Premier League, Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 3-2: Δια... χειρός Αλισον τα Σφυριά πήραν τεράστια νίκη

Premier League, Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 3-2: Δια... χειρός Αλισον τα Σφυριά πήραν τεράστια νίκη

Η Γουέστ Χαμ έκανε ματσάρα, ο Αλισον γκάφες και τα «Σφυριά επικράτησαν 3-2 της Λίβερπουλ στο Λονδίνο - Ετσι, η ομάδα του Μόγιες έπιασε τη Σίτι στη 2η θέση

westhamm
Αήττητο τέλος για τη Λίβερπουλ! Επειτα από 25 ματς χωρίς ήττα εντός κι εκτός συνόρων, οι Reds λύγισαν από τα λάθη του Άλισον και είδαν τη Γουέστ Χαμ να πανηγυρίζει ένα μεγάλο τρίποντο (3-2) στο Λονδίνο. Ετσι, η ομάδα του Μόγιες έπιασε στη 2η θέση τη Σίτι και άφησε στην 4η θέση τη Λίβερπουλ. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τα «Σφυριά» στη μεγάλη κατηγορία έπειτα τη σεζόν 1985-86.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfjrxc71y72h-sf)


Γκολ από γκάφες και στημένα!

Ξεκίνημα με ένα... τρελό τέρμα και πολλές φωνές από τους Reds. Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Φορνάλς εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλισον έκανε τη γκάφα της χρονιάς κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Ογκμπόνα, ωστόσο το VAR δεν έδειξε παράβαση. Οι φωνές έγιναν εντονότερες στο 9ο λεπτό, όταν ο Κρέσγουελ έκανε... αντιαθλητικό φάουλ στον Χέντερσον, αλλά ο διαιτητής δεν τον απέβαλλε.

Η Γουέστ Χαμ για τριάντα λεπτά δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, ανασταλτικά ήταν εξαιρετική, είχε κλείσει χώρους και οι Reds δεν έβρισκαν λύσεις στην καλοστημένη άμυνα. Αλλωστε, στο 32’ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια εντός στόχου για τη Λίβερπουλ, αλλά η κεφαλιά του Ζότα πέρασε άουτ. Ο ρυθμός έγινε εντονότερος, η ομάδα του Κλοπ έφτανε στην περιοχή πιο εύκολα και στο 41’ ήρθε η ισοφάριση.

Η Λίβερπουλ κέρδισε φάουλ κοντά στην εστία και όταν υπάρχει ο Αρνολντ στο γήπεδο τα πάντα είναι δύσκολα για τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τρομερή εκτέλεση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάνσκι πετυχαίνοντας το 1-1. Ηταν το 6ο του γκολ εκτός περιοχής στην Premier League (6 από τα 9) και μόνο ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καλύτερο ποσοστό (79% - 11/14).

Μοιραιός ο Αλισον…

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό, οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο ορεξάτοι, εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά κενά των Reds και είχαν δοκάρι στο 50’ με την κεφαλιά του Ντόουσον. H Λίβερπουλ απάντησε στο 52’, αλλά ο Φαμπιάνσκι είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Μανέ. Τα «Σφυριά» κυκλοφορούσαν καλύτερα και στο 67’ ήρθε η δικαίωση!

Ο Μπόουεν έβγαλε ιδανικά στον Φορνάλς, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-1. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το… τρίτο χτύπημα! Ακόμα ένα στημένο, ακόμα μια τραγική αντίδραση του Αλισον και ο Ζουμά πέτυχε το 3-1.

Ο Κλοπ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, πέρασε τον Οριγκί στο ματς και ο Βέλγος στην πρώτη του φάση έβαλε την ομάδα του στο «κόλπο», αφού με υπέροχο τελείωμα στο 83’ σημείωσε το 3-2. Η Λίβερπουλ τα έπαιξε όλα για όλα, έψαχνε μια ευκαιρία, τη βρήκε στο 90’ +1’, αλλά ο Μανέ… κατάφερε να αστοχήσει και να στερήσει το βαθμό από την ομάδα του!

Κλείσιμο
Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ογκμπόνα (22' Ντόουσον), Κρέσγουελ, Ζουμά, Τζόνσον, Αντόνιο, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Μπενράχμα (86' Μαζουάκου), Μπόουεν (84' Κουφάλ)

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Χέντερσον, Τσάμπερλεν (69' Τιάγκο), Φαμπίνιο (80' Μιναμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (76' Οριγκί)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα και λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι

Πετώντας με F-16 με τους Φρουρούς του Αιγαίου

Τι λένε οι Έλληνες μετά από 20 μήνες πανδημίας για τον εμβολιασμό των παιδιών και την τρίτη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης