UEFA: Πόρτο και Σπόρτινγκ παραβίασαν το FFP και κινδυνεύουν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για τρεις σεζόν!

UEFA: Πόρτο και Σπόρτινγκ παραβίασαν το FFP και κινδυνεύουν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για τρεις σεζόν!

«Καμπάνες» σε οκτώ συλλόγους για παραβίαση των κανονισμών του FFP επέβαλλε η UEFA, με τις Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπέτις μεταξύ άλλων να κινδυνεύουν πλέον με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για τρεις σεζόν!

porto00
Οκτώ ομάδες βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του εποπτικού οργάνου της UEFA, η οποία εξέτασε λεπτομερώς του φακέλους τους και αποφάσισε να μοιράσει... καμπάνες για παραβίαση των κανονισμών που ορίζει το FFP.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της ΑΕΚ, οι εν λόγω σύλλογοι δεν κατέληξαν σε κάποιου είδους διακανονισμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τιμωρήθηκαν με επιβολή προστίμου, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν πλέον με ευρωπαϊκό αποκλεισμό.


Στη χειρότερη θέση όλων βρέθηκε η Πόρτο που θα πληρώσει το υψηλότερο πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, ενώ χαμηλότερο είναι τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπέτις , Αστάνα, Κλουζ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μονς Καλπέ, και Σάντα Κλάρα.

Πλέον οι οκτώ σύλλογοι έχουν διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022 για να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα ποσά, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστούν από όλες τις διοργανώσεις της UEFA για τις επόμενες τρεις σεζόν!

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης