Super League 1, Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-0: Ποδαρικό με γκέλα

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-0: Ποδαρικό με γκέλα

Ο Ολυμπιακός άφησε δυο βαθμούς στη Ριζούπολη καθώς δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση του "λαβωμένου" Απόλλωνα και είδε τη διαφορά του από την 2η ΑΕΚ να μειώνεται στους οχτώ βαθμούς - Οι παίκτες του Μαρτίνς επί 90' έπαιζαν μονότερμα, έχασαν απίθανες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της νίκης

boyxalakis_2
Ύστερα από δέκα διαδοχικές νίκες, ο Ολυμπιακός σκόνταψε στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα των πολλών προβλημάτων. 
Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Super League 1 όπου κορυφαίος ήταν  ο γκολκίπερ Βέρχουλστ. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgxzpguwj6td-sf)


Έτσι ξεκίνησαν
Ο Λευτέρης Βελέντζας (κάθισε αυτός στον πάγκο διότι ο Φέστα ταλαιπωρείται από κορονοϊό) παρέταξε τον Απόλλωνα με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βέρχουλστ. Δεξιός μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερός ο Βιτλής, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Ντεντάκης και Γιακιμόφσκι. Δεξιά στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Φαν Λα Πάρα, αριστερά ο Γιαννιώτας και στον άξονα οι Κραγιόπουλος - Φατιόν. Το δίδυμο στη γραμμή κρούσης συνέθεσαν οι Ιωαννίδης και Σίγκνεβιτς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά απαρτίστηκε από τους Καρμπόβνικ, Παπαδόπουλο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο έπαιζε ο Μαντί Καμαρά. Στο δεξί φτερό ήταν ο Βρουσάι, στο αριστερό ο Μασούρας και στην κορυφή ο Αραμπί.

Ύψωσε τείχος ο Βέρχουλστ
Κλείσιμο
Ελλείψει Αγκιμπού, ο Μαντί ανέλαβε τον ρόλο του. Χρησιμοποιήθηκε σε ελεύθερο ρόλο και είχε σαφείς οδηγίες να δημιουργεί. Κινούνταν κυρίως αριστερά και μπορεί να ξεκίνησε με δύο λάθη στα δύο πρώτα λεπτά, ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Βέρχουλστ άπλωσε το αριστερό πόδι και «έβγαλε» το σουτ του Αφρικανού που είχε βρεθεί σε θέση βολής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgxxg6pzibb5-se)


Η Ελαφρά Ταξιαρχία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο γι' αυτό και η κατοχή στο 38' ήταν 74% υπέρ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι όμως έδειξαν στο γήπεδο πως δεν έχουν συνοχή και ομοιογένεια. Δυσκολεύονταν τόσο πολύ να δημιουργήσουν, που στο 26' ο Αβραάμ βρέθηκε σε θέση εξτρέμ και η σέντρα του δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς Μασούρας και Αραμπί δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Όσο περνούσαν τα λεπτά του πρώτου 45λέπτου, ο Μπουχαλάκης ανέλαβε περισσότερο δημιουργικό ρόλο και στο 32' έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν νικήθηκε από τον Βέρχουλστ. Χρειάστηκε να περάσουν 34 λεπτά για να απειλήσει για πρώτη φορά ο Απόλλων, κι αυτό από στατική φάση. Το σουτ του Φατιόν μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο MVP του Απόλλωνα στο πρώτο 45λεπτο, ο Νταβίνο Βέρχουλστ, σταμάτησε στο 43' και τον Μασούρα, ενώ στο 45' ο Βατσλίκ απομάκρυνε το φάουλ Γιακιμόφσκι.

Είσοδος Τικίνιο αντί Καμαρά και 4-4-2
Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές πως έπρεπε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του και ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Τικίνιο. Αντικαταστάθηκε ο Καμαρά και η διάταξη διαμορφώθηκε σε 4-4-2. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους, έκλεισαν τον Απόλλωνα στα καρέ του, αλλά οι τελικές τους ενέργειες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Βέρχουλστ συνέχισε να σταματά τους πρωταθλητές. Το έκανε στο 52' στο αδύναμο πλασέ του Μπουχαλάκη, στο 56' στο πλασέ του Τικίνιο και στο 57' στην κεφαλιά του Αραμπί. Σ' αυτό το λεπτό ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του. Ο Βαλμπουενά μπήκε αντί του Μασούρα, ο Βρουσάι πέρασε αριστερά και ο Γάλλος στη θέση του, δεξιά. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να πιέζουν σ' ένα σημείο που ο Καρμπόβνικ άρχισε να παίρνει κι αυτός μέτρα, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 63' ο Βέρχουλστ είχε φτάσει τις εννέα αποκρούσεις μετά από αυτήν στην κεφαλιά του Τικίνιο (61') και αυτές στα σουτ των Βρουσάι - Ρέαμπτσιουκ (63').

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgxxvj3cwc49-se)


Τα χάνει κι ο Αραμπί
Η είσοδος του Βαλμπουενά βελτίωσε το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την άνοδο του Καρμπόβνικ. Οι περισσότερες ενέργειες περνούσαν από τα πόδια του Γάλλου και στο 73' η φοβερή του μπαλιά για τον Αραμπί δεν αξιοποιήθηκε. Ήταν η σπουδαιότερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων», καθώς η εξ' επαφής προβολή του Μαροκινού από κοντά πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Απόλλων που προσπαθούσε να αντέξει στην πίεση, στο 77' ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπα στον Γιαννιώτα, αλλά παράβαση δεν υπήρξε σύμφωνα με τους διαιτητές, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βέρχουλστ συνέχισε τη δουλειά του, αποκρούοντας το σουτ του Βρουσάι, ο οποίος απείλησε και στο 83', αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgxz2mvhjavd-sf)



Στο 85' ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα και τον Μανωλά και τον Λοβέρα, δηλαδή τα νέα πρόσωπα της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο. Ο Λοβέρα πέρασε αριστερά και ο Βρουσάι πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά μόνο μπακ δεν ήταν. Ελλείψει επιλογών λόγω κορονοϊού, ο Βελέντζας έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 80', ενώ στο 87' όταν έβαλε τον Δούμα αντί του Ιωαννίδη, η ομάδα του έπαιζε πια με πέντε στην άμυνα.

MVP: Νταβίνο Βέρχουλστ. Χάρη στις αποκρούσεις του κατάφερε να αποσπάσει τον πολύτιμο βαθμό ο Απόλλων. Ο Βέλγος γκολκίπερ δεν ήταν απλά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Έβαλε την υπογραφή του στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λ. Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80' Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90'+5' Ντάουντα), Ιωαννίδης (87' Δούμας), Σίγκνεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85' Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, (90'+2' Σουρλής) Μαντί Καμαρά (46' Τικίνιο), Μασούρας (57' Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης