Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP χειροκροτούν το εμπάργκο της WTA στη Κίνα

Τζόκοβιτς και άλλοι παίκτες της ATP χειροκροτούν το εμπάργκο της WTA στη Κίνα

Υπέρμαχοι της απόφασης της WTA να πετάξει από το καλεντάρι της τα τουρνουά της Κίνας και οι άνδρες τενίστες

atp_wta_embargo_china_xr
Μαζικά στήριξαν την απόφαση της WTA να αποκλείσει την Κίνα από το καλεντάρι της το 2022 στο τένις εξαιτίας της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ, οι άνδρες τενίστες.

Η συντριπτική πλειοψηφία είτε με δηλώσεις, είτε μέσω σόσιαλ, στήριξε αυτή την απόφαση και ορισμένοι μάλιστα πέταξαν το μπαλάκι στην ATP η οποία ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το αν στηρίζει την κίνηση αυτή ή αν προτίθεται να ακολουθήσει τα ίδια βήματα.

Χαρακτηριστικά, υπέρμαχος της απόφασης ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είπε: «Στηρίζω την στάση της WTA. Μιλάμε για τη ζωή μιας τενίστριας, για την οποία δημιουργούνται ερωτηματικά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, άνδρες και γυναίκες, ATP και WTA. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση», ανέφερε.

Ιδια στάση τηρούν και άλλοι τενίστες όπως ο Κέβιν Αντερσον που ανέφερε: «Χειροκροτώ την απόφαση της WTA που έβγαλε μια πολύ δυνατή ανακοίνωση, υψώνοντας το ανάστημα σε ζήτημα μεγαλύτερο του τένις. Στηρίζουμε τις φωνές των γυναικών και τα δικαιώματά τους».

Το ίδιο έκαναν και οι γυναίκες, ακόμη και παλιές δόξες όπως η Μπίλι Τζιν Κινγκ που αποθέωσε την WTA για την απόφασή της, αλλά και η Κρις Εβερτ. Μια απόφαση που θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια λόγω των συμφωνιών που υπάρχουν και αρκετές νομικές επιπλοκές, εκτός κι αν η Κίνα αλλάξει στάση και η Πενγκ εμφανιστεί κάτω από τους όρους που θέτει η ομοσπονδία, για να σιγουρευτεί πως είναι ασφαλής και ελεύθερη η τενίστρια.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης