή, χωρίς αμφιβολία. Και του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν συμφωνώ σε πολλά πράγματα όμως από αυτά που μάθαμε τις δυο τελευταίες εβδομάδες ότι έκανε», είπε ο Ράφα. 

Rafael Nadal pre-event Press Conference | Australian Open 2022


Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν είναι πάνω από το τένις και τα τουρνουά: «Θα σας πω ένα πράγμα, είναι ξεκάθαρο πως ο Novak Djokovic είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, δίχως αμφιβολία. Αλλά δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να είναι σημαντικότερος από το τουρνουά, σωστά; Οι παίκτες πάνε και έρχονται, όμως κανείς, ούτε ο Roger, ούτε εγώ, ούτε ο Bjorn Borg, είναι πάνω από το τένις. Το τένις συνεχίζεται. Το Australian Open είναι πολύ σημαντικότερο από οποιονδήποτε παίκτη. Αν τελικά αγωνιστεί, θα είναι εντάξει. Αν δεν παίξει, το Australian Open θα είναι ένα σπουδαίο τουρνουά και χωρίς εκείνον. Αυτό πιστεύω εγώ». 

Όσο αφορά την πανδημία σημείωσε: «Είναι δύσκολα όλα αυτά, όπως το να ζεις σε bubbles, πρέπει να τελειώσει όλο αυτό, τα τουρνουά χάνουν λεφτά και οι παίκτες αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Αν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό, είναι το εμβόλιο. Πρέπει να εμβολιαστούμε και η κατάσταση θα γίνει καλύτερη. Όμως επαναλαμβάνω, εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για τένις. Δεν έχει νόημα να λέμε τι συμβαίνει στον κόσμο, όπου εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν. Το θέμα μας είναι το άθλημα και έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι». 


Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Φόρος εισοδήματος σε οκτώ δόσεις, η πρώτη δόση από τον Ιούλιο

«Άνανδρα σκουλήκια ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης», υποστηρίζει ο Τζώνυ Θεοδωρίδης

Τροχαίο με Ferrari: Νέο βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης