ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Τεράστιο διπλό του Άρη, εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Δείτε βίντεο με τα επεισόδια

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1: Τεράστιο διπλό του Άρη, εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Δείτε βίντεο με τα επεισόδια

Μετά από 12 χρόνια ο Άρης κέρδισε πανάξια τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά ο αγώνας στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών του Δικεφάλου - Στο 90' από τη Θύρα 4 έπεσε βροχή από κροτίδες, φωτοβολίδες ενώ οπαδοί έκαναν και ντου στον αγωνιστικό χώρο με τον Σκωτσέζο διαιτητή Μάντεν να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για 40 λεπτά - Ο Δικέφαλος γλίτωσε την καταστροφή με την επανέναρξη του αγώνα

riots-0
Το ματς ήταν στο 92΄και ο Άρης με το γκολ του Μαντσίνι από το 41' κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη. Απέμεναν δύο ακόμη λεπτά αλλά οι ανεγκέφαλοι χούλιγκανς δεν έδωσαν καν την ευκαιρία στην ομάδα που λένε πως αγαπούν να διεκδικήσει έστω την ισοπαλία. Μπουκάλια, πέτρες, φωτοβολίδες και μετά ντου από την Θύρα 4. Ροντέο ο αγωνιστικός χώρος, μάχες με την αστυνομία και φυσικά διακοπή. Ο Ισραηλινός διαιτητής Ρόμπερτ Μάντεν έστειλε τους πάντες στα αποδυτήρια και εκεί έμειναν για περισσότερο από 40 λεπτά μέχρι να καθαρίσει ο αγωνιστικός χώρος και να αποχωρήσουν οι χούλιγκανς. Μετά οι δύο ομάδες βγήκαν ξανά στο γήπεδο, έπαιξαν για μερικά τυπικά δευτερόλεπτα και τέλος. Ο Άρης νίκησε, αλλά η ΑΛΗΤΕΙΑ θριάμβευσε!

Η διακοπή και τα επεισόδια στην Τούμπα! ΠΑΟΚ Άρης 0-1


Όμως για 92΄ είχαμε και αγώνα...

Έτσι ξεκίνησαν το ντέρμπι
Οι επιστροφές του Γιάννη Μιχαηλίδη και του Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού και στον Τόμας Μουργκ, επιλέγοντας τον Αυστριακό μέσο για το δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με δεδομένο το κακό πρόσωπο που έδειξε ο Ομάρ Ελ Καντουρί στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Σλόβαν.


Κλείσιμο
Δείτε βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα ΕΔΩ.

Ο Στέφαν Σβαμπ επέστρεψε κι αυτός στο βασικό σχήμα των «ασπρόμαυρων» δίπλα στον Γιάσμιν Κούρτιτς, ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μεταφέρθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης κι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είχε έναν πιο ξεκάθαρο ρόλο, αυτό του επιτελικού μέσου, πάνω στο χορτάρι.
Ο Άκης Μάντζιος έκανε πράξη όλα όσα σχεδίασε και δοκίμασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με την συνύπαρξη των Μπαντού Ντιαγέ, Τζέγκο και Λούκας Σάσα στη μεσαία γραμμή του Άρη. Στα μετόπισθεν δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, όπως αντίστοιχα και σ’ αυτά του ΠΑΟΚ.

Ο Ματέο Γκαρσία από την στιγμή που πήρε δύο προπονήσεις στα πόδια του ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων», αντί του Μπρούνο Γκάμα, ενώ στην άλλη πτέρυγα κινήθηκε ο Ντάνιελ Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης παρέμεινε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.


Ο Άρης είχε απαντήσεις στην πίεση του ΠΑΟΚ
Το ντέρμπι ξεκίνησε με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό, την μπάλα πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένη την κατοχή της μπάλας και τις στιγμές τους για να φτάσουν σ’ ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ ψηλά, την ίδια ώρα που το πλάνο του Μάντζιου ήταν να κρατάει σηκωμένο το χειρόφρενο και να ψάχνει την κόντρα. Ήξερε ότι οι «ασπρόμαυροι» είναι ευάλωτοι, θα έκαναν κάποιο λάθος και το σχέδιο του δούλεψε. Κι από την στιγμή που ο Κουέστα έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς (19’) κρατώντας το μηδέν, όλα πήγαιναν πρίμα για τους «κιτρινόμαυρους».


Πήρε κεφάλι στο σκορ με Μαντσίνι
Με τον Εντιαγιέ να είναι μια ομάδα μόνος του στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Γκαρσία να βρίσκει τρόπους να κουβαλάει την μπάλα από τα άκρα, ο Άρης πάτησε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη. Στο πρώτο λάθος (από τον Ζίβκοβιτς) ο Καμαρά πέταξε την σπουδαία ευκαιρία στα σκουπίδια (17’), αλλά δεν έγινε το ίδιο και στο 41ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» έκλεψαν την μπάλα από τον Σφιντέρσκι, ο Εντιαγέ έκανε σπουδαία ενέργεια και ο Μαντσίνι με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1.


Η Τούμπα «πάγωσε» και παράλληλα οι πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του να ανέβει μεγάλη ανηφόρα στο δεύτερο μέρος. Ο Άρης ήταν ανώτερος στο πρώτο μισό του ντέρμπι, δίκαια έπαιρνε αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα του αγώνα. Απέναντι του είχε μια ομάδα άκρως προβληματική στη μεσαία γραμμή, με εξαφανισμένους τους Κούρτιτς και Σβαμπ, αργή στο τρανζίσιον και αδυναμία να βγάλει σωστά την μπάλα από την άμυνα της.


«Πολιορκία» του ΠΑΟΚ δίχως αποτέλεσμα

Η είσοδος του Ελ Καντουρί, αντί του Μουργκ, ήταν η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου, με τον Άρη να παραμένει στο μισό γήπεδο με στόχο να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να ψάχνει την κόντρα, όπως συνέβη με τον Καμαρά στο 57’, γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να βγει και να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας ο Λουτσέσκου έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές, έβγαλε τον κακό Σβαμπ και πέρασε τον Μιτρίτσα, άλλαξε και τον φορ περνώντας στο ματς τον Άκπομ.
Η «πολιορκία» της εστίας του Κουέστα συνεχιζόταν με τον Κούρτιτς στο 68’ να βλέπει τον τερματοφύλακα του Άρη να διώχνει ενστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ. Οι «κίτρινοι» είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα γι’ αυτό ο Μάντζιος πέρασε στο ματς αρχικά τον Γκάμα αντί του σκόρερ Μαντσίνι και λίγο αργότερα τους Ματίγια και Μάνο αντί των Εντιαγέ και Καμαρά, που ό,τι είχαν να δώσουν, το είχαν δώσει.


Το 0-1 κρατούσε τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς, όμως τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν δραματικά για τους παίκτες του. Το σχέδιο του Μάντζιου, αν και υπήρχαν στιγμές που οι ποδοσφαιριστές του πιέστηκαν, είχε πιάσει.

Εισβολή και διακοπή. Όλα αυτά μέχρι το 92’ και την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ από τη Θύρα 4 στον αγωνιστικό χώρο που οδήγησε σε μάχες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τη διακοπή του αγώνα. Μετά από περίπου 40 λεπτά βγήκαν ξανά οι παίκτες και των δύο ομάδων και έπαιξαν περίπου 2 λεπτά απλά για να ληξει το ματς.


MVP: Ο Εντιαγέ ήταν απολαυστικός και ο κορυφαίος του Άρη μέχρι που ξέμεινε από δυνάμεις


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλο παιχνίδι από Γκαρσία και τον Καμαρά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σβαμπ ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Η εισβολή των χούλιγκανς έβαλε ταφόπλακα στον ΠΑΟΚ

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Σκοτσέζος Ρόμπερτ Μάντεν ήθελε να μην σφυρίξει αρκετά, άφησε το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης όχι μόνο κέρδισε μετά από έντεκα χρόνια στην Τούμπα, αλλά με τη δικαιότατη νίκη του κατάφερε και έβαλε επιπλέον μπελάδες στον ΠΑΟΚ.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκιμ (61’ Άκπομ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Εντιαγέ (74’ Ματίγια), Τζέγκο, Σάσα, Γκαρσία, Μαντσίνι (67’ Γκάμα), Καμαρά (74’ Μάνος).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης