Stoiximan Basket League, Ηρακλής-Oλυμπιακός 90-96: Την γλίτωσε στην παράταση

Stoiximan Basket League, Ηρακλής-Oλυμπιακός 90-96: Την γλίτωσε στην παράταση

Ο εκπληκτικός Ηρακλής αν και ουραγός έφτασε τον Ολυμπιακό στα όριά του, τον έφερε μία «ανάσα» από την πρώτη του ήττα, αλλά τελικά οι Πειραιώτες επικράτησαν στην παράταση με 90-96 (κ.α 78-78)

iraklisosfpp
Μπορεί πριν το τζάμπολ να υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί μεταξύ του χωρίς νίκη Ηρακλή και του αήττητου Ολυμπιακού, αλλά αυτό πρέπει να επαληθεύεται στο παρκέ κάτι που δε συνέβη. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν την αντίσταση του «γηραιού» με 90-96 (κ.α 78-78) και για πρώτη φορά φέτος αισθάνθηκαν πίεση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό. Ο τραυματισμός του Παπανικολάου φάνηκε να σοκάρει τους συμπαίκτες του οι οποίοι ήταν αρκετά άστοχοι αν και είχαν καθαρές επιλογές. Από την άλλη ο Ηρακλής δυσκολευόταν να βρει επαφή με το αντίπαλο καλάθι και έτσι το σκορ ήταν μόλις 4-4 (5’). Με 5 πόντους του Αγραβάνη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 9-4 (7’), όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού (9-10, 10’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf7rzuerly3l-sf)


Οι αλλαγές του Μπαρτζώκα και κυρίως η είσοδος των Πρίντεζη, Ζαν Σαρλ και ΜακΚίσικ άλλαξαν τα δεδομένα και σιγά σιγά δημιούργησαν μία διαφορά η οποία δεν ξέφυγε λόγω του Ντάγκλας (17-22, 12’). Τα διαδοχικά λάθη των φιλοξενούμενων κι η παρουσία του Λιντς προβλημάτιζαν τον Ολυμπιακό και ο Ντάγκλας ισοφάρισε σε 26-26 (15’). Λούντζης και Βεζένκοβ μπήκαν στην εξίσωση του σκορ, η διαφορά άνοιξε (29-36, 19’), αλλά ο ασταμάτητος Ντάγκλας πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα του (34-36, 20’).

Ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος να ξεδιπλώσει στο παρκέ την διαφορά ποιότητας που τον χώριζε από τον Ηρακλή και σε λιγότερα από δύο λεπτά «έτρεξε» σερί 9-0 με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων (34-45, 22’). Οι Θεσσαλονικείς είχαν τη διάθεση να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν τις λύσεις και το τρίποντο του Σλούκα μετέτρεψε το σκορ σε 36-52 (26’). Οι προσπάθειες του Γούλντριτζ έριξαν τη διαφορά στους 8 πόντους (51-59, 30’) και έδωσαν ψυχολογία στους παίκτες του Μπούτσκου.

Ο Ηρακλής ήταν κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικός και ήθελε να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούσαν με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 63-63, (35’) με καλάθι του Αγραβάνη. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι ξανά με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Ντάγκλας με το 20ο του πόντο έβαλε τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ με 68-65 (36’) και στη συνέχεια το καλάθι μίκρυνε μέχρι που ο Ουόκαπ βρήκε στόχο από τα 6.75, ο Ντόρσεϊ από μέση απόσταση κι έγινε το 68-72 (39’). Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να ήταν ψύχραιμοι στην διαδικασία των βολών όμως το τρίποντο του Λιντς έφερε το ματς στην λεπτομέρεια (75-76, 4’’ για τη λήξη). Ο Ντόρσεϊ με 2/2 βολές έφερε την διαφορά στους 3 πόντους, οι Πειραιώτες δεν έκαναν φάουλ και το πλήρωσαν με τον Παπαδάκη να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση (78-78).

Στο επιπλέον πεντάλεπτο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη της μίας κατοχής μέχρι το τρίποντο του Βεζένκοβ να κάνει το 83-88 (43’). Σε εκείνο το σημείο τα δύο τρίποντα των γηπεδούχων δεν βρήκαν στόχο, ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά και τελικά πανηγύρισε μία εξαιρετικά δύσκολη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 75-78 οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν υπέπεσαν σε φάουλ και είδαν τον Παπαδάκη να ισοφαρίζει το ματς. Στο επιπλέον πεντάλεπτο όταν ξέφυγαν οι φιλοξενούμενοι με το τρίποντο του Βεζένκοβ (80-85), ο Ηρακλής ξέμεινε από λύσεις.

Κλείσιμο
Ο MVP: Ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (7/10διπ., 2/7τριπ., 4/4β.), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κόψιμο κι ένα κλέψιμο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βοήθησε ο Ντάνιελς στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε έχοντας 0/2 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 13 πόντου, 4 ριμπάουντ ενώ καλή δουλειά έκανε κι ο Φαλ με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η σχέση ασίστ – λαθών του Ολυμπιακού. 21 τελικές πάσες και 17 λάθη, τα περισσότερα χωρίς πίεση αντιπάλου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Αν είχαν παίξει και σε προηγούμενα ματς θα είχαν νίκη. Για τον Ολυμπιακό δυστυχώς το γεγονός της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Παπανικολάου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την κούραση και τις απουσίες του Ολυμπιακού και έχασε στις λεπτομέρειες. Η διαφορά δυναμικότητας και κατάταξης δεν φάνηκε στο παρκέ το οποίο είναι και ο καθρέφτης κάθε ομάδας.

Οι γηπεδούχοι κατάλαβαν πως αξίζουν κάτι περισσότερο από τις μηδέν νίκες και τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι φιλοξενούμενοι άκουσαν «καμπανάκι» πως δεν έχουν το δικαίωμα να υποτιμούν κανέναν αντίπαλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-15, 34-36, 54-63, 78-78, (παρ.) 90-96

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης