Ολυμπιακός: Ο Ροντρίγκες σε ένα 45λεπτο προσέφερε περισσότερα από Λόπες και Ονιεκούρου μαζί

Ολυμπιακός: Ο Ροντρίγκες σε ένα 45λεπτο προσέφερε περισσότερα από Λόπες και Ονιεκούρου μαζί

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι δικαιώνει τις εκτιμήσεις για το know how του για το ελληνικό πρωτάθλημα με αυτό το πολύ καλό 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ και ότι όντως θα προσφέρει

rodriges
Οι οιωνοί τον ήθελαν εδώ και μέρες βασικό στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την άλλοτε ομάδα του, τον ΠΑΟΚ.

Όπως και όλες οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως και λόγω της θητείας του στην Ελλάδα θα προσφέρει. Ο Μαρτίνς τον είχε μαζί του στη Γερμανία για να μην χάσει την προπόνηση της Παρασκευής. Και κάπως έτσι ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν έτοιμος να πέσει στα... βαθιά. Ή μήπως δεν ήταν τόσο... βαθιά τα νερά για εκείνον το να παίξει βασικός κατά του ΠΑΟΚ;

Ο έμπειρος Γκάρι Ροντρίγκες έχει δοκιμαστεί σε δύσκολα πρωταθλήματα. Είχε θητεία στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ με θετικά πεπραγμένα και ξέρει το τι σημαίνει ελληνική Λίγκα και ντέρμπι. Αντιλαμβάνεται την ατμόσφαιρα, το κλίμα και το ζητούν αυτά τα παιχνίδια.

Με άλλα λόγια ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στο ματς σαν να ήταν έτοιμος από καιρό. Και εάν δεν υπήρχε αυτός ο τραυματισμός του που τον ανάγκασε να πάει στον πάγκο στο ξεκίνημα του β' μέρους πιθανώς να έβγαζε όλο το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ένας τραυματισμός στον οποίο αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς θέλοντας να δείξει πως αλλιώς δεν θα έβγαζε τον παίκτη ενώ επισήμανε το πόσο καλός ήταν. Άλλωστε στο α' μέρος υπήρξαν τουλάχιστον 4 - 5 φάσεις που είτε επιχείρησε να δημιουργήσει είτε απείλησε με αξιώσεις. Με χαϊλαϊτ τη διπλή μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί την οποία εκείνος δημιούργησε.

Σαρανταπέντε λεπτά γεμάτα ποιότητα, ένταση και προσφορά που δεν έχουν δώσει οι Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες

Το πόσο σημαντικός για τον αγώνα ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες μπορεί να φανεί από το πόσο επηρεάστηκε από την αποχώρησή του ο Ολυμπιακός και σε συνδυασμό με την είσοδο του Ονιεκούρου στη θέση του. Ο Ροντρίγκες ως κλασικός εξτρέμ που είναι έπαιζε κυρίως πάνω στη γραμμή, ωστόσο δεν είχε κανένα θέμα να τρέχει, να καλύπτει, να συγκλίνει προς τα μέσα και έχει και πολύ καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Έπαιζε με ένταση, ταχύτητα και πολύ πάθος (αλλά και πίεση για τον αντίπαλο) και δεν είναι υπερβολικό να τονιστεί πως από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ υπέφερε. Εξάλλου σε μία από τις πλαγιοκοπήσεις του έκανε το γύρισμα για το διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί. Ο Ροντρίγκες είχε ενεργή και σημαντική συμμετοχή στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος του Ολυμπιακού ενώ προσπάθησε να βοηθήσει αισθητά και τακτικά και αμυντικά. Για την... ιστορία πάντως ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε 1 κλέψιμο στο ματς με τον ΠΑΟΚ με τους Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά να έχουν τα περισσότερα (3) από τον Ολυμπιακό.

Κλείσιμο
Μαζί με τον Αγκιμπού Καμαρά ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ το δίχως άλλο. Δείχνοντας έτσι πως έχει το know how του ελληνικού πρωταθλήματος, των συνθηκών του αλλά και το πόσο πρέπει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Όσα είδαμε σε ένα μόλις 45λεπτο παρουσίας από τον Ροντρίγκες από κάθε άποψη μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε δει ούτε από τον Ονιεκούρου ούτε από τον Ρόνι Λόπες. Και από τους δύο μαζί σε συνολική προσφορά.

Εάν τα βάλουμε κάτω ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει παίξει σε 2 αγώνες στο πρωτάθλημα: 17 ματς με τον ΠΑΣ και 46 με τον ΠΑΟΚ. Και όμως ήδη ξεχωρίζει και ο Μαρτίνς εύχεται ο τραυματισμός του με τον ΠΑΟΚ να μην αποδειχθεί σοβαρός και τον στερηθεί για το προσεχές διάστημα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες πάντως αυτό που ήθελε το έχει ήδη αποδείξει: πως αξίζει να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας):

1 τελική
7 πάσες
2 κλεψίματα
2 λάθη
Φάουλ υπέρ: 1
Φάουλ κατά: 0
2 γεμίσματα

Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γάμος στα ερείπια του Αγίου Νικολάου παρά τη μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα


Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο... Γκάνθερ της σειράς «Τα Φιλαράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης