Κύπελλο Ελλάδας: Ισοπαλία 0-0 στο Βόλο, πέρασε στους «8» ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Ελλάδας: Ισοπαλία 0-0 στο Βόλο, πέρασε στους «8» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα με τον Βόλο στον επαναληπτικό αγώνα της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στους «8», έχοντας νικήσει στη Λεωφόρο με σκορ 2-1 - Δείτε βίντεο

5470760
Να… κλειδώσει την πρόκριση με το «καλημέρα» επιχείρησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπήκε πάρα πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, φτάνοντας μόλις μια ανάσα από το γκολ στο 3′. Τότε, ο Βιγιαφάνιες έδωσε ωραία τη μπάλα στον Κώτσιρα στα δεξιά και μπήκε στην περιοχή, με τον συμπαίκτη του να τον σημαδεύει με σέντρα και τον ίδιο να πιάνει μια φοβερή κεφαλιά, η οποία σταματήθηκε εντυπωσιακά από τον Κότνικ.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 4′, με παρόμοιο τρόπο το «Τριφύλλι» παραλίγο να σκοράρει, με τον Αϊτόρ να σεντράρει από τα δεξιά με αντίθετο πόδι, βρίσκοντας ιδανικά τον Μαουρίσιο στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βραζιλιάνο να κάνει την κεφαλιά – «ψαράκι» και τον Κότνικ να εξουδετερώνει την προσπάθειά του.

Μετά τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, ο Βόλος ανασυντάχθηκε ως ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να περάσουν περίπου 10 λεπτά ώστε οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν ξανά την αντίπαλη εστία. Ειδικότερα, στο 16′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα πόδια του Πέρεθ, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά αστόχησε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgmuebfufq69-se)

Από την πλευρά του, ο προπονητής των γηπεδούχων προσπαθούσε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά εις μάτειν, καθώς το «Τριφύλλι» στο 20ο λεπτό έφτασε για μια ακόμη φορά λίγα εκατοστά από το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη διείσδυση από τα αριστερά, έριξε στο χορτάρι τον Μπαριέντος με μια καταπληκτική κίνηση και στη συνέχεια αφού έκανε τις προσποιήσεις, σούταρε εντός περιοχής με το δεξί, με τη μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να καταλήγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κότνικ, που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Κλείσιμο
Τελικά, στο 27ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον διαιτητή Μανούχο και τους συνεργάτες του. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, βρίσκοντας τον Βέλεθ, που με κεφαλιά νίκησε τον Κότνικ, αλλά το έπραξε όντας ελάχιστα εκτεθειμένος.

Με τον Βόλο να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε απρόσκοπτα την προσπάθειά της να «σπάσει το ρόδι» και λίγο έλειψε να το κάνει στο 35′, με τον Χατζηγιοβάνη να σουτάρει έξω από την περιοχή, αστοχώντας για λίγο, αφού σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

5470757


Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 10λέπτου του 1ου ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάποια άλλη φάση για γκολ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια δίχως τέρματα, αλλά με το «Τριφύλλι» να διατηρεί στα χέρια του το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού είχε νικήσει στη Λεωφόρο με σκορ 2-1.

Το θέαμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν περιορίστηκε μονάχα εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, καθώς κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου ένας οπαδός πραγματοποίησε το δικό το… show, καθώς επιδόθηκε σε ορισμένες χορευτικές κινήσεις που αναμένεται να γίνουν viral στο διαδίκτυο.

Στα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μπει όσο δυνατά θα ήθελε στο 2ο ημίχρονο, με τον Βόλο να περιορίζει σημαντικά τις απειλές προς την εστία του Κότνικ, διατηρώντας περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του σε σχέση με το 1ο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό των νέων δεδομένων που είχαν διαμορφωθεί στην επανάληψη αποτελεί το γεγονός πως το «Τριφύλλι» αρχικά απείλησε μονάχα στο 60′ με ένα μακρινό σουτ του Βιγιαφάνιες, που έφυγε άουτ.

5470734


Από την πλευρά του, ο Μπράτσος επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, που χρειαζόταν το γκολ για να προκριθεί, ενώ από το 68′ ως το 70′ οι γηπεδούχοι «πολιόρκησαν» τα καρέ του Διούδη, δίχως, όμως, να καταφέρουν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 75′, βάζοντας τον Παλάσιος στη θέση του Χατζηγιοβάνη, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, εν αντιθέσει με το 1ο, όπου ήταν εξαιρετικός. Τελικά, η αλλαγή αποδείχθηκε κομβική, καθώς ο Αργεντινός στο 80′ έφυγε στην αντεπίθεση και στην κούρσα στον κενό χώρο με τον Γκρίλο, με τον τελευταίο να μπορεί να τον σταματήσει μονάχα με φάουλ, όπως κι έκανε. Βέβαια, όντας ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα του Βόλου είδε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μανούχου.

Αμέσως μετά έμελλε να έρθει η μεγαλύτερη φάση του 2ου ημιχρόνου μέχρι την… επόμενη, με τον Αϊτόρ να δίνει τη μπάλα στον Μακέντα εντός περιοχής, αλλά ο Ιταλός φορ σούταρε με δύναμη πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ, όντας ανενόχλητος στο 81′. Εντός διλέπτου, στο 83′, ο Μαουρίσιο έφυγε στην κόντρα και από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής επιχείρησε μια σέντρα – σουτ, που πρόσκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ, στερώντας του το γκολ.

Ύστερα, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μια απέλπιδα προσπάθεια να σκοράρουν και λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 91′, όμως μετά την… αναμπουμπούλα στα καρέ του Παναθηναϊκού η μπάλα απομακρύνθηκε, με το παιχνίδι τελικώς να λήγει ισόπαλο δίχως τέρματα. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Μαουρίσιο.

Βόλος: Κότνικ, Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο, Ρεγκατίν, Τσοκάνης, Σοάρες, Φερνάντες, Μπαριέντος, Μπαρτόλο και Φαν Φέερτ.

Πηγή: Gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης