Coppa Italia, Νάπολι-Φιορεντίνα 2-5: Φιορεντίνα από τα παλιά, έστειλε… σπίτι της τη Νάπολι!

Coppa Italia, Νάπολι-Φιορεντίνα 2-5: Φιορεντίνα από τα παλιά, έστειλε… σπίτι της τη Νάπολι!

Η Νάπολι των 9 παικτών έστειλε με γκολ του Πετάνια το ματς στην παράταση, αλλά εκεί δεν άντεξε και η  Φιορεντίνα τη διέλυσε με 5-2 για να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας 

napoli_fiotentina
Η Φιορεντίνα ξεπέρασε το αρχικό σοκ από το γκολ του Πετάνια στο 90’+5’, με τη Νάπολι των 9 παικτών να στέλνει το ματς στην παράταση, αλλά οι «παρτενοπέι» δεν άντεξαν εκεί και οι «βιόλα» (που έπαιζαν με δέκα) επικράτησαν με το εμφατικό 5-2 μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coppa Italia.

Στα τους ματς, η Φιορεντίνα έκανε τρομερό πρώτο σαραντάλεπτο, είχε την απόλυτη υπεροχή, πίεζε, δημιουργούσε και τελικά μπήκε μπροστά στο σκορ στο 41’ με τον Βλάχοβιτς. Παρόλα αυτά, η Νάπολι έβγαλε αντίδραση και στο 45’ ισοφάρισε με πλασεδάρα του Μέρτενς, με τον Βέλγο εξτρέμ να κερδίζει στα… καπάκια και την αποβολή του Ντραγκόφσκι.

Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για την Φιορεντίνα που δεν μάσησε, όμως, και βρήκε δεύτερο γκολ στο ματς με τρομερό πλασέ του Μπιράγκι στο 57’. Οι «βιόλα» κρατούσαν με νύχια και δόντια το προβάδισμα παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, είχαν και την τύχη μαζί τους, ενώ είδαν τους αντιπάλους τους να μένουν με 9 (!) ποδοσφαιριστές. Πρώτα ο Λοσάνο αποβλήθηκε στο 84’ με απευθείας κόκκινη, ενώ στο 90’+3’ ο Φαμπιάν Ρουίθ με δεύτερη κίτρινη, σε μια φάση που η Φιορεντίνα έβγαζε κόντρα με 3 εναντίον ενός αλλά ο διαιτητής τη γύρισε πίσω! Κι ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του Ιταλιάνο θα έπαιρνε την πρόκριση, μια τραγική αμυντική αντίδραση στο φινάλε του ημιχρόνου έδωσε στον Πετάνια το δικαίωμα να στείλει το ματς στην παράταση με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο έξτρα μισάωρο, η Νάπολι δεν άντεξε από την υπερπροσπάθεια και η Φιορεντίνα τη διέσυρε παίρνοντας εμφατική πρόκριση. Ο Βενούτι στο 105’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τον Πιόντεκ να το διευρύνει με το πρώτο του τέρμα με τους «βιόλα» και τον Μάλε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 119 για το τελικό 5-2.
Η Φιορεντίνα στα προημιτελικά του Coppa Italia όπου θα κοντραριστεί με την Αταλάντα, με τη Νάπολι να χάνει άλλον έναν στόχο φέτος. 

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης