Super League 1, ΟΦΗ - Ιωνικός 2-1: Με σπασμένα φρένα στην 4άδα - Δείτα τα γκολ

Super League 1, ΟΦΗ - Ιωνικός 2-1: Με σπασμένα φρένα στην 4άδα - Δείτα τα γκολ

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπρου στο 90' έκανε την διαφορά στο «Γεντί Κουλέ» - Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη (τρίτη σερί) με 2-1 κόντρα στον Ιωνικό και πλέον βρέθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα - Γκολάρες από Γκαγιέγκος και Άοσμαν!

5442902
Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε σήμερα (28/11) στον αγώνα της Κρήτης, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Ιωνικού και εδραιώθηκε σε τροχιά play off. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο φινάλε και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι.

Ο Νίκος Νιόπλιας με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ τους Μαρινάκη, Διαμαντή, Βούρο, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Ντε Γκουζμάν, Γκαγιέγος εσωτερικούς, τους Λάμπρου, Τοράλ στα άκρα και τον Φαν Ντάινεν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Δημήτρης Σπανός είχε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντσες στα στόπερ, τον Μύγα δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Ντάλσιο, Κιάκο, Αοσμαν στον άξονα και τους Λενίς, Μάναλη στα φορ.


Κατοχή ο ΟΦΗ, μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Ντάινεν
Σέντρα στο ματς και οι δύο ομάδες έστειλαν το... μήνυμα στο πώς θέλουν να προσεγγίσουν το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάρουν την κατοχή και να μείνουν ψηλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Στο πρώτα 20 με 25 λεπτά η ζυγαριά ... έγειρε υπέρ των Κρητικών. Το ματς παίζονταν, ως επί το πλείστον, στο μισό του Ιωνικού, στο 5' ο Φαν Ντάινεν «φλέρταρε» με το γκολ όταν βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη αλλά ο 27χρονος γκολκίπερ του είπε «όχι», ενώ και οι Λάμπρου, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ θέλησαν επίσης να φανούν απειλητικοί.


Κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα ο Ιωνικός, «κέρβερος» ο Επασί
Κλείσιμο
Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, ανασταλτικά κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους και παράλληλα έβγαιναν με (πολλές) αξιώσεις στην κόντρα. Ωστόσο... έπεσαν πάνω στον Επασί. Ο 28χρονος πορτιέρε αντέδρασε σωστά στα σουτ των Αοσμαν (33'), Κιάκου (34') και κυρίως του Μάναλη (39') σε αντίστοιχες αντεπιθέσεις του Ιωνικού, που μάλιστα είχαν και ορισμένες ακόμη επικίνδυνες «επισκέψεις» στην περιοχή του που δεν έβγαλαν on target τελική (π.χ. με τον Λένις ή τη σέντρα του Κιάκου που «μπερδεύτηκαν» Μάναλης, Αοσμαν). Ο Ιωνικός άπλωνε όμορφα το παιχνίδι του, ενώ σε αυτό το διάστημα ο ΦΗ απείλησε μόνο μία φορά σε στατική μπάλα με τον Βούρο (38').

«Βολίδα» του Γκαγιέγος για το 1-0
Υπό αυτές τις συνθήκες όλα έδειχναν πως στην ανάπαυλα δεν θα είχαμε σκορ, αλλά στο 43' ο Γκαγιέγος άλλαξε τα δεδομένα. Ο Χιλιανός είδε την μπάλα να του στρώνεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα ξερό σουτ στο σκάσιμο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ,

Ομορφο γκολ του Αοσμαν για το 1-1

Θεωρητικά το χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ θα έπρεπε να αλλάξει και την ψυχολογία των «μονομάχων», όμως η έναρξη του δεύτερου μισού βρήκε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν «δυνατά». Ο Αοσμαν απείλησε δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του ρέφερι και λίγο αργότερα (48') ο Σύριος έφερε το ματς στα ίσα όταν «κατέβασε» την μπάλα και με όμορφο σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Επασί. Ο Ιωνικός έφερε άμεσα το παιχνίδι στα ίσα και ουσιαστικά τότε... ξεκίνησε από την αρχή.

3-5-2 οι γηπεδούχοι μετά το 58'
Ο χρόνος κυλούσε, οι Κρητικοί δεν έβρισκαν χώρους και στο 58' προχώρησαν σε... σαρωτικές αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη. Με 3-5-2 πια (Γιάννου, Λάμπρου φορ) πήραν τα ηνία και μετέφεραν το ματς στο μισό των αντιπάλων τους, οι οποίοι όμως εξακολουθούσαν να βγαίνουν στην κόντρα. Σε αντίθεση όμως με το πρώτο μισό δεν «έφτιαχναν» μεγάλες ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό των πολλών κενών που υπήρχαν μεταξύ των γραμμών του ΟΦΗ ήταν πως στο 62' ο Μύγας πήρε την μπάλα στο δεξί άκρο της άμυνάς του, βγήκε στο τρανζίσιον, διέσχισε όλο το γήπεδο καθώς πήρε και 1-2 «κόντρες» και έκανε τη λόμπα έξω από τα καρέ του Επασί, που έδιωξε σε κόρνερ.

Το πέναλτι του Λάμπρου «έκρινε» το ματς
Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι Κρητικοί έπαιξαν φουλ επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «διαφυλάξουν» το 1-1, οι γηπεδούχοι έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή τους αλλά δεν δημιουργούσαν τη μεγάλη φάση (ως αλλαγή για τον ΟΦΗ έπαιξε μετά τον Γενάρη ο Τσιλιανίδης) και γίνονταν μία «μάχη». Που κρίθηκε τελικά στο 90', με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάμπρου. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Γιάννου από τον Τσιγκρίνσκι, όταν το VAR ενημέρωσε τον ρέφερι Περράκη να δει τη φάση και μόλις το έπραξε έδειξε την άσπρη βούλα.

MVP: Ο Επασί. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο πρώτο μισό και χάρις στις επεμβάσεις του οι Κρητικοί πήγαν με το μηδέν παθητικό στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης