Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 6-2: Έπαιζε... Playstation ο Σονί με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 6-2: Έπαιζε... Playstation ο Σονί με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ

Με τον διαστημικό Σονί να πετυχαίνει δύο καταπληκτικές γκολάρες και να βγάζει ισάριθμες ασίστ στον Ρεγκίς, ο τρομερός Αστέρας σκόρπισε με 6-2 τον (ξανά προβληματικό) Ατρόμητο που  παραμένει ουραγός στη  Super League 1

5441483
Ο Αστέρας ήταν υπερηχητικός και διέλυσε με 6-2 τον Ατρόμητο για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Όσα γκολ είχε βάλει σε δέκα παιχνίδια η ομάδα της Αρκαδίας, τα έβαλε σε αυτό το ματς. Δύο γκολ και δύο ασίστ ο Σονί, δύο γκολ ο Ριέρα και δύο ο Ρεγκίς (οι δύο τελευταίοι μπήκαν στον αγώνα ως αλλαγές).

Δείτε τα γκολ ΕΔΩ.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Αστέρας ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτίστηκε από Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο και Αλβαρες. Κανελλόπουλος και Βαλιέντε ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Δεξιός εξτρέμ ο Τιλίκα, αριστερός ο Σίτο και ο Σονί πίσω από τον Μπενίτο.

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 3-5-2. Με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα των στόπερ απαρτιζόταν από Στρούγγη, Παπαδόπουλο και Γκαλβάο. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Καστεγιάνο, τη δεξιά ο Κιβρακίδης, στον άξονα πήραν θέση οι Χαρίσης, Σάλομον και Βασιλαντωνόπουλος. Στη γραμμή κρούσης κοντά στον Κουλούρη πήρε θέση ο Μουνίθ.

Πο - πο ένας Σονί
Κλείσιμο
Αν δεν ξέρατε καλά ποιος είναι ο Σονί, μετά τον αγώνα του Αστέρα κόντρα στον Ατρόμητο ίσως να τον μάθατε καλύτερα. Ο 23χρονος Καμερουνέζος κυνηγός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης». Ο πρώην επιθετικός της Μπορντό, της Ζιρόνα, της Εσπανιόλ Β, της Βιγιαρεάλ Β και της Θέλτα Β «ζάλισε» τον Στρούγγη στο 7' και με καταπληκτικό αριστερό σουτ έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες. Ο Ατρόμητος ακόμα και μετά το γκολ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν στο 11' τον Σίτο με τραυματισμό (μπήκε στη θέση του ο Ριέρα). Η ομάδα του Ράσταβατς κυκλοφορούσε με ωραίο τρόπο τη μπάλα και ειδικά στο 16' ο τρόπος που έφτασε στα αντίπαλα δίχτυα ήταν υποδειγματικός, αν και το τέρμα του Μπενίτο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο παίκτης που αντικατέστησε τον Σίτο, ο Ριέρα, ήταν αυτός που έγραψε το 2-0 για την ομάδα της Τρίπολης. Ο Ισπανός τροφοδότησε τον Καρμόνα, ο δεξιός μπακ του ξαναπέρασε τη μπάλα κι εξτρέμ του Αστέρα με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιαννιώτη.


Άλλαξε διάταξη ο Ατρόμητος
Ο Γκουτσίδης από τον πάγκο άλλαξε τον σχηματισμό του Ατρόμητου σε 4-4-2. Πλέον αριστερός μπακ ήταν ο Γκαλβάο και αριστερός χαφ ο Καστεγιάννο. Δεξιός μπακ ο Κιβρακίδης και δεξιός χαφ ο Βασιλαντωνόπουλος. Παπαδόπουλος - Στρούγγης οι στόπερ, Σάλομον και Χαρίσης οι κεντρικοί μέσοι, Μουνίθ και Κουλούρης στην κορυφή. Ο τελευταίος έκανε εξαιρετικό ανάποδο ψαλιδάκι στο 27' από σέντρα του Κιβρακίδη, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ήταν η πρώτη φορά που τροφοδοτούνταν ο στράικερ των φιλοξενούμενων.

Το πρόβλημα των «κυανόλευκων», πάντως, δεν λύθηκε. Συνέχισαν να είναι ασύνδετοι, να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν. Στο 37' το πλασέ του Σονί μπλόκαρε ο Γιαννιώτης, όχι όμως και το υπέροχο σουτ που επιχείρησε στο 41' έξω από την περιοχή, πάλι με το αριστερό. Το 3-0 ήταν γεγονός, σε τέσσερις τελικές του Αστέρα μέχρι εκείνο το σημείο.

Ξαναμπήκε στο ματς με γκολάρα του Μουνίθ
Ο Ατρόμητος με πολλά αμυντικά προβλήματα και με αδυναμία παραγωγής φάσεων απείλησε στο 44' με σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή και δεξιά. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο μισό θα ολοκληρωθεί με το εξαιρετικό 3-0 του Αστέρα, οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς με έναν απίθανο τρόπο. Το δεύτερο σουτ του Μουνίθ έξω από την περιοχή στο 45λεπτο ήταν φοβερό. Η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα του Τσιφτσή και το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον...

Μπήκε στο 62' και έβαλε δύο γκολ στο 65' και στο 67'
Ο Γκουτσίδης αποφάσισε να αλλάξει για τρίτη φορά διάταξη. Με την είσοδο του Ντένιτς αντί του Καστεγιάνο, το 4-4-2 έγινε 4-3-3. Μεσαία γραμμή με Σάλομον, Ντένιτς και Χαρίση, επιθετική με Μουνίθ, Κουλούρη και Βασιλαντωνόπουλο. Ο Ατρόμητος άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα, με ανεβασμένο τον Μουνίθ και τον Χαρίση να δίνει μπόλικες μάχες στη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά όμως άλλαξαν από τη στιγμή που ο Ράσταβατς πήρε την απόφαση να ρίξει στο ματς τον Ρεγκίς αντί του Μπενίτο, στο 62'. Ο Ισπανός πέρασε δεξιά, ο Σονί στην κορυφή αντί του Μπενίτο, ο Τιλίκα πήγε δεξιά και ο Ριέρα σε θέση «10». Τρία λεπτά μετά την είσοδό του ο Ρεγκίς έγραψε το 4-1. Ο Σονί του πέρασε τη μπάλα κάθετα κι εκείνος με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 65'. Δύο λεπτά μετά, το ίδιο σκηνικό. Κάθετη πάσα του Σονί στο ίδιο σημείο, ο Ρεγκός έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Παπαδόπουλου, «κρέμασε» τον Γιαννιώτη και κατέληξε στα δίχτυα (5-1).


Μείωσε με Κουλούρη ο Ατρόμητος, εξάρα με Ριέρα ο Αστέρας
Ο Ατρόμητος όχι μόνο δέχτηκε πέντε γκολ, στο 80' έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Γκαλβάο είχε δεχτεί κίτρινη στο 54', δέχτηκε άλλη μία στο 80' επειδή σώριασε στο έδαφος τον Ριέρα και αποβλήθηκε. Αν και με παίκτη λιγότερο, οι Περιστεριώτες βρήκαν δεύτερο γκολ, με αριστερό σουτ του Κουλούρη έξω από την περιοχή, από πάσα του Μουνίθ. Ο Αστέρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Ρεγκίς στο 90'+2' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ολοκληρώσει το χατ τρικ και ό,τι δεν πέτυχε αυτός, το σημείωσε ο συμπατριώτης του Ριέρα με κεφαλιά από σέντρα του Βαλιέντε. Το 6-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Σονί. Ο Καμερουνέζος επιθετικός ήταν το κάτι άλλο. Έβαλε δύο φοβερά γκολ, μοίρασε δύο ασίστ. Έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και αναμφίβολα ήταν το πρόσωπα της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Ριέρα και Ρεγκίς μπήκαν στον αγώνα ως αλλαγές και έβαλαν από δύο γκολ. Οι δύο Ισπανοί ήταν εξαιρετικοί, ουσιαστικοί και τα τελειώματά τους ήταν όλα τα λεφτά.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η ανασταλτική λειτουργία του Ατρόμητου ήταν για... κλάματα. Ειδικά το κέντρο της άμυνας υστέρησε σε μεγάλο βαθμό. Ούτε με τριάδα στο κέντρο των μετόπισθεν, ούτε με Παπαδόπουλο - Στρούγγη βελτιώθηκε η ομάδα.

Η «γκάφα»: Ο Γκαλβάο δεν λειτούργησε σωστά στη φάση του 80'. Ενώ είχε ήδη κάρτα, δέχτηκε και δεύτερη μετά το άσχημο μαρκάρισμα στον Ριέρα. Άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, εμφανώς επηρεασμένος από τη συνολική κακή λειτουργία της ομάδας του.


Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και σχεδόν όλες οι αποφάσεις του ίδιου και των βοηθών του ήταν σωστές.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση και συνέτριψε τον Ατρόμητο, ο οποίος προερχόταν από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και υπέστη ήττα πισογύρισμα με τραγική εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Άλβαρες, Ατιένθα, Καστάνιο (46' λ. τρ. Χριστόπουλος), Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (61' Μουνάφο), Λέο Τιλίκα, Σίτο (12' λ. τρ. Ριέρα), Σονί (79' Αλί Μπαμπά), Μπενίτο (61' Ρεγκίς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο (46' Ντένιτς), Κιβρακίδης, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Χαρίσης, Σάλομον (68' Νάτσος), Βασιλαντωνόπουλος (69' Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ (84' Αθανασίου), Κουλούρης.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης