Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Ξεμπέρδεψε με τεσσάρα στο Β ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Ξεμπέρδεψε με τεσσάρα στο Β ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Η Κηφισιά άντεξε ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ στην επανάληψη... πάτησε γκάζι και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στους «8»  του Κυπέλλου ποδοσφαίρου με το άνετο 4-0. Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Σβάρνας και Χατζισαφί τα γκολ της Ένωσης

5441976
Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου «σφράγισε» ουσιαστικά από το πρώτο ματς η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-0 της Κηφισιάς στο ΟΑΚΑ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Μπορεί στο πρώτο μέρος οι κιτρινόμαυροι να μην είχαν το καθαρό μυαλό για να σκοράρουν στις πολλές τελικές που δημιούργησαν, αλλά στο δεύτερο... έβρεξε γκολ με τον Γέβτιτς μάλιστα να καταγράφει τρεις ασίστ! Ο Ανσαριφάρντ στο 52' και ο Σβάρνας πέντε λεπτά αργότερα σημείωσαν τα δύο πρώτα τέρματα, με τον Τάνκοβιτς στο 69' να κάνει το 3-0 και τον Χατζισαφί στο 73' να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Η ΑΕΚ έκλεισε την Κηφισιά στην περιοχή, αλλά δεν έβρισκε το γκολ
Ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως αναμενόταν, προχώρησε σε ολικό rotation στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, αλλάζοντας και τους 11 σε σχέση με τις επιλογές του στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δίνοντας δίνοντας χρόνο σε παίκτες που μέχρι στιγμής είτε έρχονταν από τον πάγκο είτε γενικότερα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή. Απέναντι στην Κηφισιά, η οποία έκανε την έκπληξη φτάνοντας ως τη φάση των 16 και έχοντας ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φιλοξενούμενοι ήταν κλεισμένοι καλά στο δικό τους μισό, με την Ένωση να πιέζει από το ξεκίνημα για ένα γρήγορο γκολ, αλλά να μην καταφέρνει να το βρει στο πρώτο 45λεπτο. Οι κιτρινόμαυροι ασκούσαν πρέσινγκ ψηλά, είχαν διάθεση, δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά η έλλειψη σωστών τελικών ενεργειών και ο σταθερότατος Μιχελής τους κρατούσαν στο μηδέν. Ο γκολκίπερ της Κηφισιάς στο 7' σταμάτησε το κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ, ενώ έξι λεπτά αργότερα είδε την μπάλα μετά τη σέντρα του Ρότα που κόντραρε να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, είχε άλλες δύο τελικές με τον Ανσαριφάρντ πριν το 20λεπτο, ενώ ο Μιχελής και πάλι στο 22' ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Σάκχοφ έξω από την περιοχή. Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει τρόπο να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς, η οποία είχε κι αυτή μια τελική στο 29' όταν ο Καλλέργης σέντραρε, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Τεττέι. Τάνκοβιτς και Γέβτιτς είχαν ο καθένας από δύο τελικές στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Μιχελής ήταν ξανά σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 45' κρατώντας το μηδέν.

«Καθάρισε» η ΑΕΚ με βροχή από γκολ: 4-0 με τρεις ασίστ Γέβτιτς
Κλείσιμο
Η ΑΕΚ το έπιασε από εκεί που το άφησε, εξακολουθώντας να πιέζει και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενη μια στατική φάση στο 52'. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ φέρνοντας γλυκά την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ανσαριφάρντ με γυριστή κεφαλιά νίκησε αυτή τη φορά τον Μιχελή γράφοντας το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg47t3q4r2l5-sf)


Οι παίκτες του Γιαννίκη έψαξαν γρήγορα το δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν το ματς και το πέτυχαν πέντε λεπτά αργότερα στο 57'. Ο προωθημένος Σβάρνας τροφοδοτήθηκε από τον Ανσαριφάρντ, εκμεταλλεύτηκε την κόντρα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Μιχελή για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg47xor1vxx5-sf)


Στο 64' ένας τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στον αστράγαλο ανάγκασε τον Γιαννίκη να τον αντικαταστήσει περνώντας τον Άμραμπατ στη θέση του. Η ΑΕΚ απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στο 69' όταν ο Γέβτιτς έπαιξε έξυπνα το φάουλ με πάσα, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Τάνκοβιτς και ο τελευταίος με δυνατό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg486uyrn68h-sf)


Η Κηφισιά είχε πλέον... καταρρεύσει, κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πετύχει και τέταρτο γκολ, με τον Γέβτιτς να καταγράφει την τρίτη του ασίστ στο ματς. Στο 73' βρήκε τον Χατζισαφί πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Ιρανός μπακ με καλοζυγισμένο σουτ σημάδεψε την απέναντι γωνία για το τελικό 4-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg488lewikjt-sf)


Ήδη ο Γιαννίκης είχε προχωρήσει σε αλλαγές φρεσκαρίσματος με τους Αραούχο και Σιμάνσκι, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν και οι Κοσίδης και Μοχαμαντί.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Ρότα, Λε Ταλέκ (71' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80' Μοχαμαντί), Τάνκοβιτς (71' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (64' Αμραμπατ), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης)

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλη), Πρίτσας (46' Ντοριβάλ), Καλλέργης (61' Κρητικός), Παπασάββας (82' Παπαγγελής), Τεττέι (72' Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης