Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς τον γλίτωσε από το κάζο - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς τον γλίτωσε από το κάζο - Δείτε τα γκολ

Η γκολάρα - απευθείας φάουλ του Κούρτιτς στο 95' έσωσε τον ΠΑΟΚ από ένα ακόμη κάζο - Ο Σλοβένος ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΛ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο που για άλλη μια φορά προβλημάτισε

5446540
Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών και νέων προσώπων στην ενδεκάδα του (ο Ινγκασον επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι μετά από 216 ημέρες) είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο δε θα έχει να θυμάται τίποτα από τα 95 συνολικά λεπτά της αναμέτρησης. Εξαίρεση το γκολ-φάουλ του Κούρτιτς που τον γλίτωσε από την ήττα.

Η ΑΕΛ με εννιά και δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα επιδίωξε από την αρχή του αγώνα να κάνει τα βασικά, έκλεισε τους διαδρόμους και είδε το πλάνο του (τιμωρημένου) Ηλία Φυντάνη και του βοηθού του Μιχάλη Ζιώγα να βγαίνει, καθώς περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο κομμάτι του γηπέδου.

Οι «ασπρόμαυροι» εγκλωβισμένοι έξω από τη μεγάλη περιοχή των «βυσσινί», με παίκτες από τους οποίους έλειπε και πάλι η σωστή ατομική ενέργεια, είδαν να έχουν μόλις δύο καλές στιγμές. Η μία σε στατική μπάλα (την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 33’) και η δεύτερη τέσσερα λεπτά αργότερα από την μπαλιά του Μιχάι στην πλάτη της άμυνας και τον Ακπομ στο τετ α τετ με τον Σουλούκο να επιβεβαιώνει στην πράξη το ντεφορμάρισμα των επιθετικών του ΠΑΟΚ, που παρέμειναν για 315 αγωνιστικά λεπτά δίχως γκολ...

Τα… άσφαιρα λεπτά έγιναν 325’ (και θα γινόταν 360' μέχρι το τέλος...) με τον Ακπομ και πάλι να τα κάνει όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι της εστίας του Σουλούκου. Νομοτελειακά θα την πλήρωνε κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ όλη αυτή την αστοχία των παικτών του και την ανικανότητα να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Όπως και έγινε.


Στη μοναδική φορά που η ΑΕΛ πέρασε τη σέντρα με καλές προϋποθέσεις. Ο Κούρτιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς, με απάθεια απλά έμεινε να κοιτάει τον Γλυνό να σεντράρει με όλη την άνεση του, ο Παπαγεωργίου νίκησε στον αέρα τον Μιχάι και ο Ταχάρ τον Ζ. Ζίβκοβιτς για να βάλει τους «βυσσινί» μπροστά στο σκορ (1-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg49nq6ofqih-sf)
Κλείσιμο


Ο «Δικέφαλος» έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της, αλλά είχε να αντιμετωπίσει ένα… τείχος δέκα παικτών μπροστά από την εστία του Σουλούκου, ο οποίος μπλόκαρε την κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 78’, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο ο Σλοβένος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg4aa1fxg92x-sf)


Στο φινάλε Μπαντιμπαγκά και Α. Ζίβκοβιτς «αρπάχτηκαν» σαν τα κοκόρια, προς στιγμή προκλήθηκε γενική σύρραξη (υπό τους… ήχους του γνωστού αντιεθνικού συνθήματος από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΛ) στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες αποχώρησαν στα αποδυτήρια.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73’ Ηλιάδης), Γιάκος (62’ Συμελίδης), Κούστα (62’ Ακούνια), Μαυρίας (62’ Παπαγεωργίου Κ.), Γλυνός (82’ Μπαντιμπαγκά)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (83’ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ (75’ Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63΄ Ζίβκοβιτς Α.), Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης