Super League 2: «Περίπατος» της Ξάνθης στη Καβάλα

Super League 2: «Περίπατος» της Ξάνθης στη Καβάλα

Η ομάδα της Θράκης δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους «αργοναύτες» - Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, η ΑΕΛ επέστρεψε στα «τρίποντα», η Βέροια εξακολουθεί να οδηγεί την «κούρσα» στη Super League 2 με τη σπουδαία νίκη της επί του ΠΑΟΚ Β'

5438357
Με νίκες συνέχισαν σήμερα (24/11) ΑΕΛ και Ξάνθη στο Βόρειο Ομιλο της Super League 2, καθώς οι «βυσσινί» επικράτησαν του Πανσερραϊκού με 2-0, ενώ οι Θρακιώτες πέρασαν εύκολο απόγευμα στην Καβάλα (6-0). Την «κούρσα» του γκρουπ οδηγεί η Βέροια που νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ Β', ενώ την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου).

Καβάλα-Ξάνθη 0-6
Την παραμικρή αντίσταση δεν συνάντησε η Ξάνθη στη Καβάλα, όπου απέναντι στην τοπική ομάδα που κατεβαίνει ως επί το πλείστον με αθλητές άλλων ομαδικών αθλημάτων και μάλιστα ξεκίνησε το ματς με 10 παίκτες επειδή ο 11ος έδινε εξετάσεις, επικράτησε με 6-0. Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» το ματς από τα πρώτα λεπτά όταν και σκόραραν με τους Δημητριάδη (2'), Ιμπραϊμ (6', 14'), Γκινσάρι (24'), Φαζό (31') και ύστερα διαχειρίστηκαν το ματς. Tο τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πλατέλλας στο 73', ενώ η Ξάνθη είχε δοκάρια με τους Μονρόζ, Πλατέλλα.

ΣΚΟΡΕΡ: 2' Δημητριάδης, 6'-14' Ιμπαΐμι, 24' Γκινσάρι, 31' Φαζός, 69' Πλατέλλα.

ΚΑΒΑΛΑ: Παπαποστόλου, Θαλασσινός, Γιαννάκος, Χατζηγεωργίου, Παπαδόπουλος, Κλεπουσνιώτης, Δραγανίδης, Μπουτζάτζας, Λαμπαδίτης, Καμαρίδης, Ταχτατζίδης.
ΞΑΝΘΗ: Ιτσο, Θυμιάνης, Παπάζογλου (46′ Μιχαήλ), Κρητικός, Δεληγιαννίδης, Φαζός, Ουνγιαλίδης (46′ Μπάτζιος), Γκινσάρι (46′ Πλατέλλας), Ιμπραΐμι (46′ Διαμαντόπουλος), Μονρόζ (46′ Τσιλιγγίρης), Δημητριάδης Τ.


Κλείσιμο
Τρίκαλα-Ηρακλής 0-0

Χωρίς νικητή έληξε το ματς των Τρικάλων, όπου η ομώνυμη και τοπική ομάδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ηρακλή. Το ματς ήταν ένα ντέρμπι. Στα πρώτα του λεπτά δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και στο 32' ο «Γηραιός» έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Κωστούλας. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στην ανάπαυλα υπήρξε ένταση, αλλά και οι Θεσσαλονικείς «έφτασαν» κοντά στο γκολ, όταν στο 53'απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τόσκα. Μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Σεντουριόν, Σανδραβέλης, Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ρεκίν (54′ Πέλκας), Ελευθεριάδης, Νιάρος, Κουσκουνάς, Χειρίτραντας (72′ Νίζιτς).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Κωστούλας, Παπαστεριανός, Πήλιος (64′ Ναπολιτάνο), Μασούρας (85′ Κάκκο), Τότσκα (64′ Τόμας), Βιτίνιο (36′ Χρούσελ) Μπαστακός (85′ Καρτσαμπάς), Παπαστεριανός.

Αλμωπός Αριδαίας - Πιερικός 3-1


Μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας την περασμένη αγωνιστική, ο Αλμωπός Αριδαίας κατάφερε να αντιδράσει άμεσα πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-1 επί του Πιερικού. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρόβας με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Αλμωπού πήρε το προβάδισμα τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με γκολ του Γιουκούδη, με τον Ρόβα στο 52' να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Πιερικός κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς με το γκολ του Ζαφειράκη, ο οποίος μείωσε σε 2-1 στο 56'. Ο Αλμωπός διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόβας με δεύτερο προσωπικό του γκολ σφράγισε το τρίποντο διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Σκόρερ: 42′ Γιουκούδης, 52′ Ρόβας – 56′ Ζαφειράκης

ΑΛΜΩΠΟΣ: Ντόκιτς, Αδαμίδης, Σέχου, Παρασκευάς, Πρίκας, Ασλαμπάλογλου, Καράμπελας, Τριανταφυλλάκης, Κέρθι, Γιουκούδης, Ρόβας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Τζήμας, Μηλιώτης, Παντελιάδης, Γιαλαμίδης, Εμπουσί, Σουντάρ, Ίτσιος, Μπουολί, Καρανάτσιος, Καγκελίδης, Χαντζάρας


ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 2-0

Καλύτερη η ΑΕΛ, επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-0 και επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο από την αρχή, στο πρώτο μισό «φλέρταραν» με το γκολ με τον Ομάε και στο 43' άνοιξαν το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ακούνια (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του ίδιου από τον Καραμπέρη).
Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι είχαν 2 καλές στιγμές με τον Γλυνό και τελικά «κλείδωσαν» τη νίκη τους στις καθυστερήσεις (90+΄3') με τον Γιάκο, που πήρε το «ριμπάουντ» μετά από προσπάθεια του Ογκμποε.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Ακούνια πεν., 90'+3' Γιάκος

ΑΕΛ: Θεοδώπουλος, Μπέρτος (65' Παπαγεωργίου Θ.), Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γαρουφαλιάς (65' Παπαγεωργίου Κ.), Κολομπίνο, Νικολιάς (77' Νικολιάς), Ογκμποε, Ακούνια (82' Γιάκος), Συμελίδης (65' Γλυνός).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Δημητρίου, Φουάσης, Καραμπέρης (60' Κρητικός), Εππάς (60' Ανάκογλου), Τσιμίκας (60'Μαρτσιόνι), Κανίς, Κόντσι (81' Χαϊντάρα), Παπαβασιλείου (60' Μεσι).

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Πόντου 3-2
Ένα δυσκολότερο απόγευμα απ' ότι στην αρχή φαινόταν είχε ο Ολυμπιακός Βόλου για να φτάσει στη νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου, αφού μόλις στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγούνταν ήδη με 2-0 επί των αντιπάλων τους, έχοντας δει τον Σιαφά να σκοράρει ήδη δύο φορές. Ο επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα αρχικά στο 2' νίκησε τον Πολίτη με πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 6' εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ασίστ του Γραικού, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστα δίχτυα των φιλοξενούμενων από πλάγια θέση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά λίγο μετά την έναρξη του β' μέρους ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά, με τον Σκοπελίτη να παίρνει το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά του Σιαφά στο δοκάρι και να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του στο 53'.


Κάπου εκεί επήλθε μία χαλαρότητα στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας και αρχικά κατόρθωσε να μειώσει με τον Καλογέρη στο 57', και στη συνέχεια έκανε το 3-2 με τον Δαλιανόπουλο στο 87'. Το δεύτερο αυτό γκολ ήρθε μάλλον αργά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν μεν να φτάσουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, όμως ο Ξενοδόχοφ δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε και έτσι το 3-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε τους 5 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση του Βόρειου Ομίλου της Superleague 2, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν έναν πόντο λιγότερο και είναι 9οι.

Σκόρερ: 3′, 6′ Σιαφά σουτ, 53′ Σκοπελίτης σουτ – 57′ Καλογέρης σουτ, 87′ Δαλιανόπουλος

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Να’α (83′ Κόκκας), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Σιαφά (61′ Σουλεϊμάν), Σκοπελίτης (73′ Χατζής), Κόλα, Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς (61′ Κατσούκης), Βερνάρδος

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Καλαΐτζίδης, Δεινόπαπας, Δαλιανόπουλος, Παπαΐωάννου, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Ξιφιλίνος (73′ Μπαργκάν), Φράγκος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καβάλα-Ξάνθη 0-6
Αλμωπός Αριδαίας-Πιερικός 3-1
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου 3-2
ΠΑΟΚ Β'-Βέροια 1-2
Τρίκαλα-Ηρακλής 0-0
ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 2-0
Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός Β' 2-2
Αύριο (25/11)
Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 10
2. Ξάνθη 7
3. Ολυμπιακός Β' 7
4. ΑΕΛ 6
5. Αλμωπός Αριδαίας 6
6. Αναγέννηση Καρδίτσας 6
7. Ολυμπιακός Βόλου 5
8. Ηρακλής 4
9. Πιερικός 4
10. Θεσπρωτός 3
11. Νίκη Βόλου 3
12. Πανσερραϊκός 3
13. Απόλλων Λάρισας 2
14. Τρίκαλα 3
15. ΠΑΟΚ Β' 2
16. Απόλλων Πόντου 1
17. Καβάλα 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανσερραϊκός-Απόλλων Λάρισας
Ηρακλής-ΑΕΛ
Βέροια-Τρίκαλα
Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός-Νίκη Βόλου
Ξάνθη-Αλμωπός Αριδαίας
Θεσπρωτός-Καβάλα

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης