La Liga, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 1-2: Άνετο διπλό για τη «Βασίλισσα» - Δείτε τα γκολ

La Liga, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 1-2: Άνετο διπλό για τη «Βασίλισσα» - Δείτε τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στηριζόμενη στην «φονική» της κόντρα, «άλωσε» το «Καμπ Νόου» (2-1 την αναποτελεσματική Μπαρτσελόνα) και, για πρώτη φορά από το 1965, έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε Clasico

24847615
Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν μόλις έξι ετών όταν, το 1965, η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωνε εφτά (!) διαδοχικές νίκες σε «Clasico» επί της Μπαρτσελόνα. Και, 56 χρόνια αργότερα, η Βασίλισσα πανηγύρισε ξανά καρέ νικών επί της μεγάλης αντιπάλου (θα αγγίξει άραγε εκείνο το σερί;), με τον Ιταλό να απολαμβάνει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο «Καμπ Νόου» (2-1).

Μια νίκη που χτίστηκε πάνω σε μια γκολάρα του Νταβίντ Άλαμπα και στην αμυντική σιγουριά της Βασίλισσας, η οποία είχε την τύχη και την ικανότητα για να κρατήσει στο «μηδέν» μια ομάδα που θέλει πολλή δουλειά για να γίνει και πάλι φουλ ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο.

Resumen de FC Barcelona vs Real Madrid (1-2)


Με την ώθηση του κόσμου της, ο οποίος (σχεδόν) γέμισε το γήπεδο για πρώτη φορά μετά την πανδημία (86.422 θεατές για την ακρίβεια), η Μπάρτσα πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την κυκλοφορία της Ρεάλ, η οποία κατέφευγε, χωρίς επιτυχία, σε μακρινές μπαλιές, για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Βινίσιους Ζούνιορ, στην πλάτη της άμυνας.

Ο Βραζιλιάνος , σε εξαιρετική κατάσταση φέτος, ταλαιπωρούσε τον Όσκαρ Μινγκέθα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα για το ένας εναντίον ενός, χωρίς όμως ουσία στην τελική προσπάθεια, κάτι που ίσχυσε, με οδυνηρό αποτέλεσμα για τους Μπλαουγκράνα, και με τον Σερζίνιο Ντεστ.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός δεξιός μπακ - χαφ, ο οποίος αγωνίστηκε και πάλι ως εξτρέμ (εκεί, δηλαδή, όπου ξεκινούσε κάποιος... Λιονέλ Μέσι), έχασε μια ευκαιρία από αυτές που «δεν χάνονται». Μόνος του προ του Τιμπό Κουρτουά στην μικρή περιοχή και χωρίς κανέναν να τον πιέζει, κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ (26’).

Γκολάρα του Άλαμπα

Από το πιθανό 1-0 περάσαμε, μέσα σε έξι λεπτά, στο... πραγματικό 0-1. Ο Νταβίντ Άλαμπα, στο πρώτο «Clasico» της καριέρας του, βγήκε στην κόντρα με Ροντρίγκο και Καρίμ Μπενζεμά, ο Βραζιλιάνος τον βρήκε στο ύψος της περιοχής και ο Αυστριακός, με άπιαστο αριστερό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η αποτελεσματική Ρεάλ τιμώρησε την ενθουσιώδη αλλά φλύαρη Μπάρτσα, η οποία απείλησε με κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ που έφυγε ελάχιστα άουτ και σουτ του Ανσού Φατί μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει πάνω στον σκόρερ Άλαμπα.

Στην ανάπαυλα, ο Ρόναλντ Κούμαν ρίσκαρε (δεν είχε και άλλη επιλογή) με την είσοδο του Φιλίπε Κοουτίνιο και την οπισθοχώρηση του Ντεστ, με τον Βραζιλιάνο και τον Φατί να δημιουργούν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα και πάλι.

Ακίνδυνη η Μπάρτσα

Οι Μαδριλένοι φρόντιζαν να κρατούν την μπάλα, να ψάχνουν την κόντρα στην οποία είναι «μανούλες» και σε τρεις περιπτώσεις με Βινίσιους (μια) και Μπενζεμά (δύο), άγγιξαν το δεύτερο γκολ που θα έβαζε πρόωρο τέλος στο «Clasico».

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Αντσελότι έβαλε τον Φεντερίκο Βαλβέρδε αντί του Ροντρίγκο για να «δέσει» και άλλο την μεσαία γραμμή, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν υποψίες ευκαιριών, αλλά το σκορ να παραμένει αμετακίνητο.

Ο Κούμαν έριξε στο ματς Σέρχιο Αγουέρο και Σέρτζι Ρομπέρτο αντί των (μάλλον) αρνητικών Φατί και Φρένκι Ντε Γιονγκ (παρατεταμένο το ντεφορμάρισμα του Ολλανδού), η Ρεάλ ήλεγχε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες των Μπλαουγκράνα και έφτασε δικαίως στη νίκη που επιβεβαιώνει ότι, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, είναι το αδιαμφισβήτητο αφεντικό στα «Clasico».

Στο φινάλε, μάλιστα, σημειώθηκε ριπίτ του ό, τι συνέβη στο πρώτο μέρος. Η Μπάρτσα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Πικέ, αλλά η Ρεάλ βγήκε ιδανικά στην κόντρα και ο Λούκας Βάθκεθ, με κοντινή προβολή και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Έρικ Γκαρθία, σφράγισε το δίκαιο «διπλό» της (90’+3’), το οποίο δεν άλλαξε, ούτε με το πρώτο γκολ του Αγουέρο με τα κυανέρυθρα (90’+7’).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν - Μινγκέθα (46' Φιλίπε Κοουτίνιο), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Γκάβι (84’ Λ. Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Φ. Ντε Γιονγκ (77’ Σέρτζι Ρομπέρτο) - Ντεστ, Φατί (73’ Αγουέρο), Ντεπάι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί - Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος - Ροντρίγκο (71’ Βαλβέρδε - 90’+1’ λ. τρ. Καρβαχάλ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (87' Ασένσιο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης