Συντριβή από την Μπάγερν, εκτός των «16» του Champions League μετά από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Συντριβή από την Μπάγερν, εκτός των «16» του Champions League μετά από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Η Μπάγερν Μονάχου δεν χαρίστηκε στην Μπαρτσελόνα την οποία κέρδισε άνετα με 3-0 στο Μόναχο και την άφησε για πρώτη φορά μετά το 2000 - Το δεύτερο εισιτήριο πήρε η Μπενφίκα που κράτησε τη νίκη και την πρόκριση με ήρωα τον Βλαχοδήμο - Αναβλήθηκε λόγω χιονιού ο αγώνας Αταλάντα-Βιγιαρεάλ -  Στα άλλα ματς: Γιουνάιτεντ-Γιανγκ Μπόις 1-1,  Βόλφσμπουργκ-Λιλ 1-3, Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη 1-0

Sane
Ο εφιάλτης επέστρεψε και η Μπαρτσελόνα έπειτα από 21 χρόνια έμεινε εκτός νοκ άουτ. Η Μπάγερν τη διέλυσε με 3-0 κι έστειλε τη Μπενφίκα στους «16».

Η αύρα του Τσάβι δεν ήταν αρκετή για να γλιτώσει τους Καταλανούς οι οποίοι πλέον είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Europa League οπως κι η Σεβίλλη που την... έπαθε από την πρωτάρα Σάλτσμπουργκ με τους Αυστριακούς να προκρίνονται από τον 7ο όμιλο μαζί με τη Λίλ.


5ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga9p6jvwmvd-sf)


Το έργο ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο και η Μπάγερν αποδείχθηκε γι ακόμα μια φορά… εφιάλτης για τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί γνώρισαν τη συντριβή στο Μόναχο με 3-0 κι έπειτα από 21 χρόνια έμειναν εκτός συνέχειας του Champions League. Τότε, ο Τσάβι ήταν παίκτης, τώρα προπονητής και δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να στείλει την ομάδα στους «16». Μάλιστα, τη σεζόν 2003/04 ήταν η τελευταία φορά που η Μπάρτσα έπαιξε στο UEFA/Europa!

Η πρόκριση είχε… σχεδόν χαθεί στο Καμπ Νόου την προηγούμενη στροφή, όταν και αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μπενφίκα. Οι Βαυαροί είχαν στείλει… μήνυμα στους «Αετούς» πως θα παίξουν με βασικούς και ο Νάγκελσμαν τήρησε την υπόσχεσή του. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά, πίεσαν και προσπάθησαν να απειλήσουν. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο ευάλωτοι έδειχναν. Ετσι, στο 34’ η Μπάγερν άνοιξε το σκορ. Ο Λεβαντόφσκι ταλαιπώρησε τον Πικέ, έβγαλε σέντρα στον Μίλερ, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 43’ ο Σανέ με σουτάρα πέτυχε το 2-0 κι έβαλε τέλος στα όνειρα των Καταλανών για ανατροπή!

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Μπάγερν είχε τον απόλυτο έλεγχο σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ετσι, στο 62’ ήρθε και το τρίτο γκολ (14ο στα τρία τελευταία ραντεβού), όταν από την ασίστ του Ντέιβις, ο Μουσιάλα σημείωσε το 3-0. Οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό και πανηγύρισαν ξανά μια σούπερ πορεία στον όμιλο, αφού δεν έχασαν ούτε βαθμό.



Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου 2-0


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga9klyxynu9-sf)


Κλείσιμο
Ο Σεφέροβιτς δεν έδωσε την πρόκριση στο Καμπ Νόου, αλλά η Μπάγερν αποδείχθηκε σύμμαχος της Μπενφίκα! Οι Βαυαροί νίκησαν εύκολα τη Μπαρτσελόνα και η ομάδα του Ζεσούς φρόντισε να μην κάνει νέο χαρακίρι.

Με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, οι «Αετοί» επικράτησαν 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και ακολούθησαν τη Μπάγερν στην επόμενη φάση.

Κι όμως το παιχνίδι άρχισε με… τρελό καρδιοχτύπι για τους γηπεδούχους, μιας και στο 7ο λεπτό ο Τσιγκάνκοβ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, αφού σε κενό τέρμα… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Οι Ιβηρες πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και σε έξι λεπτά… σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο 16’ ο Γιάρεμτσουκ πέτυχε το 1-0 και στο 22’ ο Ζιλμπέρτο διαμόρφωσε το 2-0.

Κι όμως, οι Ουκρανοί δεν παράτησαν το ματς, πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, αλλά σε δυο περιπτώσεις στο α' μέρος, ο Βλαχοδήμος ήταν στη σωστή θέση και νίκησε τον Βέρμπιτς.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Ντιναμό πίεζε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ελληνα γλκίπερ να κάνει μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Μπουγιάλσκι και Γκερμάς. Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ ούτε στο 70' όταν ο Σίντορτσουκ σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 75' ο Βλαχοδήμος νίκησε και τον Τίμτσικ και κάπου εκεί μπήκε τέλος στις όποιες ελπίδες για κάτι θετικό.

Mπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Οταμέντι, Βερτόνχε, Ζιλμπέρτο (73' Λαζάρο), Πίτσι (59' Έβερτον), Βάιγκλμ, Μάριο (73' Τάαραμπτ), Γκριμάλδο, Σίλβα (82' Μπερνάρντο), Γιάρεμτσουκ (82΄ Νούνιεθ)

Ντιναμό Κιέβου: Mπουσχάν, Τίμτσικ,Ζαμπαρνγί, Σιρότα, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (86' Αντριγέβσκι), Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς (64' ντε Πένα), Τσιγκάνκοβ (79' Καραβάεβ), Γκάρμας (79' Ραμίρεζ)

6ος Όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιούνγκ Μπόις 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga9tskrwr4h-sf)


Ο Ραλφ Ράνγκνικ άφησε εκτός αποστολής όλα τα «βαριά χαρτιά», έδωσε τόπο στις ρεζέρβες και τα νιάτα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τον όμιλο 1η, με ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις που σήμανε τον αποκλεισμό των Ελβετών από την Ευρώπη.

Η πρωτιά είχε «κλειδώσει», μετά κόπων και βασάνων, από την 5η αγωνιστική. Συνεπώς, το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκικ ήταν η ιδανική ευκαιρία του για να τεστάρει σε επίσημο ματς όλους τους παίκτες δεύτερης διαλογής καθώς και τα ανερχόμενα ταλέντα του ρόστερ, δίχως άγχος για το αποτέλεσμα.

Με τα βαριά χαρτιά εκτός αποστολής, με πέντε νεαρούς και έναν «γερόλυκο», τον Τομ Χίτον να κάνουν ντεμπούτο στο Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε… εποικοδομητικά την υποχρέωση κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις (1-1), η οποία και αποχαιρέτησε πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Ελβετοί «καίγονταν» για τη νίκη, ώστε να διατηρήσουν μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση σε περίπτωση ήττας της Αταλάντα από τη Βιγιαρεάλ. Ένα ματς που αναβλήθηκε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στο Μπέργκαμο, αλλά δεν θα το περιμένει για να μάθει ευχάριστα νέα η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ. Η Γιουνάιτεντ άφησε από νωρίς πίσω στο σκορ τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μέισον Γκρίνγουντ γύρισε με εκπληκτικό τρόπο το σώμα του κι «εκτέλεσε» με ασύλληπτο ακροβατικό τελείωμα μίας επαφής τον Φέιβρ, για το 1-0. To 8o γκολ του 20χρονου στράικερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα περισσότερα από κάθε άλλον Κ-21 στην ιστορία του κλαμπ.

Η απάντηση ήρθε στο 42’ με ένα εξίσου πανέμορφο γκολ, από τον κατά έναν χρόνο νεότερο, Φάμπιαν Ρίντερ. Με άψογο φαλτσαριστό σουτ, ο ανερχόμενος Ελβετός έφερε το ματς στα ίσα και παραβίασε για πέμπτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι την εστία της Γιουνάιτεντ, το χειρότερο ανάλογο σερί της ιστορίας της στο Champions League!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η ευκαιρία για τους Μενγκί, Ικμπάλ, Σόρταϊρ και Σάβατζ να λάβουν το βάπτισμα του πυρός μετά τον βασικό, Ελάνγκα, ενώ στο 68'’ ο Ράνγκνικ τόλμησε μέχρι και την αλλαγή τερματοφύλακα, βγάζοντας τον Ντιν Χέντερσον για να χαρίσει την πρώτη συμμετοχή στο Champions League στον 35χρονο, Τομ Χίτον. Το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε 1η, με 11 βαθμούς στη φάση των «16».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Χέντερσον (68’ Χίτον), Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Μπαϊγί, Σο (61’ Μενγκί), Φαν Ντε Μπέεκ, Μάτα (89' Σάβατζ), Λίνγκαρντ (89' Ικμπάλ), Ντιαλό (68’ Σόρταϊρ), Γκρίνγουντ, Ελάνγκα

Γιουνγκ Μπόις (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Φεβρ, Μασέιρας, Καμαρά (77’ Λόπερ), Λούστενμπεργκερ, Λεφόρ, Μαρτίνς Περέιρα, Έμπισερ (62’ Έμπισερ), Ελία (87' Μάιερ), Ρίντερ (62’ Χέφτι), Ενγκαμαλό, Σιμπατσού (62’ Κανγκά)



7ος Όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga9m7dxf7dt-sf)

Οι δυο απανωτές της ήττες είχαν ρίξει από την κορυφή του ομίλου τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία έπαιζε τα ρέστα της απέναντι στη Σεβίλλη στο καθοριστικό παιχνίδι που έκρινε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Από την πλευρά τους οι Σεβιγιάνοι επιζητούσαν ένα σπουδαίο διπλό στην Αυστρία που θα της επανάφερε από την κόλαση και θα υπέγραφε με τον καλύτερο τρόπο ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ που την έφερε από την τελευταία θέση, μια ανάσα από το εισιτήριο για τους «16». Και η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Λοπετέγκι κατέθεσε ό,τι διαπιστευτήριο κουβαλούσε για να το πετύχει.

Οι προσπάθειές της όμως δεν ήταν αρκετές. Αντιθέτως το γκολ του Οκάφορ (50΄) αρκούσε στους Αυστριακούς να πάρουν τη νίκη 1-0 και να ακολουθήσουν τη Λιλ στην επόμενη φάση. Μέχρι τότε πάντως οι γηπεδούχοι... πάσχιζαν. Η Σεβίλλη είχε την κατοχή αλλά και ευκαιρίες να απειλήσει την αντίπαλο, η οποία όμως αποδείχθηκε πιο εύστοχη και πήρε το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Το γκολ άγχωσε τους Ανδαλουσιανούς που σαν να μην έφτανε αυτό είδαν στο 64΄τον Χορδάν να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τους συμπαίκτες του να παλεύουν με 10 παίκτες. Το αριθμητικό μειονέκτημα τελικά αποδείχθηκε καταδικαστικό για τους Ισπανούς που δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ απάντηση και έμειναν στην τρίτη θέση, έτοιμοι πλέον να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο διοργάνωση του Europa League.

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Ονγκουένε, Σολέτ, Ούλμερ, Καμαρά, Άαρονσον, Σέιβαλντ, Σούσιτς (75΄Καπάλντο), Οκαφόρ (84΄Αντάμου), Αντεγιέμι

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Μοντιέλ (68΄Ρέκικ), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Αουγκούστινσον (53΄Μιρ), Ρέγκες, Χορδάν, Ράκιτιτς (68΄Τόρες), Οκάμπος, Παπού Γκόμεζ (68΄Ροντρίγκεζ), Ελ Χανταντί


Βόλφσμπουργκ-Λιλ 1-3


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cga9klykw0xt-sf)


Όλα παρέμεναν ρευστά στον όμιλο του θανάτου. Με τη διαφορά από τον πρώτο έως τον τελευταίο να είναι μόλις τρεις βαθμοί, τα πάντα παρέμεναν ανοιχτά και οι τέσσερις μονομάχοι είχαν πάρει θέση για το τρίποντο που θα τους εξασφάλιζε όσες περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Και στο ραντεβού ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Λιλ, οι Γάλλοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην μπουν σε περιπέτειες και να κλειδώσουν την πρωτιά του ομίλου.

Πράγμα που τελικά κατάφεραν χάρη σε μια κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στους Γερμανούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού να φανούν απειλητικοί και τελικά μοιραία βίωσαν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε να βάλει το νερό στο αυλάκι ο Γιλμάζ που ήταν πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στους Λιλουά (11΄). Οι φιλοξενούμενοι δεν χαλάρωσαν, προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ που απέβαλε το άγχος και τελικά το πέτυχαν στο 72΄, όταν ο Ντέιβιντ νίκησε τον Καστίλς και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Έξι λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της Βόλφσμπουργκ (έστω) για τον βαθμό, με τους Λύκους απλώς να μειώνουν στο 89΄με τον Στέφεν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα που βρήκε τη Λιλ να πανηγυρίζει πρωτιά και πρόκριση στην επόμενη φάση, την ώρα που το ευρωπαϊκό ταξίδι των Γερμανών ερχόταν οριστικά προς το τέλος τους.

Βόλφσμπουργκ (Φλοριάν Κόχφελντ): Καστίλς, Λακρουά, Ζιλαβογκί (75΄Ενμέτσα), Μπορνουά, Βρανκχ, Άρνολντ, Οτάβιο (63΄Ρουζίλιον), Εμπαμπού (63΄Μπακού), Βάλντσχμιντ (75΄Στέφεν), Γκέρχαρντ (46΄Λουκαμπάκιο), Βέγκχορστ

Λιλ (Ζοσελίν Γκουρβενέ): Γκίρμπιτς, Σέλικ (83΄Ντζαλό), Φοντέ, Μπότμαν, Μανταβά, Αντρέ, Γκούντμπουντσον (68΄Γκόμεζ), Σάντσες, Ντέιβιντ, Ικόνε (83΄Γιασιτζί), Γιλμάζ (78΄Ονάνα)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες
5ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-0
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου2-0

Βαθμολογία
1.Μπάγερν 18 (22-2)
2.Μπενφίκα 8 (7-9)
3.Μπαρτσελόνα 7 (2-9)
4.Ντινάμο Κιέβου 1 (1-11)

6ος Όμιλος
Αταλάντα-Βιγιαρεάλ (αναβλήθηκε)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιούνγκ Μπόις 1-1

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-8)
2.Βιγιαρεάλ 7 (9-7)
3.Αταλάντα 6 (10-10)
4.Γιουνγκ Μπόις 5 (7-12)

7ος Όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Σεβίλλη 1-0
Βόλφσμπουργκ-Λιλ 1-3

Βαθμολογία
1.Λιλ 11 (7-3)
2.Σάλτσμπουργκ 10 (7-4)
3.Σεβίλλη 6 (5-5)
4.Βόλφσμπουργκ 5 (5-10)

8ος Όμιλος
Γιουβέντους-Μάλμε 1-0

Ζενίτ-Τσέλσι 3-3

Βαθμολογία
1.Γιουβέντους 15 (10-6)
2.Τσέλσι 13 (13-4)
3.Ζενίτ 5 (10-10)
4.Μάλμε 1 (1-13)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης