Super League 1, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Τιμωρός Μακέντα και νέο τρίποντο- Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Τιμωρός Μακέντα και νέο τρίποντο- Δείτε τα γκολ

Mε δυο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα (53' πεν, 66') από ισάριθμα σφάλματα του Διαμαντή Χουχούμη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ

5443548
Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορά ξεκίνησε φετινό παιχνίδι χωρίς τον Ρούμπεν στο αρχικό σχήμα, με τον Ισπανό αμυντικό μέσο να μένει εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Σάρλια με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. O Αλεξανδρόπουλος σε ρόλο αμυντικού, έχοντας μπροστά του τον Βιγιαφάνιες και τον Μαουρίσιο. Στο ένα φτερό της επίθεσης ο Αϊτόρ, στο άλλο ο Βιτάλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg1ny7od5bcx-sf)


Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στη Λεωφόρο, παρατάχθηκε με τον Μελίσσα στην εστία. Αριστερός μπακ ο Χουχούμης, δεξιός ο Αποστολάκης και ο Αντούνες με τον Κορνέλιους οι δύο στόπερ. Φλόρες και Τσιγγάρας οι δύο αμυντικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Μόρσει, δεξιός ο Μπαρμπόσα, ο Ντουάρτε σε ελεύθερο ρόλο και... φουνταριστός ο Καρέλης.

Ο Μελίσσας είχε τις… απαντήσεις
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα, τον Παναιτωλικό να ξεκινά την άμυνα του από την μεσαία γραμμή και να προσπαθεί να παίξει άμεσο ποδόσφαιρο και το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει ένα πολύ καλό δεκάλεπτο(20’-30’), στο οποίο δημιούργησε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Νίκος Μελίσσας, είχε σε όλες σωστές αντιδράσεις σπουδαίες επεμβάσεις.

Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 15᾽ όταν μετά από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Αποστολάκη από δεξιά, ο Καρέλης μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε προς την εστία αλλά ο Μπρινιόλι με μεγάλη απόκρουση έσωσε την εστία του Τριφυλλιού.

Στο καλό του δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έβγαλε συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες(ειδικά από τα αριστερά), αλλά του έλειψαν οι εκτελέσεις εκείνες που θα έστελναν την μπάλα στο πλεκτό. Ο Μακέντα στο 22’ με κεφαλιά, ο Αϊτόρ στο 28᾽ στο τετ α τετ μετά από φανταστική μπαλιά του Βιγιαφάνιες και ο Κότσιρας ένα λεπτό αργότερα, είδαν τον Μελίσσα να κατεβάζει ρολά και να κρατά το μηδέν για τον Παναιτωλικό. Στο υπόλοιπο διάστημα του σαρανταπενταλέπτου, το Τριφύλλι πίεζε, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα μέχρι και έξω από την περιοχή αλλά εκεί οι επιλογές των παικτών του Γιοβάνοβιτς δεν ήταν αυτός που έπρεπε, για να έφτιαχνε περισσότερες ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός.

Είπε «ευχαριστώ» στα δώρα και καθάρισε νωρίς!
Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το πέτυχε στο δεύτερο. Η διάθεση του Αϊτόρ να κυνηγήσει μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά και το παιδικό λάθος του Χουχούμη έφεραν το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στο 53’. Ο Φεντερίκο Μακέντα από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε και έβαλε μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι. Στο πρώτο… δώρο, το Τριφύλλι δεν χαρίστηκε και το ίδιο έκανε και στο δεύτερο.

Ο Χουχούμης στο 66’ γλίστρησε εκτός περιοχής, ο Μαουρίσιο πήρε την μπάλα και με εξαιρετικά καθαρό μυαλό, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μακέντα που σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-0 και έβαλε στέρεες βάσεις νίκης για την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια κατέβασε ρυθμό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς ενόψει Βόλου και ο Παναιτωλικός που δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο, με το Τριφύλλι να σπαταλά πρόχειρα κάποιες καλές στιγμές που είχε και για τρίτο γκολ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, οι πράσινοι έκαναν το… καθήκον τους και πλέον κοιτάζουν το παιχνίδι Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός έκανε κι απόψε το… καθήκον του όπως και στο ματς με την Λαμία. Σκόραρε δύο γκολ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο τρίποντο. Εξαιρετική η εκτέλεση πέναλτι, σχεδόν άπιαστη, είχε εύκολο έργο στο δεύτερο αλλά ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Με τον τραυματισμό του Καρλίτος και του Ιωαννίδη, είναι πολύ ευχάριστη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η εικόνα του Μακέντα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λούκας Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ. Ο Αργεντινός ήταν και πάλι εξαιρετικός, πέρασε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, είχε μερικές υπέροχες μεταβιβάσεις όπως εκείνη στο τετ α τετ του Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ μπορεί να μην σκόραρε σε εκείνη την φάση, μπορεί σε κάποιες στιγμές να έπρεπε να έχει καλύτερες επιλογές αλλά του πιστώνεται απόψε κάτι πολύ σημαντικό: Κυνήγησε μια… πεθαμένη φάση, πήρε το πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να προηγηθεί.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Διαμαντής Χουχούμης. Ο αριστεροπόδαρος μπακ του Παναιτωλικού ήταν ο μοιραίος της ομάδας του. Υπέπεσε σε ένα ανοήτο ποδοσφαιρικά πέναλτι στον Αϊτόρ ενώ στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού γλιστράει έξω από την περιοχή της ομάδας του και δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Η ΓΚΑΦΑ: Το παιχνίδι θα είχε σίγουρα διαφορετική εικόνα αν ο Νίκος Καρέλη στην μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Παναιτωλικού στο 15´ ήταν εύστοχος. Ο Έλληνας στράικερ σούταρε σε ένα σημείο που ο Μπρινιόλι χάρη στην πολύ καλή του τοποθέτηση, βρήκε αντίδραση και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Ανδρέας Γκάμαρης, έκανε κατάχρηση σφυρίγματος απόψε στη Λεωφόρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και απέτρεψε το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό. Σε κάποιες περιπτώσεις θύμιζε διαιτητή… μπάσκετ. Δεν είδε σε ροή αγώνα το πέναλτι του Χουχούμη πάνω στον Αϊτόρ και χρειάστηκε η παρέμβαση του Παπαδόπουλου από το VAR για να υποδειχθεί το πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος, πήρε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Μετά το διπλό επί της Λαμίας, νίκησε τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και το γεγονός πως… καθάρισε από το 66᾽ του έδωσε την δυνατότητα να κατεβάσει ρυθμό και να κάνει διαχείριση ενόψει του ματς Κυπέλλου την Τετάρτη κόντρα στον Βόλο. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και δίκαια έφτασαν στο τρίποντο.

Πηγή:www.gazzetta.gr
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2065701/panathinaikos-panaitolikos-2-0-vids
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης