Έβερτον - Λίβερπουλ 1-4: «Κόκκινο» πάρτι στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ - Δείτε τα γκολ

Έβερτον - Λίβερπουλ 1-4: «Κόκκινο» πάρτι στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ - Δείτε τα γκολ

Δυο γκολ απο τον Σαλάχ με την ομάδα του Κλόπ να φτάνει τα 18 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με 2+ τέρματα, επίδοση που κρατούσε σχεδόν έναν αιώνα, από το 1926 και τη Σάντερλαντ

liv
Στην τελευταία πενταετία της «γιγάντωσης» επί Γιούργκεν Κλοπ, ένα πράγμα επέμενε να νοσταλγεί πεισματικά ο μέσος φανατικός της Λίβερπουλ. Καλό το Champions League, η Premier League και τα μυθικά ρεκόρ του μεσοδιαστήματος, αλλά δεν θα ταν κι άσχημο ένα διπλό στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, έννοια που οι Reds αγνοούσαν από το 2016.

Ο Μο Σαλάχ, η μοναδική κλάση του και η αντιστρόφως ανάλογη περίοδος φόρμας που διανύει για… 7ος στη Χρυσή Μπάλα, το χάρισαν κι αυτό. Μια μαγική Κόκκινη βραδιά, μια τεσσάρα στο άντρο της Έβερτον του άλλοτε Red, Ράφα Μπενίτεθ (1-4), με τον Αιγύπτιο σταρ σε απίθανα κέφια για άλλη μια φορά και το σύνολο του Κλόπο να μην υστερεί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg4bhi4ua21l-se)


Μόλις μέσα σε 20 λεπτά, η Λίβερπουλ είχε ήδη δώσει ιστορική προέκταση στο αδιανόητο σερί των αγώνων που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ. Με δύο υπέροχα τέρματα, ένα σήμα-κατατεθέν από τον Χέντερσον με πλασέ και τέλεια φάλτσα στην κίνηση στο 9’ και ένα του Σαλάχ στην αντεπίθεση από ασίστ του κάπτεν, η Λίβερπουλ πιστοποίησε ότι έκανε ό,τι κι όπως το ήθελε στο «Γκούντισον Παρκ», φτάνοντας έτσι τα 18 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με 2+ γκολ. Επίδοση που κρατούσε σχεδόν έναν αιώνα, από το 1926 και τη Σάντερλαντ!

Κλείσιμο
Ο απόλυτος έλεγχος του αγώνα διαταράχθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, όπου, μάλιστα, οι Τόφιζ βρήκαν απάντηση με τον συνήθη ύποπτο της φετινής σεζόν, Ντεμαράι Γκρέι. Το 1-2, όμως, δεν ήταν ικανό να εκτροχιάσει το κόκκινο «τρένο», που ξέφυγε οριστικά στο τελευταίο ημίωρο. Ο Σαλάχ έγραψε το 1-3 στο 79’ με χαμηλό αυτή τη φορά πλασέ, έφτασε τα 13 γκολ (μαζί με 8 ασίστ) όντας μακράν ο πρώτος σκόρερ, ενώ συνόδεψε τη βραδιά και με μια ακόμη σπουδαία επίδοση σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, καθώς έγινε ο πρώτος για τη Λίβερπουλ που σκοράρει δύο φορές εκτός έδρας μετά τον Φερνάντο Τόρες το 2008. Ο «Φαραώ» είναι απλά ασταμάτητος κι αυτό το αποδεικνύει και το ότι συμμετέχει αδιάκοπα σε γκολ για τους Reds σε 12 διαδοχικές αναμετρήσεις, μόνο ο Σταν Κόλιμορ και ο Τζέιμι Βάρντι (ρεκόρ με 15) μέτρησαν ποτέ περισσότερα στην ιστορία της PL!

Τις τελικές διαστάσεις του θριάμβου έδωσε ο εξίσου φορμαρισμένος Ντιόγκο Ζότα με ένα φοβερό σόλο και τελείωμα από δύσκολη γωνία στον ουρανό των διχτύων του Πίκφορντ, υπογράφοντας έτσι την πιο εμφατική νίκη και πρώτη τεσσάρα της Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» μετά την πεντάρα του 1982!

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Κιν, Ντιν, Τάουνσεντ (73’ Ντελφ), Ντουκουρέ, Άλαν, Γκρέι (85’ Τοσούν), Ριτσάρλισον, Ροντόν (59’ Γκόρντον)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (83’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλειν), Φαμπίνιο, Τιάγκο (75’ Μίλνερ), Σαλάχ, Ζότα (88’ Μιναμίνο), Μανέ


Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Νιούκαστλ-Νόριτς 1-1

Λιντς-Κρίσταλ Πάλας 1-0

Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-2

Γουέστ Χαμ-Μπράιτον 1-1

Γουλβς-Μπέρνλι 0-0

Γουότφορντ-Τσέλσι 1-2

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Έβερτον-Λίβερπουλ 1-4

Τότεναμ-Μπρέντφορντ 02/12

Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 02/12



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

Τσέλσι 33

Μάντσεστερ Σίτι 32

Λίβερπουλ 31

Γουέστ Χαμ 24

Άρσεναλ 23 -13αγ.

Γουλβς 21

Τότεναμ 19 -12αγ.

Λέστερ 19

Μπράιτον 19

Μάντσεστερ Γιουν. 18 -13αγ.

Μπρέντφορντ 16 -13αγ.

Κρίσταλ Πάλας 16

Άστον Βίλα 16

Έβερτον 15

Λιντς 15

Σαουθάμπτον 15

Γουότφορντ 13

Νόριτς 10

Μπέρνλι 10 -13αγ.

Νιούκαστλ 7


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας


ΗΠΑ: Ληστές σκότωσαν την 81χρονη σύζυγο του «νονού της μαύρης μουσικής» Κλάρενς Έιβαντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης