Super League 1, Ολυμπιακός–Βόλος 2-1: Πήρε το θρίλερ με γκολ-μαγεία του Βαλμπουενά

Super League 1, Ολυμπιακός–Βόλος 2-1: Πήρε το θρίλερ με γκολ-μαγεία του Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +6 από τη 2η θέση μετά τη δύσκολη νίκη του επί του εξαιρετικοί Βόλου - Το σκορ ήταν 0-0 μέχρι το 84' με τον Βόλο να χάνει πέναλτι στο 10' - Στο 85' ο Ελ Αραμπί με πέναλτι το 1-1, αλλά στο 88' ο Φαν Φέρτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 - Στο 90'+1 ο Βαλμπουενά με μαγική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό το 2-1

5442842
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Βόλο, αλλά σε ένα ακόμη παιχνίδι βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Επικράτησε 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 90'+1' και μετά από έντεκα ματς μετρά εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους με Εμβιλά και Λόπες, έχασε πέναλτι ο Φαν Βέερτ στο 0-0. Το σκορ είχε ανοίξει στο 85' ο Αραμπί με πέναλτι και ισοφάρισε στο 88' ο Φαν Βέερτ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα ΕΔΩ.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Λαλά, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, ενώ στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση οι Σενεγαλέζοι Μπα και Σισέ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Στο δεξί φτερό έπαιξε ο Λόπες, στο αριστερό ο Ροντρίγκες, ενώ ο Αγκιμπού αγωνίστηκε πίσω από τον Τικίνιο.

Ο Βόλος παρατάχθηκε με 4-1-3-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κλέιμαν. Η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά απαρτίστηκε από Πουρίτα, Ρομέρο, Ρινέρ και Φεράρι. Κόφτης ήταν ο Σοάρες, εσωτερικοί μέσοι οι Μπαρτόλο και Ρεγκατέν, μπροστά τους ο Ορός και στην κορυφή ο Φαν Φέερτ με τον Ροσέρο.


Απέκρουσε πέναλτι ο Βατσλίκ

Κλείσιμο
Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο Αραμπί, Μαντί Καμαρά, Μασούρα και υποχρεωτικά τον τραυματία Παπασταθόπουλο. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 3' με την εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη και στο 4' με το άστοχο σουτ του Ρόνι Λόπες από κοντά, ώσπου στο 9' ο Βατσλίκ ανέτρεψε τον Ρεγκατέν. Ο Μαροκινός είχε κινηθεί στην πλάτη του Σισέ, ενώ ο Λαλά δεν πρόλαβε να τον «πιάσει» για να του κλέψει τη μπάλα. Στο 10' ο Βατσλίκ έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε, ενώ η κεφαλιά του Ολλανδού που πήρε το ριμπάουντ πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Tα δύο δοκάρια και οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Μαρτίνς πέρασε αριστερά τον Ρόνι Λόπες και δεξιά τον Ροντρίγκες. Στο 18' ο πρώτος εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και ακολούθως στο σώμα του Κλέιμαν. Μπουχαλάκης, Σισέ και Ρόνι Λόπες διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία, όταν το σουτ του Λόπες έξω από την περιοχή χτύπησε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ.


Ο Αγκιμπού Καμαρά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, αυτή τη φορά έκανε εύκολα λάθη και πάσες που είχαν αποδέκτη το... κενό. Ρόνι Λόπες και Ροντρίγκες προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του Βόλου, όπως στο 37' όταν ο Πουρίτα με σπουδαίο τάκλιν έκοψε την πάσα του Γκάρι για τον Λόπες, που θα έβγαινε απέναντι από τον Κλέιμαν. Ή και στο 39', όταν ο Σοάρες απέτρεψε το 1-2 του Αγκιμπού με τον Γκάρι.

Το 45λεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει 55% ποσοστό κατοχής μπάλας, δύο δοκάρια και επτά τελικές, τη στιγμή που ο Βόλος είχε φτάσει τις πέντε τελικές.

Η τριπλή αλλαγή του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μαντί μπήκε στη θέση του Αγκιμπού, ο Μασούρας αντικατέστησε τον Ροντρίγκες και ο Ανδρούτσος τον Λαλά. Ο Μασούρας πήγε στο αριστερό φτερό, ο Λόπες στο δεξί και ο Μαντί πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο. Τα λεπτά περνούσαν και παρά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να παράξει τελική άξια αναφοράς. Στο 56' ο Φαν Βέερτ σκόραρε από αντικανονική θέση και καταλογίστηκε οφσάιντ, ενώ στο 60' μπήκε ο Βαλμπουενά αντί του Λόπες μήπως και παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο οι γηπεδούχοι. Στο 70ό λεπτό η κεφαλιά του Τικίνιο έφυγε εκτός εστίας, την ίδια ώρα που ο Βόλος αμυνόταν σωστά, είχε κυρίως στο μυαλό του πώς θα κλείσει τους χώρους, αλλά όταν του δινόταν η ευκαιρία δεν δίσταζε να βγει μπροστά για να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Σκόραρε με πέναλτι ο Αραμπί, απάντησε ο Φαν Βέερτ
Στο 71' μπήκε στον αγώνα ο Αραμπί αντί του Εμβιλά και η διάταξη του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε σε 4-4-2, με τον Μασούρα αριστερά και τον Βαλμπουενά δεξιά. Μέχρι το 80' οι γηπεδούχοι απλώς είχαν τη μπάλα. Την κυκλοφορούσαν σε αργό τέμπο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν. Στο 80' ο Ρέαμπτσιουκ ανατράπηκε από τον Ρομέρο και ο Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι. Η εκτέλεση από τον Αραμπί καθυστέρησε, καθώς οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν προς τον ρέφερι ότι χτυπήθηκε ένα μέλος του πάγκου τους. Εντέλει στο 85' ο Αραμπί σκόραρε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0.

Ο Βόλος δεν τα έβαψε μαύρα και τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Φαν Βέερτ. Ο Ρομέρο έκανε σουτ έξω από την περιοχή, κόντραρε στον Μπα, στρώθηκε στον Ολλανδό φορ του Βόλου, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Ο Βαλμπουενά έδωσε τη νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Οκτώ λεπτά καθυστερήσεων έδειξε ο 4ος Αλέξανδρος Τσακαλίδης και στο 90' ο Ρέαμπτσιουκ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση η οποία ήταν αριστοτεχνική. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους. Έστω και χωρίς να πείσει ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το τρίποντο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Λαλά (46'Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71' Αραμπί) - Α. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Λόπες (60' Βαλμπουενά) - Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν - Πουρίτα (59' Γκιουλέν), Ρινέρ, Ρομέρο, Φεράρι - Σοάρες (66' λ. τρ. Τσοκάνης) - Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ορός (74' Νίνης) - Φαν Φέερτ, Ροσέρο (75' Βοϊτκόφσκι).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 90.000 πολίτες εμβολιάζονται κάθε μέρα, εκτιμήσεις για τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους

Viral βίντεο με τον παπα-Νικόλα να δίνει ρέστα και... μία μούτζα κατά των αντιεμβολιαστών

Στην Ελλάδα το μοναδικό αναδιπλούμενο υψηλής τεχνολογίας υδροπλάνο στην Ευρώπη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης