«Ζήτω η Μπαρτσελόνα, ζήτω η Καταλονία», φώναξε ο Τσάβι στην επιστροφή του στο Καμπ Νοου εν μέσω αποθέωσης

«Ζήτω η Μπαρτσελόνα, ζήτω η Καταλονία», φώναξε ο Τσάβι στην επιστροφή του στο Καμπ Νοου εν μέσω αποθέωσης

Ο εμβληματικός αρχηγός που κατέκτησε ως παίκτης 25 τίτλους θα είναι ο νέος προπονητής της Μπάρτσα μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 - Αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας της Βαρκελώνης - Τι δήλωσαν Γκουαρδιόλα και Πουγιόλ

xavi02
Η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα είναι πλέον γεγονός καθώς από σήμερα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας καθώς καλείται να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει την τελευταία διετία  και καλείται να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Τσάβι Ερνάντεθ επειτα από 767 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, 17 χρόνια και 25 τίτλους, ο Τσάβι επέστρεψε στο «σπίτι» του, έπειτα από ένα διάλειμμα στο Κατάρ, όπου έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα με την Αλ Σαντ, θέλοντας να την επαναφέρει στην κορυφή. Για το λόγο αυτό υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
Ο Ισπανός μπήκε μέσα στο γήπεδο μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Τζοάν Λαπόρτα και ήταν εμφανώς συγκινημένος, ενώ δεν ήθελε να πει πολλά λόγια.
«Ευχαριστώ πολύ. Δεν θέλω να κλάψω. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο και στους οπαδούς. Είμαστε ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και θα δουλέψουμε για να κατακτήσουμε τίτλους. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ζήτω η Μπαρτσελόνα, ζήτω η Καταλονία», ήταν τα πρώτα του λόγια ενώ φρόντισε να στείλει και ένα μήνυμα γεμάτο νόημα στους οπαδούς (επίσης δε δίστασε να τραγουδήσει για λίγο μαζί τους και ένα σύνθημα):
Κλείσιμο
«Θέλω να πω στους οπαδούς να υποστηρίζουν την ομάδα, τους χρειαζόμαστε. Ο σύλλογος περνά δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε τη Μπαρτσελόνα».!

Η υπόσχεση του στους οπαδούς

Πριν την υπογραφή των συμβολαίων του, που έγινε εντός αγωνιστικού χώρου, ο Τσάβι μίλησε στο επίσημο κανάλι του συλλόγου κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Μπάρτσα όπου τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να πετύχει και ως προπονητής.

075_bonilla-xavihern211108_npU2a
075_urbanandsport-fcbarcel211108_npESO


000_9RA28M

Αναλυτικά ο Τσάβι είπε:

Για την επιστροφή του: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, άλλαξε η ζωή μας σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στη γυναίκα μου που γίνεται 40 χρονών σήμερα. Θα δώσω τη ζωή μου για να λειτουργήσει όλο αυτό».

Για τις διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα: «Ο πρόεδρος με καλεί και μου λέει πως είμαι ο εκλεκτός. Είχα μια ρήτρα, αλλά όλοι κάναμε αυτό που μπορούσαμε για να το λύσουμε. Βλέπω πολλές ψευδαισθήσεις, οι προσδοκίες είναι υψηλές, πρόκειται για την άμεση απόκτηση απόδοση. Η περίληψη, είναι ψευδαίσθηση».

Για την ομάδα: «Υπάρχει ομάδα και υπάρχει ταλέντο, θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους παίκτες για να πάρουν τους τίτλους».

000_9RA28T


Για τις απαιτήσεις της Μπάρτσα: «Γνωρίζω τη Μπάρτσα, τον σύλλογο, είναι μια λεπτή στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, οικονομικά και ποδοσφαιρικά, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να πάμε όλοι μαζί».

Το μήνυμα προς τους παίκτες: «Το πρώτο μήνυμα είναι ότι είμαι εδώ για να τους βοηθήσω. Για μένα είναι πλεονέκτημα να γνωρίζω τον Μπουσκέτς, τον Πικέ, τον Άλμπα, τον Σέρτζι Ρομπέρτο και τον Τερ Στέγκεν, που ήταν συμπαίκτες μου. Το βλέπω ως πλεονέκτημα.»

Για τη δουλειά του: «Είμαι προετοιμασμένος, μου αρέσουν οι προκλήσεις»

Το μήνυμα του στον κόσμο της Καταλονίας: «Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε να επιπλεύσεί ξανά αυτό το πλοίο και να κάνουμε τον κόσμο της Καταλωνίας να το απολαύσει και να πανηγυρίσουν τίτλους. Είμαι ευγνώμων στους οπαδούς για την αγάπη τους, ελπίζω να επιστρέψω αυτή την αγάπη με τίτλους ή τουλάχιστον με δουλειά σ' αυτήν την πρώτη χρονιά».

068_AA_08112021_513460


Παράλληλα αποκάλυψε πως ο Λιονέλ Μέσι τού ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Ναι, μου έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία όπως ο Ετό και ο Ροναλντίνιο. Κάναμε πλάκα, του εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα έχει φύγει και πρέπει να δουλέψουμε με τους υπάρχοντες παίκτες».

Για τις συγκρίσεις με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είπε: «Είναι επιτυχία να σε συγκρίνουν με τον Πεπ, για όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο και την Μπαρτσελόνα, αλλά για μένα αυτή η σύγκριση είναι κακή (γέλια). Είναι για μένα ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου».

🔴 LIVESTREAM: XAVI's PRESENTATION FROM CAMP NOU

Γκουαρδιόλα: Ο Τσάβι δεν πρέπει να είναι ο διάδοχός μου αλλά ο εαυτός του

Την πεποίθηση πως ο Τσάβι θα πετύχει στην Μπαρτσελόνα λόγω του τρόπου με τον οποίο βλέπει το ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρδιόλα στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου προπονητή των «μπλαουγκράνα».

«Εάν ο Λαπόρτα και το διοικητικό συμβούλιο τον επέλεξαν είναι επειδή υπέρ του Τσάβι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα και μόνο λίγα εναντίον του. Γνωρίζει την ομάδα, θα φέρει θετική ενέργεια και με τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο αλλά και την αφοσίωσή του, σίγουρα θα πάει μπροστά την Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι δεν πρέπει να είναι ούτε δικός μου διάδοχος ούτε οποιουδήποτε άλλου πρέπει να είναι ο εαυτός του. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή απέναντί του. Οι ποδοσφαιρικές γνώσεις του θα βοηθήσουν πολύ το σύλλογο»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής.

Πουγιόλ: «Καλή τύχη Τσάβι! Για πάντα Μπαρτσελόνα»

Ο Κάρλες Πουγιόλ που έγραψε ιστορία με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα» με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter εξέφρασε την στήριξη του στον 41χρονο τεχνικό και φίλο του.

«Η νίκη, η ήττα και η ισοπαλία είναι μέρος του αθλητισμού. Το ότι είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα, αλλά από την προσπάθεια και την αφοσίωση. Καλή τύχη Τσάβι! Για πάντα Μπαρτσελόνα», ανέφερε στην ανάρτηση του ο Κάρλες Πουγιόλ.
Ινιέστα  σε Τσάβι: Θα απολαμβάνουμε τη δική μας Μπαρτσελόνα

Την επιστροφή του Τσάβι χαιρέτησε με ενθουσιασμό ο άλλοτε συμπαίκτης του και καλός του φίλος, Αντρέ Ινιέστα. Αφού τον συνεχάρη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter τον Τσάβι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα, τόνισε πως η επιστροφή του θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή στις επιτυχίες για τον σύλλογο.

«Τι υπέροχη ημέρα!! Είμαι πολύ χαρούμενος για εσένα φίλε μου. Σου εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου και εύχομαι πως θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη δική μας Μπαρτσελόνα», έγραψε συγκεκριμένα ο Ισπανός μέσος.


Ειδήσεις σήμερα:

Προστασία έως και οκτώ μήνες έναντι του κορωνοϊού προσφέρει το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

«Έτσι σκοτώσαμε τον υπάλληλο» περιγράφει ο συνεργός του φονιά στο μίνι μάρκετ της Τούμπας

Πάνω από 91.000 έλεγχοι την Κυριακή για τα μέτρα κορωνοϊού, με έξι συλλήψεις και 10 «λουκέτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης