Euroleague, Oλυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 87-83: Αγχώθηκε αλλά πέρασε το εμπόδιο

Euroleague, Oλυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 87-83: Αγχώθηκε αλλά πέρασε το εμπόδιο

Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε στο τέλος, αλλά τελικά επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 87-83 και κράτησε την ουσία της νίκης

panigirikiosfp
Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μία ακόμη νίκη αφού επιβλήθηκε της Άλμπα Βερολίνου με 87-83. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο αποπροσανατολίζονταν από την τακτική τους με αποτέλεσμα να αισθανθούν πίεση στο τελευταίο λεπτό. Τελικά η ψυχραιμία στις βολές έδιωξε το άγχος και επέστρεψε τα χαμόγελα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο αφού και οι δύο ομάδες έπαιζαν πολύ καλό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είχε καλή κίνηση στην επίθεση και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Ουόκαπ έβρισκαν λύσεις. Η Αλμπα από την άλλη έβρισκε έτοιμα καλάθια από την δημιουργία του Σίκμα και με πλουραλισμό στην επίθεσή της ισοφάρισε σε 13-13 (6’). Ο «Παπ» ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και με συνεχόμενα δικά του καλάθια κι ένα κάρφωμα του Φαλ οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 27-17 (10’).

Η γερμανική ομάδα μπήκε πιο συγκεντρωμένη στη δεύτερη περίοδο και με 5 διαδοχικούς πόντους από τον Ζούσμαν μείωσε σε 29-26 (13’). Σε εκείνο το σημείο ο Πρίντεζης με δύο προσπάθειες από κοντινή απόσταση παρέσυρε και τους υπόλοιπους. Ο Σλούκας με σκορ και δημιουργία στον Φαλ έδωσε ακόμη καλύτερο ρυθμό κι όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να τρέξουν σερί 11-0 και να βρεθούν στο +14 (40-26, 16’). Τα δύο τρίποντα του Λο αποδείχτηκαν μικρή εξαίρεση στο παιχνίδι της Άλμπα την ώρα που στην άλλη πλευρά όλο και περισσότεροι παίκτες συμμετείχαν στην παραγωγή πόντων με τον ΜακΚίσικ να κάνει το 47-32 (18’). Ο Σίκμα δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα του μακριά από το σκορ και χάρη σε αυτόν κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στο ημίχρονο (52-42 ).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο πρωταγωνιστές. Από τη μία πλευρά ο Λο προσπαθούσε να κρατήσει τη διαφορά σε λογικό επίπεδο για την ομάδα του κι από την άλλη ο Βεζένκοβ να ξεμακρύνει τη δική του. Ο Βούλγαρος με 8 πόντους σε ένα δίλεπτο βοήθησε περισσότερο όπως φάνηκε και στο σκορ (60-47, 24’). Στα επόμενα λεπτά οι ομάδες απομακρύνθηκαν από τα καλά τους ποσοστά. Λίγο οι καλύτερες άμυνες, λίγο οι βιαστικές επιλογές δεν επέτρεψαν σε κανέναν αντίπαλο να αλλάξει την διαφορά γύρω από τους 10 πόντους είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο ήταν ο πρώτος που «έσπασε» την παραπάνω συνθήκη (69-55, 29’).

Οι Βερολινέζοι δεν είχαν να χάσουν το παραμικρό και με συνεχόμενα σουτ μακρινής απόστασης κατάφεραν να γίνουν και πάλι απειλητικοί (73-67, 33’). Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν εκνευριστεί, είχαν αποπροσανατολιστεί και η Αλμπα φρόντιζε να τους κρατάει στην «τσίτα» (77-71, 36’). Ο Ντα Σίλβα μάλιστα φρόντισε να πέσει η διαφορά στους 3 πόντους (82-79, 41’’ πριν τη λήξη), όμως με 4/4 βολές του Ντόρσεϊ και 1 /2 του Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαραίτητες λύσεις στα καλάθια των φιλοξενούμενων και έδιωξε το άγχος από το ΣΕΦ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Κάποια επιθετικά ριμπάουντ και η ευστοχία στις βολές στο τέλος έκριναν εν πολλοίς το ματς αφού ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες στο σετ παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Κλείσιμο
Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε δίποντα (65.7%-55%) ενώ υποχρέωσαν τον αντίπαλο και σε 16 λάθη.

Ο MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος.

Καλή δουλειά έκανε και ο Κώστας Σλούκας με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιοχάνες Τίμαν δεν βοήθησε την ομάδα τελειώνοντας με 4 πόντου, 3 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσφερε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και έμεινε ψύχραιμος στο τέλος.

Πολύ καλός ο Τόμας Ουόκαπ με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 65.7% στα δίποντα του Ολυμπιακού και τα 11 κλεψίματα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ψυχραιμία που έδειξαν στο τέλος οι παίκτες του Μπαρτζώκα και δύο επιθετικά ριμπάουντ από Ζαν Σαρλ και ΜακΚίσικ που πρόσφεραν «ανάσα».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός όποτε ακολουθεί το πλάνο του και είναι ήρεμος παίζει καταπληκτικό μπάσκετ. Όταν βγαίνει από αυτόν τον ρυθμό τότε αποκτά προβλήματα όπως συνέβη και κόντρα στην Άλμπα.

Η ουσία είναι πως πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ρεκόρ του και συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-19, 52-42, 71-59, 87-83

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν

Γενναία ως το τέλος - Αύριο το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Τραγωδία με ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερις νεκροί, δύο γυναίκες και δύο παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης