Λιόν: Ξεκίνησε έρευνες για το ξύλο στο Παρίσι, υπόσχεται ισόβιο αποκλεισμό στους ενόχους και απαγορεύει τα ταξίδια εκτός έδρας

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος για τα νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών εξέδωσε ο γαλλικός σύλλογος

Το βράδυ της Παρασκευής τα πράγματα ξέφυγαν για ακόμη μία φορά στην Γαλλία, με οπαδούς της Λιόν -αυτή τη φορά- να επιτίθενται σε αυτούς της Παρί FC στο «Σαρλετί», με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο αγώνας για την φάση των «64» του Κυπέλλου.

Με παρόμοια φαινόμενα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους όλο και σε περισσότερα γαλλικά γήπεδα την φετινή σεζόν, ήταν σειρά της Λιόν να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, κατά την οποία ο σύλλογος υπόσχεται πως θα εντοπίσει όσους ενεπλάκησαν στο συμβάν και θα τους απαγορεύσει δια βίου να παρακολουθήσουν αγώνα των «gones» σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Τονίζει μάλιστα πως απαγορεύει την παρουσία οπαδών της στα εκτός έδρας ματς μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ολυμπίκ Λιόν καταδικάζει εκ νέου τη βία στον αγώνα Παρί FC - Λιόν. Την ώρα που το γαλλικό ποδόσφαιρο περνάει μια κρίση χωρίς προηγούμενο, αυτά τα περιστατικά είναι απαράδεκτα και αποτελούν βασική απειλή στο άθλημά μας.

Από το βράδυ της Παρασκευής ο σύλλογος έθεσε εαυτόν στην διάθεση των Αρχών και των αστυνομικών ερευνητών ώστε να πέσει φως για όλες τις πράξεις που έγιναν το βράδυ και να αποδοθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν στο πάρκινγκ κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και για τα καπνογόνα, την βία και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπροσθέτως, η Ολιμπίκ Λιόν αποφάσισε να καταθέσει γραπτό διαμαρτυρία αναφορικά με τη βία, αλλά και να πάρει σκληρά μέτρα απέναντι στους εμπλεκόμενους αφότου γίνει η αναγνώρισή τους, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών της Λιόν. Οι ομάδες ασφαλείας του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλύουν τις εικόνες που έχουν στην διάθεσή τους με στόχο να τιμωρήσουν όλους όσους αναγνωριστούν. Ο σύλλογος θα εφαρμόσει τις αυστηρότερες των ποινών, συμπεριλαμβανομένης της δια βίου απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Όλοι όσοι εμπλέκονται δεν έχουν θέση σε αυτά, η βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή στα γήπεδα. Με αφορμή αυτά τα περιστατικά τονίζεται ότι πρέπει να γίνουν όλες οι τεχνολογικές προσαρμογές για να οργανωθούμε όλοι καλύτερα, αποσκοπώντας στο να αναγνωρίζονται πιο εύκολα οι ένοχοι. Η βία πρέπει να καταδικάζεται τόσο από όλους τους ποδοσφαιριστές, όσο και τους οπαδούς.

Πρέπει να εξαλείψουμε περισσότερο από ποτέ τον χουλιγκανισμό και να εξολοθρεύσουμε όσους είναι εχθροί, δεδομένων τέτοιων πράξεων, του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου και μέχρι νεοτέρας, μέχρι δηλαδή να πέσει φως την υπόθεση και να γίνουν οι αναγνωρίσεις, η Ολιμπίκ Λιόν στερεί στους οπαδούς της το δικαίωμα να ταξιδέψουν για τα εκτός έδρας παιχνίδια μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr