Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-0: Όλα στο... μηδέν

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-0: Όλα στο... μηδέν

 O Aπόλλωνας ήθελε τη νίκη-ανάσα για να ξεκολλήσει από τον βαθμολογικό βυθό της  Super League 1 αλλά στο πρώτο ημίχρονο... έπεσε πάνω στον Γκαραβέλη, το δεύτερο θα «ξεχαστεί» πολύ γρήγορα και έτσι οδηγηθήκαμε στο 0-0

5441870
Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (27/11) ντέρμπι της ουράς, όπου Απόλλων Σμύρνης και Λαμία «έμειναν» στο 0-0. Ετσι οι γηπεδούχοι άφησαν μόνο τελευταίο τον Ατρόμητο (+1), ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο «+3» από εκείνους που βρίσκονται στη θέση των μπαράζ.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο γκολκίπερ Θανάσης Γκαραβέλης που για όσους θυμούνται πριν από περίπου 1 χρόνο στο ίδιο γήπεδο, τη Ριζούπολη, είχε κάνει ξανά μία πολύ καλή εμφάνιση ως παίκτης του Βόλου. Τώρα «σταμάτησε» τον Απόλλωνα με τη φανέλα της Λαμίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg0td5e9edfl-sf)


Ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Κότσαρη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Αλβες, Λισγάρα, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα στον άξονα με τον Λιθουανό να έχει περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, τους Τσιλούλη, Παμλίδη στα άκρα και το Ιωαννίδη φορ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Μαζουλουξή, Αντέτζο, Τζανετόπουλο στα στόπερ, τον Προβυδάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Ανχελ Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Γκέντζογλου στον άξονα και τους Τιρόνε, Ελευθεριάδη κοντά στον φορ Αραμπούλι.


Κλείσιμο
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ (θα το δούμε παρακάτω), όμως πρέπει να σημειωθεί πως είχε... πολύ τακτική. Η φιλοσοφία των γηπεδούχων ήταν να πιέσουν, ενώ μετά το ημίωρο είχαν «γυρίσει» τη διάταξή τους σε 4-4-2, με τους Παμλίδη, Ιωαννίδη φορ και τους Φαν Λα Πάρα (αντικατέστησε στο 15' τον τραυματία Τσιλούλη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο και θα κάνει εξετάσεις), Σλίβκα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ξεκίνησαν με ένα 3-4-2-1, αλλά πολλές φορές «γύρναγαν» σε 3-5-2, καθώς ο Ελευθεριάδης έπαιζε κοντά στον Αραμπούλι και «έψαχνε» τον κενό χώρο.

Πολλές στατικές μπάλες ο Απόλλων, ο Γκαραβέλης «κατέβασε » ρολά
Σέντρα λοιπόν στο ματς και με το «καλημέρα» η «Ελαφρά Ταξιαρχία»... έδωσε το στίγμα της. Πρέσαρε ψηλά, κέρδισε πολλές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ των φιλοξενούμενων και ήταν πιο δραστήρια. Ομως... έπεσε πάνω στον Γκαραβέλη. Ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε στο 5' την «καρφωτή» κεφαλιά του Αλβες (ο Ιωαννίδης που πήρε το «ριμπάουντ» αστόχησε από κοντά) και στο 42' έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Λισγάρα. Και οι δύο φάσεις ήταν σε στημένα και σε χτυπήματα του Ντεντάκη, ενώ ευρύτερα ο 29χρονος πορτιέρε είχε σωστές τοποθετήσεις όποτε χρειάστηκε να επέμβει (π.χ. σουτ Λα Πάρα&κοντινή κεφαλιά Παμλίδη).

Απείλησε με Προβυδάκη, Αραμπούλι η Λαμία
Η Λαμία από την πλευρά της περιορίστηκε, κυρίως στα πρώτα 20 με 25 λεπτά, σε παθητικό ρόλο και ύστερα άρχισε να ισορροπεί. Ανασταλτικά είχε... πολύ δουλειά στις (αρκετές) στατικές φάσεις των γηπεδούχων, ενώ και εκείνη σε αντίστοιχη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, όταν ο Προβυδάκης στο 24' εκτέλεσε έξυπνα ένα μακρινό φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ (βρήκε και την εξωτερική πλευρά του δοκαριού). Πάντως θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, καθώς στο 45'+4' (δευτερόλεπτα πριν το φινάλε) ο Τιρόνε έπαιξε κάθετα για τον Αραμπούλί που σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κοτσαρης σταμάτησε την πορεία της μπάλας και ο Αλβες απομάκρυνε.


«Φλύαρη» κατοχή στο δεύτερο μισό για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»
Εναρξη στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, αλλά... ως εκεί. Προφανώς η βροχή που έπεφτε επηρέασε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, ωστόσο η ουσία ήταν πως στη Ριζούπολη είχαμε πάει σε σετ παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Παρά την είσοδο των Μαρτίνες, Σαχλί η μεσοεπιθετική εικόνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν άλλαξε («έχασε» και τον Ντεντάκη με τραυματισμό και στο δεξί άκρο της άμυνας πέρασε ο Παπαγεωργίου που είναι επιθετοκογενής) και αρkούνταν σε μία «φλύαρη» κατοχή. Μετά το 80' «εγκαταστάθηκε», σε μεγάλο βαθμό, στο μισό των φιλοξενουμένων, ωστόσο δεν απείλησε ουσιαστικά.



Οι φιλοξενούμενοι «έψαχναν» την κόντρα, αλλά δεν τη βρήκαν
Η Λαμία από την πλευρά ήταν σαφές που «έψαχνε» την κόντρα και σε αυτή την κατεύθυνση αποσκοπούσε η είσοδο των Ρόμανιτς, Νούνιες μετά το 60', οπότε και «φρέσκαρε» την ενδεκάδα της από τα χαφ και μπροστά, Ο πρώτος είναι γρήγορος, ο δεύτερος «έχει» την κάθετη, όμως ούτε και εκείνη κατάφερε να βάλει «δύσκολα» στον αντίπαλο γκολκίπερ.


MVP: Ο Γκαραβέλης. Ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και αποτέλεσε τον κύριο λόγο που το ματς δεν είχε σκορ. Με χάι λάι του τις επεμβάσεις του στην κεφαλιά του Αλβες και το σουτ του Λισγάρα.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης