Eredivisie, Φέγενορντ - Άγιαξ 0-2: Αφεντικό στο «Klassieker» και αήττητος εκτός έδρας στο 2021

Eredivisie, Φέγενορντ - Άγιαξ 0-2: Αφεντικό στο «Klassieker» και αήττητος εκτός έδρας στο 2021

Ο Άγιαξ παρέμεινε απόλυτος κυρίαρχος στα ντέρμπι με τη Φέγενορντ (πέμπτη σερί νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ), της έσπασε το εντός έδρας αήττητο στην Eredivisie και με τη σειρά του ολοκλήρωσε το 2021 χωρίς εκτός έδρας ήττα!

25080003
Ήταν Γενάρης του 2019 όταν η Φέγενορντ ταπείνωνε τον Άγιαξ με 6-2 στο «Ντε Κάιπ», παίρνοντας μια από τις πιο επιβλητικές νίκες στην ιστορία των μεταξύ τους «Klassieker». Αυτή, όμως, ήταν και η τελευταία φορά που έμελλε να πανηγυρίσει μέχρι σήμερα.

Ο Αίαντας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι το αφεντικό στο κλασικό ολλανδικό ντέρμπι περνώντας νικηφόρα από το Ρότερνταμ (0-2), συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες νίκες επί των αντιπάλων τους με συνολικά γκολ 13-0 (!) και έβαλε παράλληλα το... κερασάκι σε ένα μυθικό ημερολογιακό έτος που σφραγίστηκε με το αήττητο εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις!

Feyenoord vs Ajax 0-2 Highlights | Eredivisie 2021/22


Κόντρα στην ισόβαθμη και μέχρι πρότινος αήττητη στο σπίτι της Φέγενορντ, οι παίκτες του Έρικ Τεν Χάαχ ευτύχησαν να προηγηθούν στο 44' χάρη σε αυτογκόλ του Σενέσι.

Σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την επίθεση οπαδών των γηπεδούχων στο πούλμαν του Άγιαξ με πέτρες και πυρσούς, το άδειο «Ντε Κάιπ» δεν βοήθησε τις δύο ομάδες να ενθουσιάσουν με την ποιότητα του ποδοσφαίρου τους ως είθισται και στο δεύτερο ημίχρονο όλα έδειχναν ότι πρόκειται για υπόθεση... ενός γκολ.

Κλείσιμο
Τελικά, αυτό το βρήκε ο Άγιαξ, από τον κορυφαίο δημιουργό της Ευρώπης, Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος μετατράπηκε σε σκόρερ και με εύστοχο πέναλτι σφράγισε το τελικό 0-2 στο 81'.

Πλέον, η αναμονή για να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Μέσι στις ασίστ παρατείνεται για το τελευταίο ματς της χρονιάς (εντός έδρας κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ), όπου ο Σέρβος κάπτεν θα κυνηγήσει άλλες δύο για να φτάσει τις 37 και να ξεπεράσει τις 36 του Αργεντινού από το 2011.

Ο Άγιαξ, λοιπόν, επέστρεψε στην κορυφή εν αναμονή του αγώνα της PSV, ξέφυγε στο +3 από τη Φέγενορντ και το αήττητο ενός έτους μακριά από τη «Johan Cruyff Arena» είναι γεγονός, με την τελευταία του ήττα να σημειώνεται την 1η Δεκεμβρίου του 2020, από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ»!


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης