Super League 1, Βόλος - Παναιτωλικός 1-2: Τρίποντο ανάσα από το ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Βόλος - Παναιτωλικός 1-2: Τρίποντο ανάσα από το ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Τεράστιας σημασίας διπλό για τον Παναιτωλικό στο Βόλο, καθώς με το 2-1 επικράτησε της γηπεδούχο ομάδας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα - Μόρσεϊ και Καρέλης τα γκολ της νίκης για τους Αγρινιώτες

5449268
Σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε ο Παναιτωλικός στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 2-1 του Βόλου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 1.

Με μια καλή και γεμάτη εμφάνιση, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδωσαν συνέχεια στην ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων χάρη στα τέρματα των Μόρσεϊ (3') και Καρέλη (33'), παίρνοντας παράλληλα μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», καθώς ανέβηκε στη 10η θέση και τους 11 πόντους.

Από την άλλη, ο Βόλος... βυθίστηκε και άλλο στην εσωστρέφεια, φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ σε επίπεδο Super League 1 έφτασε τα επτά ματς χωρίς νίκη (5 ήττες).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg6osle5zdxt-sf)


Στο μυαλό του κόουτς:
Κλείσιμο
Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ παρέταξε τον Βόλο με σύστημα 4-4-2. Στην εστία βρέθηκε ο Κλέιμαν, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ρομέρο, Ρίνερ, Γκρίλο και Φεράρι. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Ορόζ και Σοάρες, με τους Μπαρτόλο και Ρεγκατέν στις δύο πτέρυγες και τους Ροσέρο, Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Aπό την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Παναιτωλικό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας, με τους Αποστολάκη, Αντούνες, Βργκοτς και Χουχούμη στην άμυνα. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τσιγγάρας και Φλόρες, με τους Μεντόσα και Μπαρμπόσα να αγωνίζονται στα «φτερά». Στην αιχμή του δόρατος ξεκίνησε ο Καρέλης, με τον Μόρσεϊ να κινείται από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Το ματς
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό, σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, αλλά και εκατέρωθεν ευκαιρίες.
Μόλις στο τρίτο λεπτό και στην πρώτη φάση του αγώνα ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Μόρσεϊ. Η ομάδα του Αγρινίου βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να υποδέχεται την μπάλα από τα αριστερά και με όμορφη προσποίηση και ακόμα καλύτερο τελείωμα στην κάτω δεξιά γωνία νίκησε τον Κλέιμαν για το 0-1!

Η απάντηση από τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει, με τον Βόλο να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης τέσσερα λεπτά αργότερα, στη δική του πρώτη του ευκαιρία στο ματς! Ο Ρεγκατέν έκανε το 1-1 με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, επιλέγοντας μάλιστα τη δύσκολη πλευρά της εστίας του Μελίσσα!

Στη συνέχεια ο Βόλος πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Παναιτωλικό πάντως να παραμένει επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση με τους Μόρσεϊ και Μπαρμπόσα. Στο 13ο λεπτό ο Μελισσάς έβγαλε εντυπωσιακά τον «κεραυνό» του Σοάρες από μακρινή απόσταση, ενώ έξι λεπτά ο Γκρίλο δεν μπόρεσε να κάνει επαφή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού από πλεονεκτική θέση για... χιλιοστά! Στο 22', ήταν η σειρά του Ροσέρο να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων με κεφαλιά από καλή θέση.

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου έκανε αισθητή την παρουσία του με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, προειδοποιώντας με το άστοχο σουτ του Μεντόσα. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με υπέροχη συνεργασία των Χουχούμη και Καρέλη, με τον πρώτο να βγάζει την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής και τον 29χρονο επιθετικό να κάνει το 1-2 με κεφαλιά «ψαράκι». Με κύριο εκφραστή τον Ρεγκατέν, ο Βόλος προσπάθησε να βρει πριν το ημίχρονο το γκολ της ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις (34', 37') χωρίς αντίκρισμα όμως.

Διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο καλός ρυθμός του πρώτου μέρους δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Έχοντας «προίκα» το υπέρ του 2-1, ο Παναιτωλικός γύρισε μερικά μέτρα πίσω, παίζοντας πιο κλειστά και με κοντά τις γραμμές. Αυτό επέτρεψε στον Βόλο να αυξήσει την πίεσή του, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανοικτούς διαδρόμους για να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη φάση της επανάληψης ήρθε στο 54ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν το σουτ του Μπαρτόλο από τα δεξιά μετά από ωραία ενέργεια κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα.


Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή άνηκε στον Παναιτωλικό, ο οποίος στο 65'... άγγιξε το τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντούνες έπιασε ένα συρτό σουτ από το σημείο του πέναλτι με τον Κλέιμαν να βγάζει εντυπωσιακά πάνω στην γραμμή και ενώ δεν είχε καλή ορατότητα λόγω των παικτών που βρισκόντουσαν μπροστά του!

Όσο παιρνούσε η ώρα, ο Βόλος προσπαθούσε απελπισμένα με σέντρες να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντιθέτως, τα «καναρίνια» ήταν κίνδυνος... θάνατος στην αντεπίθεση, όπως στη φάση του 83', εκεί όπου ο Λούι πήγε να κρεμάσει με μια λόμπα τον Κλέιμαν, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έσωσε βέβαιο γκολ.

Ο Βόλος πίεσε, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του στα τελευταία λεπτά, όμως το γκολ δεν ήρθε, με τον Παναιτωλικό να φεύγει με τεράστιο διπλό από το Πανθεσσαλικό.

MVP: Κορυφαίος για τον Παναιτωλικό δεν ήταν άλλος από τον Μόρσεϊ, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό από τη Σιέρα Λεόνε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του, αλλά να δημιουργεί και πολλούς «πονοκεφάλους» στην αντίπαλη άμυνα.

Διαιτητής: Αρκετά καλός ο βαθμός που πήρε ο κ. Ζαμπαλάς σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές δύσκολες αποφάσεις. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι πως επέτρεψε στο πρώτο ημίχρονο το σκληρό παιχνίδι, χωρίς να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Οι ενδεκάδες:
Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Ρίνερ (50' Βοϊτκόφσκι), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν, Σοάρες (77' Νίνης), Μπαρτόλο, Ορόζ (78' Τσοκάνης), Ροσέρο (66' Τερεζίου), Φαν Βέερτ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Βργκοτς, Χουχούμης, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μπαρμπόσα (64' Ντουάρτε), Μόρσεϊ, Μεντόσα (75' Λούι), Καρέλης (85' Βέργος).

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης