Champions League: Ανατροπή πρωτιάς για τη Σίτι, διπλό επιβίωσης για τη Μίλαν - Δείτε τα γκολ

Champions League: Ανατροπή πρωτιάς για τη Σίτι, διπλό επιβίωσης για τη Μίλαν - Δείτε τα γκολ

Η Παρί προηγήθηκε, αλλά η Σίτι πήρε το ντέρμπι του Champions League και μαζί την πρώτη θέση του 1ου ομίλου - Η Μίλαν πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με γκολ στο 87' στην έδρα της Ατλέτικο κι έβαλε φωτιά στο 2ο όμιλο - Στα άλλα ματς:  Σέριφ-Ρεάλ 0-3, Μπριζ-Λειψία 0-5, Λίβερπουλ-Πόρτο 2-0, Σπόρτινγκ-Ντόρτμουντ 3-1

manunited-paris-0
Το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου δικαιολόγησε στο απόλυτο τον τίτλο του καθώς Μάντσεστερ Σίτι και   Παρί Σεν Ζερμέν  προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα με τους «Πολίτες» να παίρνουν τη νίκη με ανατροπή και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στο 2ο όμιλο η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στην Πόρτο κι έκανε το 5χ5 και η νίκη της  Μίλαν στην έδρα της Ατλέτικο έβαλε φωτιά στη μάχη για τη 2η θέση καθώς τη διεκδικούν και οι τρεις ομάδες!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διέλυσε την Ντόρτμουντ και εξασφάλισε τη 2η θέση πίσω από τον Άγιαξ.

Η Ρεάλ πήρε τη ρεβάνς από τη Σέριφ και με τη νίκη της ουσιαστικά πήρε μαζί της στους 16 και την Ίντερ...





1ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycchhu3t69-sf)


Κλείσιμο
Στον «πόλεμο» των άστρων και των... πετροδόλαρων, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ανώτερη, έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και γύρισε το «El Cash-ico» κόντρα στην Παρί (2-1) εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 1ο όμιλο.

Το twitter είχε κέφια παραμονές της αναμέτρησης. Κι όπως είχε συμβεί με το… El Sack-ico στην περίπτωση της μονομαχίας Σόλσκιερ-Νούνο, έτσι αυτή τη φορά δόθηκε ο τίτλος «El Cash-ico» για τη ρεβάνς των δύο πλουσιότερων ομάδων της ελίτ.

Στο χορτάρι του «Etihad», όμως, η πιο πλούσια ποδοσφαιρικά ομάδα ήταν αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα κι όσα εμπόδια κι αν της υψώθηκαν, κατάφερε να επικρατήσει επάξια της Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι και του σκόρερ Μπαπέ με ανατροπή, εξασφαλίζοντας την πρωτιά και το καλό εισιτήριο των «16».

Η αρμάδα του Καταλανού τεχνικού ήταν απολαυστική στην ανάπτυξή της κι από το πρώτο ημίχρονο άγγιξε ουκ ολίγες φορές το γκολ. Ωστόσο, είτε απευθείας ο Κέιλορ Νάβας είτε η «θάλασσα» σωμάτων που βρισκόταν μπροστά του στις περισσότερες των περιπτώσεων απέτρεψαν το 1-0, με τον Κιμπεμπέ να παρεμβαίνει σωτήρια τρεις φορές και τον Χακίμι άλλη μία με το κεφάλι σε φαινομενικά άπιαστο σουτ που έφυγε κόρνερ στο 19’. Ακόμη, όμως, κι όταν όλοι είχαν εξουδετερωθεί, ο Γκουντογκάν δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 33’, όταν το εξαιρετικό του σουτ χτύπησε στο πλαϊνό δοκάρι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycs6y4zpgp-sf)


Αφού το ημίχρονο και ο συναγερμός στην άμυνά τους έληξε, οι Παριζιάνοι σάλπισαν τον αντιπερισπασμό τους. Μπροστάρης ο Κιλιάν Μπαπέ (29 γκολ σε 50 συμμετοχές στον θεσμό), ο οποίος μετά την πάσα του Λιονέλ Μέσι που κόντραρε, «εκτέλεσε» από κοντά τον Έντερσον κι άνοιξε το σκορ στο 50’, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Πεπ και οι παίκτες του συνέχισαν με την ίδια υπομονή και τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι τους και ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι η Σίτι θα έβρισκε το πολυπόθητο γκολ. Και το βρήκε, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ τη φάση που άρχισε ο Ρόδρι με μπαλιά-όνειρο, ισοφαρίζοντας έτσι τον Φρανκ Λάμπαρντ με 23 γκολ στο Champions League!

Η Παρί είχε τη μεγάλη ευκαιρία της να πάρει ξανά προβάδισμα, αλλά την σπατάλησε. Ο Νεϊμάρ για την ακρίβεια, ο οποίος αστόχησε απογοητευτικά σε τετ-α-τετ στο 74'. Κι αυτό η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το πλήρωσε μετά από τρία λεπτά. Στο 76’, σφραγίστηκε η απόλυτη ανατροπή. Δημιουργός ο Μπερνάρντο Σίλβα, εκτελεστής ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και το 2-1 αποκατέστησε την τάξη, χαρίζοντας στη Σίτι την πρωτιά στον όμιλο μια αγωνιστική πριν από το τέλος του ομίλου. Όσο για την Παρί; Θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς ξανά στα ίσα αν ο Νεϊμάρ δεν σπαταλούσε το τετ-α-τετ στο Περιορίστηκε στην 2η θέση και οι πιθανότητες για απαιτητικό «ματσάρισμα» στους «16» αυτόματα αυξήθηκαν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ζιντσένκο (54’ Ζεσούς), Μαχρέζ, Σίλβα, Στέρλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες (67’ Κέρερ), Παρέδες, Ερέρα (61’ Ντανίλο), Γκέιγ (67’ Ντι Μαρία), Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ

Κλαμπ Μπριζ - Λειψία 0-5

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycyi5jaofd-sf)


H Λειψία «καθάρισε» τη Κλαμπ Μπριζ μέσα σε ένα ημίχρονο, τη συνέτριψε με 5-0 στο Βέλγιο και πλέον βρίκσκεται μια «ανάσα» από τη τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League

Σε «περίπατο» μετέτρεψε η Λειψία το ντέρμπι της τρίτης θέσης του 1ου ομίλου της Κλαμπ Μπριζ, καθώς οι Γερμανοί συνέτριψαν τους Βέλγους μέσα στην έδρα τους με το ευρύ 5-0. Οι «Ταύροι» πλέον ισοβαθμούν με τη Μπριζ με τέσσερις βαθμούς, όμως υπερέχει στην ισοβαθμία και βρίσκεται... αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των «32» του UEFA Europa League.

Ο Ενκουκού έβαλε τους οδηγούς σε θέση οδηγού στο 11'. Ο Αντριέν Σίλβα σούταρε από διαγώνια θέση, απέκρουσε με δυσκολία ο Μινιολέ, όμως ο Γάλλος χαφ πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 15' ο Μπρόμπι κέρδισε το πέναλτι από τον Κανάλ Σο και ο Έμιλ Φόρσμπεργκ το μετέτρεψε σε γκολ.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη νίκη της στο 26'. Η Μπριζ προσπάθησε να πιέσει για να μειώσει, όμως ο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Ανχελίνιο και με κεφαλιά έκανε το 3-0. Το ομορφότερο γκολ της βραδιάς πέτυχε ο Φόρσμεργκ στο 45+1'. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έκανε ατομική ενέργεια σούταρε εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το 0-4 του πρώτου μέρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+3' ο Ενκουκού με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό Μπριζ - Λειψία 0-5.

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 12 (17-8)
2.Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9-7)
3.Λειψία 4 (13-13)
4.Μπριζ 4 (5-16)

6η αγωνιστική
Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι
Παρί-Μπριζ

2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycmupztsi1-sf)

Άνετη κι ωραία... Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Λίβερπουλ στη φετινή της πορεία στους ομίλους, με τους Κόκκινους να στήνουν δεύτερο πάρτι απέναντι στην Πόρτο (ακόμη κι αν δεν αντικατοπτρίζεται από το σκορ) και να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους στον όμιλο.

Με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει φανέλα βασικού και να αφήνει τη θέση του για τον Άντι Ρόμπερτσον στο 63΄οι Κόκκινοι ήταν το αφεντικό από την αρχή του αγώνα και κατάφεραν βρήκαν γι πρώτη φορά δίχτυα στο 37΄με τον Μανέ. Η χαρά του Σενεγαλέζου όμως κράτησε μόλις για μερικά δευτερόλεπτα , αφού τελικά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από τσεκ στο VAR.

Ότι δεν έγινε στο 37, ωστόσο, συνέβη στο 52. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το φάουλ, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα των Πορτογάλων και ο Τιάγκο έπιασε φοβερό, μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή για να γράψει το 1-0.

Στο 70΄ο Σαλάχ με μια εκπληκτική ενέργεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για τη Λίβερπουλ που κατέβασε μηχανές και έδειχνε να αρκείται αυτή τη φορά με... ταπεινή νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 15 βαθμούς στον όμιλο και την Πόρτο παραδόξως να...χαμογελά, αφού ανέβηκε στην δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη τον θρίαμβο της Μίλαν στη Μαδρίτη.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γουίλιαμς, κονατέ, Μάτιπ, Τσιμίκας (63΄Ρόμπερτσον), Μόρτον, Τιάγκο (63΄Χέντερσον), Τσάμπερλειν, Σαλάχ (71΄Φαμπίνιο), Μανέ (71΄Οριγκί), Φιρμίνο

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Εμπέμπα, Σανούσι, Ουρίμπε (77΄Γκρούγκιτς), Ολιβέιρα (64΄Βιτίνια), Οτάβιο, Ντίαζ, Εβανίλσον (77΄Μαρτίνεζ), Ταρέμι (64΄Κονσεϊσάο)



Ατλέτικο - Μίλαν 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycmupp68mp-sf)

Την ώρα που όλα έδειχναν χαμένα ο Μεσίας Τζούνιορ λύτρωσε τη Μίλαν στο 87΄και της έδωσε το δικαίωμα να πιστεύει στο θαύμα. Πτώση προς την κόλαση για Ατλέτικο που σε μια στιγμή έχασε τα πάντα...

Η συνάντησή τους στη Μαδρίτη ξύπνησε εφιάλτες στη Μίλαν. Τον Μάρτιο του 2014 οι Ροσονέρι είχαν διασυρθεί με το βαρύ 4-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, στην οποία έμελλε να επιστρέψουν επτά χρόνια αργότερα. Η μοίρα έπαιξε τα γνωστά της παιχνίδια και έπλασε ξανά παρόμοιο σενάριο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Οι Ροσονέρι χρειάζονταν μόνο νίκη για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης, όμως όσο τα λεπτά κυλούσαν έβλεπαν και πάλι τους Μαδριλένους να τους δείχνουν την έξοδο από το κορυφαίο επίπεδο. Το μόνο που μπορούσε να τη σώσει ήταν ένα θαύμα.

Ο δικός της Μεσσίας που θα της έδειχνε το δρόμο προς την αναγέννηση. Και τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90' τον βρήκε! Στο 87΄ ο Κεσί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μεσίας Τζούνιορ υψώθηκε στον αέρα για να στείλει λυτρωτικά τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ με καρφωτή κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, την ώρα που η Ατλέτικο έχανε τη γη κάτω από τα πόδια της. Σε ένα παιχνίδι του Διαβόλου οι Μαδριλένοι πλέον βρέθηκαν από το πουθενά στην τελευταία θέση του ομίλου και παίζουν τελικό την επόμενη αγωνιστική για να σώσουν την πατρίδα.

Εξέλιξη που γίνεται ακόμα χειρότερη αν αναλογιστεί πως η στρατηγική των γηπεδούχων είχε αποδώσει τα μέγιστα για 87 λεπτά. Η Ατλέτικο κρατούσε γερά, δεν άφηνε τη Μίλαν να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις και αν ήταν κάποιος όφειλε να προηγηθεί αυτή θα ήταν η Ατλέτικο. Παρόλα αυτά ο άγραφος νόμος της στρογγυλής Θεάς τιμώρησε τους Μαδριλένους ξαφνικά είδαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Στα λεπτά που ακολούθησαν μάλιστα οι Μαδριλένοι είδαν ακόμα ένα παράθυρο διαφυγής από την κόλαση, όμως στο 90+1΄ ο Κορέα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταταρουσάνου από απόσταση βολής και έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του για ισοπαλία. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Μίλαν να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη και να παίρνουν ανάσα για πρόκριση, την ώρα που η Ατλέτικο από εκεί που είχε υπέρ της τις πιθανότητες για τη δεύτερη θέση, τελικά έπεσε στο κολαστήριο της τελευταίας θέσης της βαθμολογίας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ερμόσο (64΄Λόντι) , Γιορέντε, Λεμάρ (64΄Κορέα), Κόκε, Ντε Πολ (77΄Βρσάλικο), Καράσκο, Γκριεζμάν (81΄Κοντογκμπιά), Σουάρεζ (77΄Κούνια)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού (65΄Φλορέντσι), Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (65΄Μπακαγιόκο), Κεσί, Κρούνιτς (65΄Μεσσίας), Σαλεμάκερς, Ντίαθ (78΄Μπενασέρ), Ζιρού (66΄Ιμπραΐμοβιτς)

Βαθμολογία
1.Λίβερπουλ 15 (15-5)
2.Πόρτο 5 (3-8)
3.Ατλέτικο Μ. 4 (4-7)
4.Μίλαν 2 (5-7)

6η αγωνιστική
Μίλαν - Λίβερπουλ
Πόρτο - Ατλέτικο

3ος όμιλος
Μπεσίκτας - Άγιαξ 1-2


Σπόρτινγκ - Ντόρτμουντ 3-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfycyi5qcrsx-sf)

Η Σπόρτινγκ έγραψε ιστορία, αφού για δεύτερη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στους «16» του Champions League. Oι Πορτογάλοι ήταν συνεπείς στο μεγαλύτερο φετινό ραντεβού, επικράτησαν εύκολα 3-1 της Ντόρτμουντ εντός έδρας κι εξασφάλισαν τη 2η θέση.

Αντίθετα, οι Βεστφαλοί θα συνεχίσουν στο Εuropa League, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία στροφή. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γκονσάλβες, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Στο 30΄ άνοιξε το σκορ και στο 39' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 81' βρέθηκε μια ανάσα από το χατ τρικ, ωστόσο νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Κόμπελ. Βέβαια, στην εξέλιξη της φάσης ο Πέδρο με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Μάλεν στις καθυστερήσεις.

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 15 (16-3)
2.Σπόρτινγκ 9 (12-8)
3.Ντόρτμουντ 6 (5-11)
4.Μπεσίκτας 0 (2-13)

6η αγωνιστική
Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας
Άγιαξ - Σπόρτινγκ

4ος όμιλος
Ίντερ - Σαχτάρ 2-0

Σέριφ - Ρεάλ 0-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfyckr2peay1-sf)

Η Ρεάλ δεν ξέχασε το σοκ της Μαδρίτης, πήρε την εκδίκησή της στη Μολδαβία, καθώς επικράτησε 3-0 της Σερίφ, ενώ έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Champions League με 30 προκρίσεις σε ισάριθμες παρουσίες.

Η Ρεάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σερίφ, το πάθημα της Μαδρίτης είχε γίνει μάθημα και στη Μολδαβία είχε ένα εύκολο βράδυ. Οι Μαδριλένοι διέλυσαν 3-0 την ομάδα του Κολοβού και του Αθανασιάδη (βασικοί) και μαζί με την Ίντερ είναι στους «16» του Champions League. Ετσι, στην τελευταία στροφή υποδέχεται τους Νερατζούρι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είναι στο +2 και θα είναι ευχαριστημένη ακόμα και με την ισοπαλία.

Ο Αλάμπα στο 30' άνοιξε το σκορ, όταν η εκτέλεση φάουλ βρήκε στον Κριστιάνο και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 45' ο Κρόος σφράγισε τη νίκη πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Μπενζεμά στο 55' διαμόρφωσε το 3-0 και στη συνέχεια η «Βασίλισσα» κατέβασε ταχύτητα...Οσο για τη Σερίφ, θα συνεχίσει στο Εuropa League, μιας και η διαφορά με τη Σαχτάρ δεν καλύπτεται...

Βαθμολογία
1.Ρεάλ Μαδρίτης 12 (12-3)
2.Ίντερ 10 (8-3)
3.Σέριφ Τίρασπολ 6 (6-10)
4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (1-11)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης