Λε Γκραέ: «Ο Βαλμπουένα είναι το θύμα της υπόθεσης, δεν τον υπερασπίστηκα σωστά»

Λε Γκραέ: «Ο Βαλμπουένα είναι το θύμα της υπόθεσης, δεν τον υπερασπίστηκα σωστά»

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας, Νοέλ Λε Γκραέ πήρε θέση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Καρίμ Μπενζεμά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Ματιέ Βαλμπουενά, τον οποίο και χαρακτήρισε θύμα της υπόθεσης.

valbuena
Πριν από μερικές ημέρες ο Καρίμ Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε τονίσει την ικανοποίηση του για το θέμα, λέγοντας ωστόσο πως ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας, Νοέλ Λε Γκραέ, δεν τον υποστήριξε σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

«Όταν ήμουν ενεργός παίκτης στην Εθνική Γαλλίας, ο Λε Γκραέ που φίλαγε τα παπούτσια. Αλλά όταν βγαίνεις εκτός κάδρου δεν σε υπολογίζουν. Έγινε φάντασμα, Μπορεί να έχασε το κινητό μου», είχε πει χαρακτηριστικά ο άσος του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας απάντησε στον Βαλμπουενά και ξεκαθάρισε ότι ο 37χρονος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών, ήταν ξεκάθαρα το θύμα σε αυτή την υπόθεση.

Εχουν περάσει 6 χρόνια. Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που είμαστε δύσκολα, μετά τον αποκλεισμό από το Euro. Το να φέρνεις πίσω τον Μπενζεμά σε αυτή την υπόθεση είναι περίπλοκο, δεν του αξίζει.

Ήμουν μάλλον στενοχωρημένος. Ο Βαλμπουενά είναι το θύμα, αλλά δεν είχε κατηγορηθεί. Μου αρέσει ως παίκτης. Είναι ένας παίκτης που έδωσε πολλά. Ίσως ήταν ένα κακό αντανακλαστικό από μέρους μου που δεν τον πήρα τηλέφωνο, αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκε ένοχος.

Υπερασπίστηκα λίγο τον Μπενζεμά, ίσως να υπέφερε από αυτό και να μην το κατάλαβα καλά. Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτα. Η σκέψη μου είναι με αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λε Γκραέ στο AFP.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης