Χωρίς έγγραφα για τον κορωνοϊό είχαν μπει στην Τούμπα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια

Χωρίς έγγραφα για τον κορωνοϊό είχαν μπει στην Τούμπα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια

Η αστυνομία διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα σε βάρος των υπευθύνων του γηπέδου της Τούμπας, καθώς από τους τέσσερις συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ μόνο ένας είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοϊό! - Προανήγγειλε κυρώσεις από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

5443726
Δεν έφταναν στον ΠΑΟΚ οι σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει από την αθλητική δικαιοσύνη για τα όσα απαράδεκτα έκαναν οι οπαδοί του το βράδυ της Κυριακής στο φινάλε του αγώνα με τον Άρη, προέκυψε και νέο σοβαρό θέμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα διεξάγεται σε βάρος των υπευθύνων του γηπέδου της Τούμπας, που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους πιστοποιητικών για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού!

Από τους τέσσερις συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, μόνο ένας είχε πάνω του τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δεν είχαν απολύτως κανένα έγγραφο μαζί τους και φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν ότι αγνοούσαν ότι έπρεπε να ήταν εφοδιασμένοι με αυτά.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στους τρεις παραπάνω, εκτός από τις συνδεόμενες με τα επεισόδια κατηγορίες, επιπλέον κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών (285 ΠΚ).

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι των ελέγχων αναζητούνται για να συλληφθούν για το παραπάνω αδίκημα στο πλαίσιο του αυτοφώρου το οποίο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, ενώ θέση στο όλο ζήτημα πήρε και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος προανήγγειλε αυστηρές κυρώσεις κατά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Πλεύρης είπε «Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα. Συνεπώς εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας θα επιβληθούν και κυρώσεις για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων» για να προσθέσει:

Κλείσιμο
«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δύνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους αρκεί να είναι εμβολιασμένοι σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Όσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά αν είναι ή όχι εμβολιασμένος μπορείς να το τηρήσει και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις κυρώσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς».

Στο μεταξύ, οι συλληφθέντες, τρεις Έλληνες και ένας Σέρβος (ηλικίας 21 έως 40 ετών) παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη και αποφάσισε να μην τους αφήσει ελεύθερους. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να δικαστούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Διώκονται για βία στους αθλητικούς χώρους, απόπειρα σωματικών βλαβών, διατάραξη, βία κατά υπαλλήλων, ενώ, κατά περίπτωση, για οπλοκατοχή (όπως και για το παραπάνω αδίκημα που περιγράφεται στο άρθρο 285 του ΠΚ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης