Super League 1, Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Πάτησε κορυφή με την κλάση του Τσούμπερ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Πάτησε κορυφή με την κλάση του Τσούμπερ - Δείτε τα γκολ

Σε πραγματικό ντέρμπι με ένταση, μονομαχίες, κίτρινες, διαξιφισμούς, η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Βόλο, χάρη σε γκολ των Ανσαριφάρντ (42') Τσούμπερ (45' +3'), Χατζισαφί (90' +9') - Χαμένο πέναλτι του Ρεγκατέν στο 40', μείωσε με αυτογκόλ του Βράνιες στο 80' ο γηπεδούχος

rotazzuber
Με «όπλο» την αποτελεσματικότητά της στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από τον Βόλο (1-3) και πλέον περιμένει τις απώλειες βαθμών από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Βόλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, με τον Στάνκοβιτς να κρατάει το μηδέν στις μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων και τον Ρεγκατέν να αστοχεί σε πέναλτι πριν η Ένωση «χτυπήσει» με τον Ανσαριφάρντ (42') και τον Τσούμπερ (45'+3') για να πάει μπροστά με δυο γκολ στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ διαχειρίστηκε την πίεση του Βόλου, ο οποίος μπήκε ξανά στο ματς με τέρμα του Ρινέρ στο 79', χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι περισσότερο, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει το 2/2 και τους κιτρινόμαυρους να χτίζουν σερί με τρεις συνεχόμενες νίκες. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χατζισαφί στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-3, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε τραυματίας πέφτοντας άτσαλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf7qtipe2w8x-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Αμπασκάλ και Γιαννίκης
Ο Αμπασκάλ ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1 για τον Βόλο. Ο Κλέιμαν στο τέρμα, Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο και Πουρίτα στην άμυνα, Τσοκάνης και Μπαριέντος στον άξονα, μπροστά τους ο Φερνάντες, Ρεγκατέν και Μπαρτόλο στα δύο άκρα και ο Φαν Βέερτ στην κορυφή. Για την ΑΕΚ ο Γιαννίκης άφησε τελικά στον πάγκο τον Αραούχο που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, ξεκινώντας με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο έμεινε και ο Λιβάι Γκαρσία, με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα, αμυντική τετράδα οι Μοχαμαντί, Βράνιες, Μήτογλου, Ρότα, οι Σιμόες και Σιμάνσκι στον άξονα με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους.

Ο Βόλος τις ευκαιρίες, η αποτελεσματική ΑΕΚ με 0-2 στα αποδυτήρια
Η ΑΕΚ πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με 0-2, ωστόσο ο Βόλος ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους με ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι. Η Ένωση, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έμεινε πίσω στο σκορ και με «όπλο» την αποτελεσματικότητα που τη χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν πήγε προηγούμενη με δύο γκολ στο ημίχρονο.

Ο Στάνκοβιτς ήταν εκείνος που κρατούσε την ασταθή ΑΕΚ ανασταλτικά με μεγάλες επεμβάσεις. Αρχικά στο 17' όταν ο Μήτογλου γύρισε αδύναμα με το κεφάλι και ο Μπαρτόλο δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον 28χρονο Αυστριακό γκολκίπερ και έπειτα στο 34' με τη διπλή επέμβαση του Στάνκοβιτς σε προσπάθειες των Μπαρτόλο και Γκρίλο μέσα από την περιοχή. Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βγάλει σωστές τελικές, έχοντας μια στιγμή σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου που μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο Κλέιμαν.

Κλείσιμο
Στο 39' ο Βόλος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του για να προηγηθεί όταν ο Πουρίτα ανατράπηκε από τον Σιμόες και κέρδισε πέναλτι. Ο Ρεγκατέν ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ από τη στιγμή που γλίτωσε το γκολ, τρία λεπτά αργότερα στο 42' κατάφερε να προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ. Ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα από αριστερά, γέμισε στην περιοχή και ο Ιρανός φορ με πλασέ έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν καθώς ο Πουρίτα ήταν στο έδαφος, υποστηρίζοντας πως οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να πετάξουν την μπάλα έξω. Τελικώς το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον τραυματία Πουρίτα να αφήνει τη θέση του για τον Ρινέρ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η αποτελεσματική ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τσούμπερ. Ο Άμραμπατ υποδέχθηκε την κάθετη του Ανσαριφάρντ, ανατράπηκε από τον Κλέιμαν εκτός περιοχής αλλά η φάση συνεχίστηκε με τον Τσούμπερ να κυνηγάει τη φάση και να πλασάρει σε κενή εστία για το 0-2.

Η Ένωση διαχειρίστηκε το προβάδισμα και έφυγε με το διπλό
Ο Βόλος ήταν αναγκασμένος από την αρχή του δευτέρου μέρους να βγει μπροστά και να πιέσει για να ξαναμπεί στο ματς, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να διαχειριστεί το προβάδισμά της και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 57' μάλιστα οι Βολιώτες είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Μπαριέντος μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ, σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ είχε οπισθοχωρήσει αρκετά.

Πέντε λεπτά αργότερα πάντως η Ένωση θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ. Με τον Βόλο όλο μπροστά, οι κιτρινόμαυροι έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Μάνταλος έβγαλε με προωθημένη μπαλιά τον Άμραμπατ τετ α τετ με τον Κλέιμαν, τον οποίο όμως δεν κατάφερε να νικήσει σε μια τεράστια ευκαιρία.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν και οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο. Ο Γιαννίκης θέλοντας να σφίξει το κέντρο του πέρασε τον Λε Ταλέκ αντί του Μάνταλου, ενώ έβγαλε και τον Ανσαριφάρντ, τη θέση του οποίου πήρε ο Λιβάι Γκαρσία. Αντίθετα ο Αμπασκάλ αντικατέστησε τον Ρεγκατέν με τον Ροσέρο για να φρεσκάρει τα άκρα του.

Ο Βόλος ξαναμπήκε μέσα στο παιχνίδι στο 79' όταν ο Ρινέρ με ένα δυνατό σουτ το οποίο άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς μειώνοντας σε 1-2. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε απαντήσει άμεσα, αλλά το πλασέ του Λιβάι Γκαρσία σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Το ματς είχε γίνει... ροντέο, με τον Φαν Βέερτ στο 83' με κεφαλιά να βλέπει την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο του Στάνκοβιτς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλέιμαν μπλόκαρε την κεφαλιά του Άμραμπατ από καλή θέση!

Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις, ένας τραυματισμός του Λιβάι στον αυχένα είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά λεπτά, με τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αποχωρεί με φορείο φορώντας κολάρο. Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το νικηφόρο πέρασμά της από το Πανθεσσαλικό με ένα τρίτο γκολ. Ο Τσούμπερ έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Χατζισαφί που βρήκε δίχτυα για το τελικό 1-3.

MVP: Ο Τσούμπερ, ο οποίος φτιάχνει το πρώτο γκολ με την ασίστ στον Ανσαριφάρντ, κυνηγάει τη φάση στο γκολ που σημειώνει για το 0-2 και έχει και δεύτερη ασίστ στο τρίτο γκολ του Χατζισαφί.

Στο ύψος τους: Ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και από το πόδι του έχει ξεκινήσει η φάση του δεύτερου τέρματος με μια πανέξυπνη κάθετη στον Άμραμπατ. Επίσης ο Στάνκοβιτς με τις επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος κράτησε όρθια την ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μια σταθερότατη εμφάνιση στα δοκάρια.

Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική τριπλέτα του Βόλου, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο και Ρεγκατέν, παρότι ήταν... φωτιά στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ρεγκατέν στην άστοχη εκτέλεση πέναλτι, πετώντας στα... σκουπίδια την ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στον Βόλο.

Το στραγάλι: Ο Τζοβάρας σωστά έδωσε το πέναλτι στον Βόλο στην ανατροπή του Πουρίτα από τον Σιμόες. Από εκεί και πέρα από τον Βόλο διαμαρτύρονται για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, πως δεν πέταξαν την μπάλα έξω λόγω του τραυματία Πουρίτα που ήταν στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής δεν μπορούσε να διακόψει με το παιχνίδι να εξελίσσεται.

Το ταμείο του Gazzetta: Κομβικό διπλό για την ΑΕΚ, η οποία αφού γλίτωσε από τις μεγάλες στιγμές του Βόλου στο πρώτο μέρος και από το χαμένο πέναλτι, με την αποτελεσματικότητα που τη χαρακτηρίζει σκόραρε δύο φορές σε ένα καθοριστικό σημείο βάζοντας τις βάσεις της νίκης. Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμα, περιορίζοντας την ορμή του Βόλου, ο οποίος μπήκε στο ματς, αλλά ήταν πλέον αργά. Χτίζει σερί αυτοπεποίθησης η ΑΕΚ που την κρατάει ψηλά και περιμένει τις βαθμολογικές απώλειες από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ η νίκη βοηθάει φυσικά και στην εξέλιξη και στη διάρκεια που θέλει να δώσει στο σύνολό του ο Γιαννίκης. Από την άλλη ο Βόλος έκανε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι του με τη γνωστή ταυτότητά του, αλλά δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα και στη συνέχεια το πλήρωσε.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο, Πουρίτα (45' Ρινέρ), Τσοκάνης, Μπαριέντος (77' Νίνης), Φερνάντες, Ρεγκατέν (68' Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Σιμόες (77' Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (65' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (90' Χατζισαφί), Ανσαριφάρντ (66' Λιβάι Γκαρσία)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στο Γαλάτσι για τις εσωκομματικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι κόμμα που εξελίσσεται

Η επιστολή του Νίκου Κουρή: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι λέει για τη διαθήκη

Φωτογραφίες: Ο Πάνος Καμμένος ενώ τραγουδάει και χορεύει «Με προδώσαν οι φίλοι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης